İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Apple, güven verdi: Polis, iPhone şifresini kıramadı

Polonya'da yolsuzlukla suçlanan bir avukat, Apple'a teşekkür etti. Polisin ve savcılığın iPhone cihazını "kıramadığını" söyledi.

Hilal Bardakcı

Güncelleme: okunma

Apple, güven verdi: Polis, iPhone şifresini kıramadı

Polonyalı bir avukat, iPhone için Apple‘a teşekkür etti. Eski politikacı olan avukat Roman Giertych ve müvekkili, Ekim 2020’de kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alındı. Polonya yolsuzlukla mücadele polisi, avukatın iPhone’una el koydu. Ancak aylarca süren uğraşlara rağmen Polonya servisleri telefonun şifresini bir türlü kıramadı.

iPhone, güçlü şifreleme ile bir kez daha takdir topladı

Gözaltı sürecinde telefonu alınan Giertych, iPhone’unun geri verildiğini Twitter’da açıkladı. Polonyalı muhalif politikacı, hem Polonya Merkez Yolsuzlukla Mücadele Bürosu’nun hem de yerel savcılığın iPhone şifrelemesini kıramadığını söyledi. Avukat, Apple’a güçlü şifreleme için teşekkür etti.

iPhone şifrelemesi güvenli mi?

Avukat, 15 Ekim 2020’den beri iPhone telefonunun savcılıkta olduğunu söyledi. Giertych, “Müvekkillerim ve muhalefetteki arkadaşlarım güvende. Apple Crypto ekibine teşekkürler.” şeklinde yazdı.

Aslında bu, yetkililerin bir iPhone cihazların şifresini kıramadığı ilk olay değil. Daha önce de benzer olaylar gerçekleşti. Ancak Pegasus casus yazılımı gibi tehditler iPhone’ları da tehlikeye atıyor.

Giertych, 2007’de aşırı sağ siyasi parti Polonya Aileleri Birliği‘nin de lideriydi. Ayrıca Polonyalı milyarder Leszek Czarnecki‘nin de avukatı.

iPhone ile gündeme gelen Giertych, sık sık Polonya hükûmetini eleştiren, malî makamları yolsuzlukla suçlayan milyarderi savunuyor. Ancak ikilinin adı da yolsuzluk suçlamalarında geçti. Reuters‘in 2020’deki haberine göre Giertych, 23 milyon dolarlık bir kara para planın parçası olmakla suçlanıyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (2)

Sexavet

Konu ekran şifresimi?

Furkan Görür

Evet

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.