Reklam
    Reklam
    Otomobil

    On binlerce Model 3 siparişi iptal edildi!

    Tesla’nın tüm dünyada büyük yankı uyandıran yeni bütçe dostu aracı Model 3, gündemden düşmüyor. İlk duyurunun yapılmasından bu yana rekor sayıda ön sipariş alırken bunun yanında on binlerce kişide siparişini iptal etti.

    63 bin kişi rezervasyonunu iptal etti!

    Geçtiğimiz günlerde şirketin CEO’su Elon Musk Model 3 için “Satmamaya” çalışıyoruz demişti. Buna rağmen 500 binin üzerinde ön sipariş alan Model 3 için konuşan CEO, iptal edilen siparişlerin sayısını açıkladı.

    Reklam
    Reklam

    Şirketin finansal raporunun açıklandığı basın toplantısında Musk, 518 bin ön sipariş alan Model 3 için ilk tanıtım gününden bu yana 63 bin iptal edilen siparişinde olduğunu söyledi.

    17-08/03/tesla-model-3-rear-three-quarter.jpg

    Bu durumdan hiç endişeli gözükmeyen Elon Musk, satışlardan oldukça memnun. Yaptığı açıklamada iptallerin 1 yıldan daha uzun bir sürede bu sayıya ulaştığını söylerken satışları tekrardan yukarı ufak bir çabayla çekebileceklerini ancak bunun hiç mantıklı olmadığını belirtti.

    Reklam
    Reklam

    Keza üretim aşamasında zorluk çeken şirket, önümüzdeki aylarda üretim kapasitesini aylık 20 bine çıkartacağını vurgularken bu şekilde bile tüm siparişlerin teslim edilmesinin 2019’a sarkacağını açıkladı.

    Söz konusu iptallerin çok da abartılacak bir durum olmadığını düşünen CEO durumu bir örnekle açıkladı.

    Reklam
    Reklam

    “Bir restoranda hamburger satışı yapıyorsanız ve müşterilerin bir hamburger için bir buçuk saat beklemeleri gerekiyorsa, onları yeni bir sipariş için cesaretlendirmek ister misiniz?” diyen Musk, son birkaç ayın oldukça zorlu geçtiğini ancak şirket için daha önce hiç bu kadar mutlu olmadığını dile getirdi.

    Düşüş konusunda ise oldukça haklı olan Elon Musk, otomobilin hala günde bin 800’e yakın rezervasyon aldığını söyledi. 2017 yılı sonuna kadar üretim kapasitesini 5 bin, 2018’de ise haftalık 10 bine çıkartmayı hedefleyen Musk’ı ve Tesla ekibini oldukça yorucu günler bekliyor.

    :: Tesla Model 3’ü nasıl buluyorsunuz? Sizce iptallerin nedeni ne olabilir?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. SDN Okuru

      Arabanın ön konsolu tek kelimeyle OLMAMIŞ…..

    2. SDN Okuru

      Arabadan motor sesi çıkacak. elektrikli arabada neymiş.motor sesi çıkmazsa benim psikolojim bozulur

    3. SDN Okuru

      Başlık yanlış anlaşılmalara sebep olacak şekilde seçilmiş. Lütfen bu konuda daha ihtiyatlı olunuz.

    4. SDN Okuru

      Musk i ABD hukumeti destekliyor. Adam bazi Tesla modellerinden hic kar bile etmiyormus soyledigine gore. Boyleyse eger gercekten, adam sadece teknolojiye odaklanmis demektir. Iyi bir sey yani.

    5. SDN Okuru

      türkiye de her konuda feleket tellallığı tarzında başlık atmak moda oldu. yanlız siteden ekonomik çıkar yani gelir sağlayanları uyarırım ki böyle tıklanmayı arttıracağınızı umuyorsanız yanılıyorsunuz aksine sitenize olan ilgim azalıyor. bizene bir kişiden diyorsanız önemli değil. böyle yola devam edin bu haberin verildiği onlarca teknoloji haber sitesine girmek sadece bir kaç saniyemi alır.

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap