Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Sonraki telefonunuzun kamerası sizi sürekli izliyor olacak!

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Akıllı telefonunuzdaki çentikten sıkıldıysanız bu sorun değil, zira ilerleyen yıllarda ekran altı kamera teknolojisinin yaygınlaşması bekleniyor. Cihazınızın ekranında ihtiyaç duymadığınızda bir kamera görmeyeceğiniz bu tasarım, pek çoğumuzu heyecanlandıran cinsten. Ancak Qualcomm tarafından gelen açıklamaya göre ekran altı kamera sizi sürekli izliyor olacak. Bu da gizlilik endişemizi tavan yaptıracak durumlardan biri.

Apple’dan iPhone 6 Plus kullanıcılarına kötü haber!

Apple, yaptığı açıklamayla iPhone 6 Plus cihazların nostaljik (vintage) ürün kategorisine alındığını açıkladı.

Qualcomm’un ekran altı kamerası bir gizlilik kabusu

Son yıllarda gizlilik endişesi tüm akıllı telefon kullanıcılarını sardı. Zira artık şirketler ve akıllı telefon üreticileri, sözleşmelerin satır aralarında bizden epey şey isteyebiliyor. Bu durumla yaşamak zorunda kalsak da bu defa gizlilik endişemize tavan yaptıran bir açıklama yapıldı. Qualcomm’un ekran altı kamerası, siz telefonu elinize almasanız dahi sürekli sizi izliyor olacak. Bunun nedeni ise yüz tanıma kilidinin ekran açık olmadan da çalışabilmesi olarak söylendi.

Reklam
Reklam

Ekran altı kameraları destekleyecek olan 8. nesil Snapdragon çipler gelecek yıl akıllı telefonlarda görülmeye başlanacak. İlk etapta her akıllı telefonda ekran altı kameraları göremeyeceğimiz için şimdiden bununla yaşamanın ne kadar zor olacağını düşünmenize gerek yok. Ancak ilerleyen yıllarda çıkacak ekran altı kameralı telefonlar sürekli bizi izliyor olursa bu ciddi sorunlar yaratabilir. Zira konum bilgilerimizin sürekli bir yerlerde depolanıyor olması bile gizliliğimizi ihlal eden bir durum.

Bu her ne kadar endişe verici olsa da zaten benzeri bir durumla yıllardır yaşıyoruz. Akıllı telefonunuz sürekli sizi dinliyor ve sesli asistanlarla elleriniz kullanmadan iletişim kurabilmeniz için bunun yapıldığı söyleniyor. Mikrofonunuz sürekli açık olduğunda ‘Hey Google’ gibi cümleleriniz cihaz tarafından yakalanıyor ve sonuç olarak aslında hiç de kötü olmayan bir deneyim ortaya çıkıyor. Ancak bundan rahatsız olmanız son derece anlaşılır bir durum.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam