FPS oyunlarında kasma oyuncunun başarısını büyük ölçüde etkiler. Bu durum aslında tüm oyun türleri için geçerli. Ancak FPS oyunlarında kasma sorunu çok daha fazla keyif kaçırır. Özellikle CS:GO, Valorant ve PUBG gibi oyunları oynayan kullanıcılar, kasma ve yırtılma konularından sık sık şikayet eder. Peki FPS nedir? PUBG FPS arttırma nasıl yapılır? Hangi işlemler neticesinde daha rahat PUBG oynayabiliriz? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.
FPS nedir? Ne anlama gelir?
FPS denildiğinde iki farklı anlamı olduğunu belirtelim. Birincisi oyun türü. Birinci şahıstan bakış açısının hakim olduğu oyun türlerine FPS denir. İkinci anlamı ise Frame Per Second. Tek saniyede ekrana aktarılan kare sayısı. Bu kare sayısı yükseldikçe oyunun akıcılığı artar, oyundan alınan keyif ve performans adeta tavan yapar. Oyunun akıcılığını arttıran “Frame Per Second“, yani Türkçesi ile “Saniyedeki Kare Hızı” nasıl arttırılır buna bakacağız.
PUBG FPS arttırma işlemi nasıl yapılır?
PUBG FPS arttırma işleminin birden fazla yolu olduğunu söyleyelim. Anlatacağımız işlemler sayesinde PUBG oyununda düşük FPS sıkıntısı çeken kullanıcılarımız oyununu daha akıcı bir şekilde oynayabilir.
Oldukça popüler olan ve PUBG FPS arttırma işleminde “olmazsa olmaz” olan yöntem: Driver, yani sürücü güncellemek. Bu işlem de oldukça basit. Yapmanız gerekenler;
- Ekran kartınızın marka ve modelinden emin olun. (AMD mi? Nvidia mı? Bir başkası mı?)
- Daha sonrasında ekran kartı markanızın web sitesine girin ve “Sürücüler” kısmını bulun. (Nvidia kullanıcı iseniz buraya, AMD Radeon kullanıcısı iseniz buraya tıklayabilirsiniz.)
- Bu alanda kendi ekran kartınızın modelini bulup indirmeniz gerekiyor.
- İndirme bittikten sonra dosyayı kurup bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
3. Yöntem: Ekran kartına overclock yapmak
Bilgisayarımızın her parçası ayrı ayrı oldukça önemli; ancak şüphesiz ekran kartları ayrı bir yer tutmakta. Bu pahalı ve güçlü aletler ise bilgisayarımızda tam performans ile çalışmıyor. Yani ekran kartları içerlerinde büyük bir canavar yatıyor. Bu canavarı ortaya çıkarmak için kullanılan yöntemse overclock. Ayrıca işlemciye de uygulanabilen bu yöntem, cihazı planlandığından daha hızlı bir hale getiriyor. İşlemin temel mantığı ise çekirdeklerin saat hızını arttırmakta yatıyor.
Yani Overclock işlemi ile ekran kartı ve işlemcinin GHz’i arttırılıyor. Bu da performansı direkt etkilemekte. Ayrıca işlem tüm işlemci ve ekran kartları için aynı yollardan yapılmazken, her ekran kartı ve işlemci için farklı kombinasyonlar kullanılıyor. Overclock’un nasıl yapıldığını öğrenmek için ekran kartı veya işlemci modelinizin sonuna “Oveclock” ekleyerek Google’da aratın. Sonuçlardan çıkacak rehber videolardan bilgi alabilirsiniz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}