İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Oyun

PlayStation 3’ü Nasıl Hack’lediler?

Sony birkaç gün önce, PlayStation 3 konsolu için yeni bir yama yayınlamıştı. Bu güncellemeyi yükleyen kullanıcılar bir anda, PSN (PlayStation Network) üzerinde sahip oldukları her şeyin sıfırlandığını gördüler.

Mustafa Aydemir

okunma

PlayStation 3

Sony birkaç gün önce, PlayStation 3 konsolu için yeni bir yama yayınlamıştı. Bu güncellemeyi yükleyen kullanıcılar bir anda, PSN (PlayStation Network) üzerinde sahip oldukları her şeyin sıfırlandığını gördüler.

Geçici bir hata sanılan durumun saatler sonra devam etmesi ise hem Sony‘in hem de kullanıcıların soğuk terler dökmesine neden oldu.

Çünkü, PSN‘deki bu sorun tüketicilerin, aylarca uğraşıp kazandığı ödülleri ve parayla satın aldıkları filmlerin de ortadan kaybolmasına neden olmuştu. Japon teknoloji firması olayı araştırdıktan sonra, krizden etkilenmeyen kullanıcıların ikinci bir uyarıya kadar makinelerine internette bağlamaması gerektiğini açıkladı.


Son olaydan sonra PS3’ün güvenirliği tartışılmaya başlandı

Benzer bir olay sektörde daha önce yaşanmıştı

Firmanın araştırmaları, PlayStation Network‘ün topluca hack’lendiğini ortaya koymuştu. Sorun Türkiye saatiyle bu sabaha karşı çözümlendi.

Ancak akıllarda kalan soru ise, dünyanın en güvenli cihazlarından birinin nasıl böyle bir saldırıya maruz kaldığını sorguluyordu.

Sony mühendisleri ve bağımsız araştırmacalar, nihayet olayın gerçek yüzünü kamuyla paylaştı. Yapılan açıklamaya göre bu sorun cihazda bulunan ARM çipi nedeniyle yaşanmıştı. Aynı sorun, 2008 yılında Zune adlı medya oynatıcıda da yine bu donanım yüzünden ortaya çıkmıştı.

:: Bu krizden sizin cihazınız da etkilendi mi? Sony kullanıcılardan özür dilemek için hediye vermeli mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.