Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Onlar en hızlısı: En iyi şipşak fotoğraf makineleri

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Fotoğraf çekmek bir tutku… Bu tutkuyu en iyi besleyen son model teknolojiler özellikle akıllı telefonların kamera lenslerinin de gelişmesiyle farklı bir boyuta taşınmış oldu. Hal böyle olunca fotoğraf makinelerinin özellikle de şipşak fotoğraf makinelerinin pabucunun dama atıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hala kullanıcılar tarafından merakla beklenen ve takip edilen bu makineler için sizlere özel bir liste hazırladık. İşte en iyi şipşak fotoğraf makineleri listesi:

Canon’dan şipşak fotoğraf makinesi: Canon Cliq

Canon, Fujifilm'in Instax serisine rakip olarak çıkardığı Canon Cliq serisini duyurdu. Şimdilik iki üyesi olan Canon Cliq neler sunuyor?

En iyi şipşak fotoğraf makineleri arasında eski simalar var

Şipşak fotoğraf makineleri çekilen fotoğrafın saniyeler içinde elinizde olmasını sağlayan ve baskı olayını saniyelere düşüren bir makine. Birçok markanın ikonik hale gelmiş şipşak makinesi bulunuyor. Bunlar arasında şüphesiz Fujifilm yer alıyor. Yakın dönemde, geliştirilmiş özellikteki cihazlarla karşımıza çıkan Canon da bu heyecanlı serüvene katılmış durumda.

Almanya merkezli Leica ise ürettiği lensler ile aklımızda yer etmiş olsa da şipşak fotoğraf makineleri de bulunuyor. Bunların yanında Polaroid markasının fotoğraf makineleri de bu noktada listemizde kendisine yer bulacak.

Bu cihazların en büyük handikapı ise çektikçe azalan ve çok yüksek fiyatlara satılan baskı kağıtları olsa da bu tutkudan vazgeçmeyen milyonlar bulunuyor.

Polaroid OneStep Plus

Orijinal Polaroid markasının bir süredir ortalarda görünmediği ancak sonrasında karşımıza OneStep serisi ile çıktığını görüyoruz. Polaroid OneStep Plus ve Polaroid OneStep 2 modelleri hem oldukça retro görünüyor hem de başarılı fotoğraflar yakalamanızı sağlıyor. Türkiye’de belirli kanallardan satın alınabilen bu şipşak makinenin özellikleri de yeni model ile birlikte güncelleniyor:

Film türü: Polaroid 600 ve Polaroid i-Tipi

Görüntü boyutu: 108×88 mm

Objektif: 103mm / 89mm

Minimum çekim mesafesi: 60cm

Odak modları: Makro, Normal ve Manzara

Flaş: Dahili

Zamanlayıcı: Var

Vizör: Optik

Kullanıcı seviyesi: Başlangıç

Bluetooth bağlantısının entegrasyonu sağlanan bu fotoğraf makinesinin bir de akıllı telefon üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Bu kontroller arasında ise birkaç yeni çekim modu ekleniyorken, çift pozlama gibi yan özellikler de eklenmiş oluyor.

Fujifilm Instax Mini 9

Şipşak fotoğraf makineleri arasında günümüzde en popüler ve diğer modellere göre daha uygun fiyatlı kalan Instax Mini serisinin en sevilen üyelerinden 9’u bu listeye dahil ediyoruz.

Ele oturan ergonomik yapısı, pek çok renk seçeneği sunması ve gerçekten de iyi gözüken fotoğraflar ortaya çıkartması sebebiyle başarılı diyebiliriz. Fotoğraf makinesinin en avantajlı yanı ise kesinlikle küçük boyutu ve böylelikle kolay taşınabiliyor olması. Cihaz pil ile çalışıyor ve olumsuz özelliği ise flaşın kapatılmıyor oluşu.

Film türü: Fujifilm Instax Mini

Görüntü boyutu: 6.2 x 4.6 cm

Objektif: 60mm f / 12.7

Minimum çekim mesafesi: 35 cm

Pozlama modları: Güneşli, Bulutlu, İç Mekan ve Yüksek Anahtar

Flaş: Dahili (devre dışı bırakılamaz)

Zamanlayıcı: Yok

Vizör: Optik

Kullanıcı seviyesi: Başlangıç

Canon Zoemini C Şipşak

Dijital fotoğraf makinesi görünümünde olan Canon Zoemini C Şipşak, daha çok minik bir yazıcı işlevi görüyor. USB ile kolayca şarj olabilen bu cihazın ağırlığı ise 170 gram. Çektiğiniz fotoğrafı anında basabilen bu minik cihazın, tam şarj doluyken 25 kare poz çekebildiği belirtiliyor. 256 GB kadar depolama artırılabiliyor.

Film türü: Canon Zink Photo Paper

Görüntü boyutu: 314 x 500 dpi

Minimum çekim mesafesi: 50 cm ve üstü

Pozlama: Otomatik

Flaş: Var (isteğe göre kapatılabiliyor)

Zamanlayıcı: Yok

Vizör: Optik

Kullanıcı seviyesi: Başlangıç

En iyi şipşak fotoğraf makineleri listesinin yıldızı: Leica Sofort

Leica’nın lensleri noktasında övgüye ihtiyacı yok. Dünyanın en tanınmış lenslerini üreten şirketin şipşak makineler arasında sevilen ancak yüksek fiyatlı olmasıyla özellikle Türkiye’de ellerin çok gidemediği Sofort modeli çok şık bir tasarıma sahip. Premium havasını sizlere sunalan Leica Sofort, pastel tonlarda renk seçenekleri ile karşımıza çıkıyor.

Bakıldığında Leica’nın en uygun fiyatlı ürünü olarak kayıtlara geçen şipşak fotoğraf makinesinin Instax Mini’ye kıyasla hala yüksek fiyatlı kalıyor olduğunu belirtmekte fayda var. Bakaç tarafında klasik Leica logosunun konumlandırıldığı makinenin, basit simgelerle operasyonel ayarları gösteren uzun, dar bir LCD ekranın yanı sıra dikey olarak yığılmış beş sıra halinde üst kontrol düğmeleri bulunuyor.

Film türü: Fujifilm Instax Mini formatı

Görüntü boyutu: 6.2 x 4.6 cm

Objektif: 60 mm f / 12.7

Minimum çekim mesafesi: 60 cm

Çekim modları: Makro, Ampul ışığı, Otomatik, Parti ışığı ve insanlar, Spor ve Aksiyon, Çift Pozlama, Selfie(özçekim)

Flash: Dahili

Zamanlayıcı: Var

Vizör: Optik

Kullanıcı seviyesi: Başlangıç

Lomography Lomo’Instant Automat & Lenses

Lomography Lomo’Instant Automat & Lenses farklı serileri ile karşımıza çıkıyor. Genel olarak retro bir tasarıma sahip olan makinenin çıktısını verdiği fotoğrafları da retro görünüyor.

Fotoğraflara daha eski ve geçmiş görünümü katan efekti ile ünlü olan şipşak fotoğraf makinesinin akıllı telefonlar için geliştirilmiş birçok filtresi bulunuyor. Lomo’Instant Automat farklı renklerde filtrelerle birlikte geliyor, böylece ruh haline göre farklı renkli fotoğraflar çekebiliyor.

Film türü: Fujifilm Instax Mini formatı

Görüntü boyutu: 62 mm x 46 mm

Objektif: f/8, f/22

Çekim modları: Auto mod, Bulb mod

Flash: Dahili

Zamanlayıcı: Var, açılıp kapatılabiliyor.

Vizör: Optik

Kullanıcı seviyesi: Başlangıç

Sizler için hazırladığımız en iyi şipşak fotoğraf makineleri listesi bu şekildeydi. Listede yer verdiğimiz fotoğraf makinelerinin tamamı Türkiye’de bulunuyor ve farklı alışveriş kanallarıyla satın alınabiliyor. Listeye eklemek istediğiniz ya da listede kullandığınız bir şipşak makine varsa yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorum Ekleyin