Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Oyun Sektörüne Yatırım Yağıyor

Ana sayfa /

Her geçen gün gelişen teknolojik imkanlar ve kullanıcı alışkanlıkları neticesinde, gerek markaların gerekse bireysel kullanıcıların ihtiyaç ve taleplerinde ciddi değişimler yaşanıyor. Özellikle yazılım ve donanımsal özellikler bakımından önemli yol kateden markaların yanı sıra ufak çaplı firmaların ürünleri de dikkat çekiyor.

Fakat varolan sorunlara farklı bakış açısı getirerek çözüm getiren ürün ya da fikirler maalesef yeteri kadar ilgi görmüyor. Konuya dair büyük şirketlerden yardım alma adına neredeyse her yolu deneyen girişimcilerin yardımına ise bu noktada Kickstarter yetişiyor.

Reklam
Reklam

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=48312365&force_embed=1&server=vimeo.com&show_title=0&show_byline=0&show_portrait=0&color=00adef&fullscreen=1&autoplay=0&loop=0

Adeta girişimcilerle yatırımcıları aynı çatı altında buluşturan platform, kişilerin geliştirdikleri fikir ya da ürünü tüm dünyaya tanıtmalarına yardımcı oluyor. Bir sonraki adımda ise açılan “bağış kutusu” ile geliştirilme sürecine katkı sağlaması için yatırım toplanıyor.

Çeşitli kategorilerde başvuruları kabul eden Kickstarter ise uzun süre sonra siteye dair verileri paylaştı. Yapılan açıklamaya göre oyun sektörüne yönelik gerçekleştirilen yatırımların birinci sıraya ulaştığını bildiren yetkililer, önemli çapta hareketliliğin yaşandığını söylediler.

Buna göre geçen yıl $3,615,841 yatırım alan oyun kategorisi beklentilerin ötesinde ilerleme kaydederek -31 Ağustos 2012 itibariyle- $50,330,275 orana ulaştı.

Önemli bölümünü Double Fine Adventure adlı yapımın aldığı finansal gelirin bu derece zirveye oturmasının diğer bir sebebi, video oyunlarının yanı sıra -Mobile Frame Zero: Rapid Attack benzeri- konsol çalışmalarının da oyun kategorisine dahil edilmesi.

Proje bazında da 2.43 ile lider olan oyun sektörünün hemen ardından 42 milyon dolar ile film endüstrisi, 40 milyon dolar ile tasarım çalışmaları, 25 milyon dolar ile müzik ve 16 milyon dolar ile teknoloji geliyor.

Bilgisayar oyunlarının dışında diğer platformların da yüksek ilgi gördüğü yatırımların yeni hedefi artık “eğlence” diyebiliriz. Bakalım önümüzdeki süreçte yatırımcı-geliştirici ilişkileri ne yönde şekillenecek.

SDN’de Yeni Bölüm: Haftanın Girişimi

:: Oyun sektöründeki hareketlilik hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam