Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Renault da yeni logo furyasına katılıyor

    Nissan, Kia, General Motors ve Peugeot markalarından sonra Renault da yeni logo furyasına katıldı. Şirket, Renaulution etkinliğinde yeni logosunu tanıttı.

    Yeni tasarım anlayışıyla karşımıza çıkan otomobil piyasası, 2 boyutlu logo tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Renaulution etkinliğinde konsept otomobillerini tanıtan Renault, 1925’te tanıttığı logosundan esinlenerek oluşturduğu yeni logo ile karşımıza çıktı.

    Renault, yeni logosunu tanıttı

    Skoda, Nissan, Kia, General Motors ve Peugeot sonrasında Renault da yeni logosuyla otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. Elektrikli araç atılımlarıyla birlikte yeni logolarını tanıtan otomobil üreticileri, köklü değişimle dikkat çekiyor.

    Reklam
    Reklam

    Renault’un tanıttığı yeni logo

    Renault Tasarım Direktörü Gilles Vidal, ” Renault 5 modeli bizim için zorlu bir süreçti. Logo konusunda aldığımız olumlu geri dönüşler logo değişikliğinin hızlı ilerlemesini sağladı. Aldığımız tepkiler gerçekten motive ediciydi. ” ifadelerini kullandı.

    Şirketin 1925’te tanıttığı ilk kez elmas şeklini kullandığı logosunun günümüz tasarım anlayışıyla yenilenmiş versiyonu olarak nitelendiriliyor. Elmas formuna sahip olan ilk tasarımda yer alan yatay şeritler 1972’de kademeli olarak kaldırıldı.

    Reklam
    Reklam

    İlk olarak ZOE modelinde karşımıza çıkan logo, 2024 yılından sonra tüm Renault modellerinde yer alacak. Diğer firmalarda da olduğu gibi 2 boyutlu tasarım anlayışına sahip olan yeni logo, birçok kişi tarafından beğenildi.

    Değişimin en büyük sebeplerinden birini elektrikli araç reformu ve yeni tasarım trendi olduğunu belirten analistler, geride kalan otomobil üreticilerinin de benzer değişiklikler ile karşımıza çıkacağını belirtti.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    24 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Bence dinamik bir geliştirme olmul ben beğendim açıkcası

    2. ikspi

      Bence de daha iyi olmuş, araçlardan çok iyi anlamama rağmen yeni cliolardaki öndeki logo çok büyük ve hoş görünmüyor.

    3. Teknoloji Dostu

      Baya estetik ve hoş duruyor

    4. Teknoloji Dostu

      Eski torosların logosuna dönüş yapmış hoş değil

    5. Teknoloji Dostu

      Noluyorsa yavaş yavaş tüm firmalar logo tasarlamaya başladı ama güzel oluyor sevdim👍🏻

    6. Teknoloji Dostu

      Azıcıkta arabaları düzgün yapsalar keşke.

    7. Teknoloji Dostu

      Bizim 1987 model dizel R9 vardı bu tasarım markalar eskiye dönüş yapıyor logolarda

    8. Teknoloji Dostu

      Daha güzel olmuş.

    9. Teknoloji Dostu

      Arabaların önlerinde logo olmamalı, logoları kaldırınca hepsinin şekli değişiyor. Logolar anlamsız

    10. Teknoloji Dostu

      Eski Toros arabalarının logosu gibi çok kötü

    11. Teknoloji Dostu

      Renault 5 teki ön logo buydu. Gereksiz olmuş

    12. Teknoloji Dostu

      Ben olsam gece ve gündüz led destekli logo yapardım. Bu logonun ışıklısı çok şık olurdu

    13. Teknoloji Dostu

      Çok dikey bi logo olmuş, vardır bi bildikleri

    14. Teknoloji Dostu

      Bence güzel değil biraz daha inovasyon gerekiyorsun eskisine benzemeye çalışmış

    15. Teknoloji Dostu

      Eski algıların yıkılması yeni algıların oluşması için atılmış adım. Aynı bilinirliği yakalamak içinde aynı logoyu kullanmakta cabası.

    16. Teknoloji Dostu

      Yıllar önce böyleydi zaten

    17. xunn

      bizim brodway’in de logosu böyleydi.

    18. Cöççer

      1925’te değil 1972’de tanıtılan ambleme benzemiş. Hatta neredeyse aynısı. 90’ların başında güncel amblem tanıtılırken, “saflık” vurgusundan bahsedildiğini hatırlıyorum. Çizgiler yok olup pürüzsüz ve çok daha modern olmuştu. Geriye gidiş olmuş bence.

    19. Teknoloji Dostu

      Umarım skoda değiştirmez logosu çok güzel sarmaşıklı filan pek konuyla alakalı değil ama

    20. Teknoloji Dostu

      Beğendim 1972 model r12 de buna benzen sankı 3 – 4 çizgili 2 boyutlu logo vardı..
      Güzel olmuş

    21. Teknoloji Dostu

      Çok kötü bundan önceki daha modern bu en eski logoya benziyor yakıştıramadım bir daha olmasın

    Diğer yorumları gör (23) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap