PS4 vs PS4 Pro karşılaştırma yaptığımızda önemli noktalardan biri, PS4 Pro’nun yeni bir konsol nesline ait olduğunun düşünülmemesidir. Çünkü Sony tarafından geliştirilen PS4 üzerine çıkan bu yeni model, sadece belli geliştirmeler sağlıyor. Elbette bu makalemiz ile birlikte PS4 mü PS4 Pro mu gibi sorulara da cevap olmaya çalışacağız. İsterseniz vakit kaybetmeden başlayalım.
PS4 vs PS4 Pro – Tasarım
Bunu tartışmaya bile gerek yok. Donanımsal anlamda çok daha ileri bir cihaz olan PS4 Pro, orijinal modelden veya PS4 Slim modelinden biraz daha fazla yer kaplıyor. Bu kez üç katmanlı tasarım bizleri karşılarken, kasanın LED ışıkları da yer değiştirmiş durumda. Dualshock yine PS4’ün kendi kontrolcüsüne göre biraz daha ağırken, aynı zamanda Touchpad alanında LED aydınlatma bulunuyor.
Diğer önemli tasarımsak fark ise USB girişlerinde ortaya çıkıyor. PlayStation 4 üzerinde 2 adet USB 2.0 bağlantı noktası bulunurken, PS4 Pro ile beraber biri arka panelde olmak üzere, 3 adet USB 3.0 bağlantısı bulunuyor.
Cihazın açma/kapama ve disk çıkartma bölümleri de biri sağ tarafa, diğeri de sol tarafa olmak üzere konumlandırılmış.
Sağ ve sol kısımda ise yine konsolun havalandırma ızgaraları bulunuyor. PlayStation 4 Pro’da bu noktadaki tek fark cihazın sağ kısmında yer alan ve zekice tasarlanmış AUX çıkışı. PlayStation ile özdeşleşen logoların arasına konulan AUX çıkışı son derece şık görünüyor.
PlayStation 4 Pro’nun arka kısmında ise temel giriş ve çıkışlar yer alıyor. Güç tüketimi artık 310 Watt’a kadar çıkabildiği için güç girişi yıllar sonra ilk kez değiştirilmiş. Elbette yine arkada kısımda en büyük farklardan biri olan HDMI 2.0 bağlantısı yer alıyor. Bu bağlantı sayesinde 4K/HDR görüntü aktarabiliyoruz.
PS4 vs PS4 Pro – Teknik özellikler
Yukarıda sizler için teknik özellikleri yan yana yazdık. Görüldüğü gibi arada özellikle grafik arabirimi ve işlemci gücü açısından önemli bir fark bulunuyor.
PlayStation 4 Pro çekirdek hızı arttırılmış ve daha hızlı RAM’ler kullanılmış. İşin grafik arabirimi kısmında bu kez 4.2 Teraflop’luk bir AMD erkan kartı görüyoruz. PS4 Pro 2.28 kat daha hızlı ve güçlü bir konsol. Yine de PS4 üzerinde çalışan tüm oyunların, PS4 Pro ile uyumluğu olduğunu bilmek gerekiyor.
Arada doğrudan nesil farklı olmadığı için PS4 Pro için oyunlar ek güncelleme alıyorlar. Bu oyunları Hemen ambalajlarının üzerinde yer alan PS4 Pro Enhanced ibaresinden anlayabilirsiniz. PS4 Pro öncesinde çıkan oyunlar için de bu güncellemenin verildiğini, bazı geliştiricilerin ek güncellemelerle yapımlarına 4K ve grafik geliştirmeleri yaptığını söylemek gerekiyor.
PS4 ile PS4 Pro farklı işte bu saydığımız ana özelliklerde yatıyor. Peki, PS4 Pro alınır mı? Bunun cevabını verecek olansa sizlersiniz. Temel olarak aynı konsol olduğu için grafiksel değişimler haricinde konsol deneyiminiz herhangi bir şekilde etkilenmiyor. 4K bir ekrana sahipseniz kesinlikle düşünebileceğiniz bir cihaz.
Böylece “PS4 Pro’nın PS4’ten farklı ne?” sorularına da bu makalemizle elimizden geldiğince yanıt vermeye çalıştık. Son olarak PS4 Pro fiyatının 1.899 TL olduğunu da belirtelim.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}