Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Rakamlarla Bulut Bilişim

Ana sayfa /

Cloudturk, kendi müşterilerinin kullanım tercihlerinin yanı sıra IDC, Gartner gibi dünyanın saygın araştırma kuruluşlarının araştırma verileri doğrultusunda, dünyada ve Türkiye’de bulut bilişim teknolojilerinin geldiği noktayı ortaya koyan bir infografik ile sektörün resmini çizdi.

Bulut Bilişim: Gelecek Gökyüzünde” başlığıyla sunulan infografikte, geçtiğimiz yıl dünya çapında yüzde 7’lik kullanım alanına sahip olan, 2016’da ise yüzde 36’lık bir orana erişeceği düşünülen bulut teknolojilerinin, 2020 yılında 241 milyar dolarlık bir pazar hacmine ulaşacağı öngörülüyor.

Reklam
Reklam

İnfografiğin büyük halini görmek için yukarıdaki imajın üzerine tıklayın

Bulut’u tanımıyoruz: Bulut fırtınadan etkilenir mi?

İnfografik, bulut teknolojisinin geleceğin teknolojisi olduğuna dair veriler sunarken, hepsinden önce bulut hakkındaki önyargılarımızı ve bilgi hatalarımızı gidermekle başlıyor. Karanlıkta kalan bu bölümdeki veriler, çoğumuzun bulut teknolojisini pek tanımadığını gösteriyor.

Yeni depomuz internet bulutunda! 

Oysa aynı bölümde her gün bulut sistemlerini kullandığımız ortaya çıkıyor: Gmail, Hotmail, Yahoo gibi web tabanlı bulut hizmeti alan kişilerin oranı yüzde 41, fotoğraflarını internette depolayanların yüzde 26, videolarını internette depolayanların yüzde 5 ve online programlar kullanarak çalışanların oranı ise yüzde 22. Sabit diskinin kopyasını bir internet sitesinde depolayan ve bunun için para ödeyenlerin oranı ise aynı: Yüzde 3.

Türkiye 24. ülke arasında 17. sırada

Ülke sıralamasında Business Software Alliance’ın 2012 araştırmasını temel alan Cloudturk, Türkiye’nin 24 ülke arasında 17. sırada olduğunu belirtiyor. 2011-2012 yılları arasında en iyi bulut mevzuatına sahip olan ülkeler ise ABD, İngiltere, Almanya, Japonya ve Avustralya olarak listeleniyor. 

:: Türkiye’de bulut bilişim teknolojisinin geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam