İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

Opera Max Android’e Entegre Oluyor!

Opera’nın web sayfalarını sıkıştırarak veri kullanımını düşüren Opera Max yazılımı Android telefonlara entegre oluyor. Opera Max, 4G, 3G ve WiFi bağlantıları ile ziyaret ettiğiniz web sitelerini ve videolarda ki veri kullanımınızı yüzde 50’ye kadar düşürebilen bir teknoloji.

Mehmet Ali Ertunç

okunma

Opera Max Android’e Entegre Oluyor!

Opera’nın web sayfalarını sıkıştırarak veri kullanımını düşüren Opera Max yazılımı Android telefonlara entegre oluyor.

Opera Max, 4G, 3G ve WiFi bağlantıları ile ziyaret ettiğiniz web sitelerini ve videolarda ki veri kullanımınızı yüzde 50’ye kadar düşürebilen bir teknoloji. Ziyaret ettiğiniz web sitelerini önce kendi sunucularında sıkıştıran yazılım daha sonra size sunuyor.

Bu şekilde daha düşük veri kullanımı sağlanıyor. Sıkıştırılan içeriklerde normal olarak kalite kaybı oluyor ancak bu rahatsız edici seviyede değil.

15-11/09/opera_max.png

Düşük Veri Kullanımına Sahip Akıllı Telefonlar!

Opera Max teknolojisini akıllı telefonlarına entegre etmek isteyen Acer, Fly, Oppo, Prestigio, Samsung ve Xiaomi gibi firmalar 2017 yılında Hindistan, Endonezya ve Afrika’da ilk testlere başlayacaklar. Opera’nın açıkladığı verilere göre 2017 yılında Opera Max teknolojisi ile entegre halde 100 milyon Android telefon bulunacak.

Ayrıca Opera Max’ı denemek isteyen kullanıcılar yukarıdaki linkten Android telefonlarına uygulamayı yükleyebilirler.

:: Mobil veri harcamanız aylık kaç GB oluyor?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (6)

SDN Okuru

Opera tarayıcı kullanıp turbo özelliğini aktif ettiğinizde aynı veri tasarrufunu sağlayabiliyorsunuz.

SDN Okuru

Chrome dan baskasi yalan

SDN Okuru

Xiaomi de zaten mevcut

SDN Okuru

Opera tarayıcı daha iyi. Bu güvenli bağlantı ile sağlanan sitelerde ise yaramıyor.

SDN Okuru

nerde kitkat oncesi stock browser

SDN Okuru

Güvenli bağlantılarda işe yaramıyor. Yani https olan sitelerde sıkıştırma yapmıyor. Dolayısıyla google, facebook, twitter, instagram vs çok fazla veri tüketen siteler/uygulamalarda kullanılamıyor. Kısacası ben pek bir faydasını görmedim. Sürekli arka planda çalıştığı için şarjı bayağı sömürüyor. Onun yerine Opera tarayıcı kullanıyorum daha iyi oluyor.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.