Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Qualcomm Apple ile çalışmak istemedi!

    Geçtiğimiz yıllarda mahkemelik olan Apple ve Qualcomm arasındaki rekabet devam ediyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göreyse Qualcomm Apple ile çalışmak istemedi ve modem satmadı.

    Geçtiğimiz yıllarda mahkemelik olan iki teknoloji devi Apple ve Qualcomm arasındaki rekabet devam ediyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göreyse Qualcomm Apple ile çalışmak istemedi ve modem satmadı.

    Qualcomm Apple arasındaki gerginlik büyüyor!

    Apple ile Qualcomm arasındaki yaklaşık iki yıldır süren gerilim tırmanarak devam ediyor. 2017 yılının sonlarına doğru Apple’in Qualcomm’un rekabete aykırı davrandığını iddia ederek 1 milyar dolarlık tazminat davası açmasıyla başlayan gerilim, ardından Apple’ın Qualcomm’un patentlerini izinsiz kullanması ve Intel’e çalarak sattığını iddia etmesiyle daha yükselmişti.

    Reklam
    Reklam

    İki yıldır tarafların sürekli birbirlerini suçlamalarıyla devam eden bu gerginlik sonucunda Qualcomm Çin ve Almanya’da bazı iPhone modellerinin satışını bile yasaklamıştı. Son olarak ortaya çıkan bilgiler ise oldukça ilginç.

    Apple’ın operasyon şefi Jeff Williams verdiği bir ifadede iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modelleri için Qualcomm’dan modem talep ettiklerini ancak Qualcomm’un buna sıcak bakmadığı ve çalışmak istemediğini söyledi.

    Reklam
    Reklam

    Söz konusu modellerde sadece Intel modem kullanan Apple, görünen o ki Qualcomm modemleri de kullanmak istemiş. Ancak yaşanılan patent kavgası nedeniyle Qualcomm ilk defa bir tedarik talebini reddetmiş.

    Son olarak iPhone 7 serisinde Qualcomm modemleri kullanan Apple, iPhone 8 ve sonrasında bir daha Qualcomm’dan modem alamadı.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    19 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Helal sana Qualcomm. Herşey para değil.

    2. Anonim

      bazen had bildirmek gerekir, helal.

    3. Teknoloji Dostu

      Helal Qualcomm, büyüksün

    4. Teknoloji Dostu

      Apple in gerçek yüzü Apple koca bir hırsız. Yaşa Qualcomm

    5. Teknoloji Dostu

      kendisi kaybeder, neticede en çok satan cihazlar arasında iPhone serileri. Gurur yapmak mantıklı değil az biraz Samsung’u örnek almalı.

    6. Teknoloji Dostu

      Qualcomm sonuna kadar haklıdır. Ayrıca Qualcomm’a kendi kaybeder demekte gerçekten komik, dünya üzerinde Qualcomm’un parça satmadığı firma yok denebilir. Apple modemleri Qualcomm’un genel satışlarının çok küçük bir kısmı olarak kalır ve hissetmezler bile. Ayrıca patentleri dünyanın en büyük hırsızı olan Apple tarafından rakip firmaya verileceğine büraz zararı göze almak çok daha iyidir.

    7. Teknoloji Dostu

      Apple da buna bayılmıyor Intel gibi bir devle yıllardır zaten çalışıyor.

      1. Anonim

        Apple kaybeder çünkü o kalitede başka bir firma yok

    8. Teknoloji Dostu

      Apple bu konuda haksız lakin patent konusunda Apple a kizanlar aynı tavrı Xiaomi ve Huawei gibilere de göstersin Zora Çin Dünyanın en büyük Patent hırsızı

    9. volkan

      Bu Teknoloji Dostu ne içiyor acaba? Kendi çalıyor, kendi oynuyor

    10. Teknoloji Dostu

      Apple ne zaman hangi firmayla mahkemelik olursa olsun, şu ana kadar hiç haklı olduğunu görmedim. Qualcomm çok doğru yapmış. Apple gerçekten hırsız.

    11. ahmet

      tebrik ederim qualcommu apple gibi gözü doymaz hırsızlara ders vermiş kim apple’a zarar verirse yanındayım

    12. Teknoloji Dostu

      Intel en iyisi,dandiroidin alt yapısı zaten sorunlu yerinde karar👏👏👏

      1. Anonim

        dandroidle qualcomm u aynımı sanıyosun??

    13. Lokman Hekim

      Qualcomm’un sonuna kadar arkasındayım abi. Apple artık çok saçma sapan hareketlerde ve üretimlerde bulunuyor

    14. Teknoloji Dostu

      Apple batıyor

    15. Alevlx105 meyve

      Apple alternatifleri tüm eko sistemi destekliyorum. Asus’tan tut samsung’a pixel’den tut vestel’e kadar.. Apple hak ettiği yerde değil..

    16. Sss

      Kaçırdığınız birşey var, şöyle ki; Apple qualcom ve intel’in modemlerini 6 ve 6s serisinde aynı anda kullanmıştı. Qualcom modemlerin intel modemlerden daha hızlı işlem yapması son kullanıcılar tarafından farkedilince oluşan farkı dengelemek için qualcom modemlerin hızları kasıtlı olarak düşürülmüştü. Yani qualcom bu işin en iyisi ve Apple eğer en iyi markayla çalışamayıp “en iyi benim” iddiasında bulunuyorsa bu büyük bir prestij kaybı.

    17. Teknoloji Dostu

      Bence apple’nın tüm kullanıcılarını dolandıracak özel ve kişisel bilgilerinizi satacak bir tipi var. Bilgileriniz güvende mı?tabiki değil.

    Diğer yorumları gör (18) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap