Mobil

    Quick Charge 4+ geliyor!

    Geçtiğimiz yılın Kasım ayında duyurulan Quick Charge 4 yerini yeni nesil cihazlarda Quick Charge 4+ teknolojisine bırakacak. Daha düşük güç kullanımı ve daha hızlı batarya şarjına odaklanan Qualcomm, yeni hızlı şarj teknolojisiyle daha fazlasını sunmak hedefinde.

    Qualcomm Quick Charge 4+ neler sağlıyor?

    Quick Charge 4 teknolojisiyle bir önceki sisteme göre şarj hızında yüzde 20 ve verimlilikte yüzde 30 geliştirme sağlanıyordu. Quick Charge 4+ ise 3 dereceye kadar daha serin, yüzde 15 daha hızlı ve yüzde 30 daha verimli bir şarj sağlıyor. Bu yeni şarj teknolojisi ilk defa Çin merkezli telefon üreticisi ZTE’nin Nubia Z17 model akıllı telefonunda kullanılacak.

    Quick Charge 4+ tasarımıyla akıllı telefon veya aksesuarlar üç önemli iyileştirme elde edecek. Bunlar çift şarj yeteneği, akıllı termal dengeleme ve daha gelişmiş güvenlik özellikleri olarak sıralanıyor. Bunlardan özellikle güvenlik özelliklerinin patlayan ve kullanıcılarına zarar veren akıllı telefonlar sebebiyle büyük önem taşıdığını söylemek gerek.

    17-06/02/qualcomm-quick-charge-4-plus-sdn-02.jpg

    Çift şarj sunan cihazlarda güç yönetimi entegrasyonuna sahip ikinci bir çip bulunacak ve şarj akımını yarıda keserek ısıyı hızlıca yayması ve şarj süresini düşürmesi sağlanacak. Akıllı termal dengeleme ise bunu daha ileri taşıyarak akımı otomatik olarak daha serin olan yola yönlendirerek sıcak noktaların önüne geçecek. Yeni şarj teknolojisine sahip cihazlar ayrıca kılıf ve bağlantı noktası sıcaklık seviyelerini de takip altında tutarak, aşırı ısınmayı ve USB Type-C bağlantısına gelecek hasarları engelleyecek.

    Qualcomm tarafından Quick Charge teknolojisinin şu anda 130’dan fazla mobil cihaz ve 475’ten fazla aksesuarda sunulduğu belirtiliyor.

    :: Quick Charge 4+ teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    15 Yorum

    1. SDN Okuru

      Batarya teknolojiside gelişirse yarım saat şarjla 1 hafta akıl telefon kullanabileceğimiz günler yakın demektir. Ne harika olurdu bee

    2. SDN Okuru

      iPhone 7 plusa gelir mi? 3 saatte doluyor ya 🙁

    3. SDN Okuru

      İphoneda daha quik 1 gelmedi be kardeş 4 hiç gelmez

    4. SDN Okuru

      Iste bu olmus bak.. iphone la qualcom davalik.. iphone cular teknolojiden cok markaya para verirler.. bu asla degismeyecektir..

    5. SDN Okuru

      İphonecular ağlamadan çabul çabuk

    6. SDN Okuru

      Samsung Galaxy Note 8 ile birlikte, bu teknoloji gelir inşallah.

    7. SDN Okuru

      İşte, telefonlar bu yüzden patlıyor.

    8. SDN Okuru

      Kullanılmadan önce test ediliyor , patlama nedeni olması imkansız. Patlama nedeni değil 'teknoloji' deniliyor buna!

    9. SDN Okuru

      Apple da applecharge adı altında aynısını yapar olur biter. Ben 7 kullanıyorum artık hızlı şarj olayına geçmesi lazım apple ın bu konuda çok geriden geliyor.

    10. SDN Okuru

      note 8 in quıck charge 4+ la geleceği belli oldu

    11. SDN Okuru

      Bu yüzden patlıyor diyen arkadaş sana kalsa heralde ölesiye kadar 3310 kullancaktık??

    12. SDN Okuru

      s8 snapdragon da QC4 destekliyor ama açık degil lisans masraflarından

    Diğer yorumları gör (14) Yorum Yap

    Yorum Yaz