İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Otomobil

Otomobiller için 3D Touch Yolda!

Bu yıl geleceğin teknolojilerinin sergileneceği ilk fuar olan Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), otomotiv şirketlerinin de yeni gösteri merkezlerinden biri haline geldi.

Aslan Batur

okunma

Otomobiller için 3D Touch Yolda!

Bu yıl geleceğin teknolojilerinin sergileneceği ilk fuar olan Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), otomotiv şirketlerinin de yeni gösteri merkezlerinden biri haline geldi.

Son çıkan teknolojileri, ürettiği ürünlerde en hızlı şekilde hayata geçiren sektörlerden biri olan otomotiv dünyası, geleceğin otomotiv teknolojilerini her yıl düzenlenen CES’te sergiliyor

Volkswagen Grubu’nun 2 yıl önce CES’te tanıttığı ve geçtiğimiz yıl satışa çıkan otomobillerde kullanmaya başladığı dijital gösterge panelini göz önünde bulunduracak olursak, artık yeniliklerin hayata geçme hızının oldukça arttığını söyleyebiliriz.

CES 2016’da sadece otomotiv şirketleri değil, otomotiv yan sanayi şirketleri de yeni teknolojilerini sergileyecek. Bunların başında gelen şirketlerden biri olan Bosch, hazırladığı fuar aracı üzerinde en yeni teknolojilerini otomobilseverlerle buluşturacak.

16-01/04/bosch1-1451908560.jpg

Fuar Başlamadan Ödül Aldı

CES 2016 tarafından daha fuar açılmadan ‘Inovasyon Ödülü’ aldığı açıklanan Bosch’un bu konsepti üreticilere ilham verecek. Otomotiv teknolojileri alanında en yetkin şirketlerden biri olan Bosch, CES’te yaratıcı iç mekan tasarımını sergileyecek

Tamamen ekranlardan oluşan iç mekana sahip olan araçta, tüketici ergonomisini ön planda tutan teknolojilere yer verilmiş. Araçta ön ve orta konsolun yanı sıra, şaft tüneli hatta kapı panellerinde dahi dokunmatik ekranlar bulunuyor.

Bosch tarafından tasarlanan iç mekân, günümüz araçlarında ses sistemi ve klima kumandalarına ayrılan yerler gibi, söz konusu kumanda birimleri ekrana dönüştürülerek sürücünün dikkatini dağıtmadan ihtiyaç duyduğu ayarı yapmasına imkân tanıyor.

Bu ekranların bir diğer önemli özelliği ise, fiziksel tuş hissi veren ve tırtıklı, pütürlü ya da kabartılı hissiyle işlevleri farklılaştırılabilen yüzeylere sahip olması.

16-01/04/bosch3-1451908568.jpg

3D Touch Ayarı

Öte yandan Apple’ın iPhone 6S modeli ile hayatımıza giren 3D touch ekran özelliği de bu araçtaki ekranlarda kullanılmış. Bu sayede sürücünün ekrana bakmasına gerek kalmadan, daha önceden tanımlanmış dokunma şekli ve parmağın baskı şiddetine göre istediği sisteme erişip ayar yapabiliyor.

Araç içi bilgilendirme sisteminden navigasyona, radyodan klima sistemine kadar araç ile ilgili her türlü sistemin kontrol edilebilmesine imkan tanıyan bu ekranları, birkaç yıl içerisinde seri üretim otomobillerde de göreceğiz.

Bosch’un CES’te sergilemeye hazırlandığı ‘Geleceğin Otomobili’ konsepti, ayrıca cep telefonu ve takvim bilgilerine erişerek günlük bilgilendirmeleri ekrana yansıtırken, sürücünün sürekli güncel kalmasını da sağlıyor.

Eğer bir toplantı iptal edilirse araç bunu algılıyor ve harita diğer toplantı için yeni bir rota oluşturuyor.

:: 3D Touch otomobillerde işe yarar mı? 

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (5)

SDN Okuru

yıllardır hayalini kurduğum beklediğim resmi görünce aklıma gelen kaporta üzeri şeffaf cam veya mika kaplama ışlıklı boyalar ne zaman gelecek 4 gözle bekliyorum

SDN Okuru

3 touch arabada ise yaramaz

SDN Okuru

3 touch arabada ise yaramaz

SDN Okuru

Saçma beğenmedim bi araçta en çok kullanım ihtiyacı ne diye düşünülmemiş 3 boyutlu haritalar nerde navigasyonda noktasal yönlendirme ses video haberler hava durumu senkronizasyonu araçta internet kullanımı mirrorlink hotspot işletim sistemi ne olacak

SDN Okuru

3d touch yerine 1 sn basın ne değişiyo

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam