Oyun oynarken arkadaşlarınızla oyun içerisinde konuşmak için oyunların sunduğu özellikler bazen yetersiz kalabiliyor. Sesli sohbet sorunu oyunda çok fazla sorun oluşturabilir. Bu yüzden sizlere oyunlar için en iyi ücretsiz sesli sohbet uygulamaları listesi hazırladık.
İşte karşınızda oyunlar için en iyi ücretsiz sesli sohbet uygulamaları!
Mumble
Mumble, Windows, Mac ve Linux üzerinde çalışan ücretsiz bir uygulamadır. Temel olarak sesli sohbet için kullanılır ancak metin sohbetini de destekler. Peki bu Mumble uygulamasının artıları ve eksileri neler?
Mumble uygulamasının artıları ve eksileri
Uygulamanın artıları, iletişim konusunda uzmanlaşmıştır. Özellikle takım oyununu içerenler için güzel işler çıkarabilir. Oyun dünyasında bulunduğunuz yere göre konumsal ses de yapabilir ancak bu yalnızca bazı oyunlarda destekleniyor.
Uygulamanın eksileri, aksak arayüz muhtemelen en kötü yönü olarak belirtilebilir. Mumble’ı öğrendikten sonra kullanmak son derece kolay olsa da, özellikle sunucu yazılımını bilgisayarınıza kurmaya çalışırken ve arkadaşlarınızın neden bağlanamayacağını anlayamadığınızda, bu ilk deneyim oldukça sinir bozucu olabilir. Biraz detaylı incelendiğinde sorunun halledilebilir.
TeamSpeak
TeamSpeak Windows, Mac, Linux’ta çalışan ücretsiz bir uygulamadır. TeamSpeak, tasarım ve özellikler kısmında Mumble’a çok benziyor ancak bazı yönlerden de yetersiz kalırken bazı benzersiz özellikler sunuyor. Peki bu TeamSpeak uygulamasının artıları ve eksileri neler?
TeamSpeak uygulamasının artıları ve eksileri
Uygulamanın artıları, yüksek kaliteli ses ile birlikte kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. Ayrıca, farklı kullanıcıların “güç düzeylerine” göre sunucunun farklı alanları üzerinde kontrol sahibi olmasını sağlayan esnek ve güçlü bir izin sistemine de sahiptir. İzinler ayrıca gruplara ayrılır, böylece bir kullanıcıya bir kanal üzerinde denetim verebilir ve sunucu üzerinde başka bir kişiye denetim verebilirsiniz. Bu, topluluk yönetimini çok daha kolay hale getirmektedir.
Uygulamanın eksileri, kendi kendine barındırılan TeamSpeak sunucularının maksimum 32 eşzamanlı kullanıcı kapasitesi vardır. Ticari olmayan, kar amacı gütmeyen bir lisans talep ederseniz ve bu sınırı 512’ye yükseltebilirsiniz. Aksi takdirde, maksimum kapasiteye göre yıllık bir ücret ödemeniz gerekir.
Steam Sesli Sohbet
Steam dünyadaki en popüler oyun platformlarından biri olmasına rağmen , Steam’in 2018’e kadar sesli sohbet seçeneği yoktu. Oyun platformu olan Steam’in 100 milyon kullanıcı ve mevcut şaşırtıcı oyun yelpazesi aslında biraz şok edici. Steam Sesli Sohbet uygulamasının olmaması, bu listede bazılarının daha iyi bir seçenek haline gelmesine yardımcı oldu ve kendi topluluklarını oluşturdu.
Steam Sesli Sohbet uygulamasının artıları ve eksileri
Steam’de bir oyun oynuyorsanız, üçüncü taraf sesli sohbet uygulamasıyla uğraşmanıza gerek yok. Birlikte oynadığınız herkes sesli sohbeti kullanıyor ve aynı oyunu oynuyor, böylece tüm arkadaşlarınız uygulamayı kullanarak sohbet edebilir. Steam Sesli Sohbet kullanmanın pek bir dezavantajı yok. Sesli arama kalitesi bazen zayıftır ancak bu genellikle diğer internet sorunları dolayısıyla oluşur.
Tox
Tox, bu listedeki diğer sesli sohbet seçeneklerinden biraz farklıdır. Alternatiflerin aksine Tox, verilerinizi korumak için uçtan uca şifreleme kullanarak kullanıcı gizliliğine güçlü bir şekilde odaklanmıştır. Ayrıca, sohbet ederken ve oyun oynarken gizliliği daha da artırmak için eşler arası bağlantı modeli kullanır.
Tox uygulamasının artıları ve eksileri
Tox uygulaması, oyuncular için güvenli bir sesli sohbet seçeneği sunar. Gizlilik önemlidir ve birçok sesli sohbet seçeneği bu önemli sorunu göz ardı eder. Mesaj göndereceğiniz diğer kullanıcı Tox Messenger’a bağlı değilse mesaj gönderemezsiniz.
Discord
Listemizin sonuncusu ve en çok kullanışlı uygulaması olan Discord, Windows, Mac, Linux, Android, iOS ve bir web uygulaması olarak çalışan, masaüstü sürümleri kadar zengin özelliklere sahip olmayan ücretsiz bir uygulamadır. Daha önce Slack veya Internet Relay Chat kullandıysanız Discord’da kendinizi adeta evinizde hissedeceksiniz. Sesli sohbete ek olarak, Discord metin sohbeti ve 10 kişiye kadar görüntülü sohbeti de destekler.
Discord uygulamasının artıları ve eksileri
Herkes ücretsiz bir Discord sunucusu oluşturabilir . Kullanıcılar 100’e kadar farklı sunucuya katılabilir ve her sunucu aslında kendi bağımsız topluluğudur. Sunucular metin kanallarına ve ses kanallarına sahip olabilir ve sunucu sahibi hemen hemen her şeyi değiştirebilir. Tüm sunucular Discord üzerinden barındırıldığından, bir kesinti tüm Discord sunucularının çöktüğü anlamına gelir ve beklemek dışında hiçbir şey yapamazsınız.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}