Yapay zeka çalışmaları tüm hızıyla sürerken robotların insanların yerini alacağı endişeleri de devam ediyor. Ancak geleceğin robot-insan karışımlarında olacağını söyleyen kişi sayısı da hiç az değil. Cyborg olarak nitelendirilen robot-insan karışımları teknolojinin ilerlemesi ile fazla uzakta görünmüyor.
1998 yılında ilk kez bir çip insan üzerinde kullanıldı. O günden bu yana yıllar geçmesine rağmen fazla bir adım atılmadı. Ancak son yıllarda bu durum değişiyor. 2019 yılında elinin altına bir çip takan Patrick Paumen ile birlikte çip kullanımı insanlarda yaygınlaşacak gibi görünüyor.
Vücuda yerleştirilen çipler ile birçok özellik sunuyor!
37 yaşındaki Patrick Paumen, ödeme yapmak için banka kartı ya da akıllı telefona ihtiyaç duymuyor. Paumen’in ödemesini tamamlamak için temassız kart okuyucusuna sol elini uzatması yeterli. Gerisi ise derisinin altındaki küçük LED ışığın parlaması ve çevredekilerin şaşkın bakışlarından ibaret.
Derisinin altında yer alan pirinç tanesinden biraz daha büyük bir çip sayesinde Paumen ödemesini rahatlıkla yapabiliyor. Walletmor firması, geçtiğimiz yıl bu teknolojiyi satışa sundu. Böylelikle dijitalleşen dünyada robotlara yaklaşmamız da başlamış oldu.
Walletmor’un bir gramdan daha hafif olan çipi, küçük bir mikroçip ve bir antenden oluşuyor. Tamamen güvenli olduğu söylenen çip, yasay onayı da almış durumda. Yerleştirildikten sonra hemen çalışmaya başlayan çipin herhangi bir güç kaynağına gerek duymadan çalışmaya devam edeceği ifade ediliyor. Firma şuanda 500‘den fazla çip satmış durumda.
Çipin kullanım alanlarının ilerleyen dönemlerde genişleyeceği öngörülüyor. Her ne kadar birçoğumuz için bu fikir korkutucu olsa da Paumen‘ın vücudunda kapıları açmaya yarayan ve mıknatıs özelliğine sahip toplamda 32 adet çip bulunuyor. Avrupa’da yapılan bir anket sonucu da insanların bu konuda henüz kararsız olduğunu ortaya koyuyor.
Peki sizler vücudunuzda bu tür çipler kullanmak ister miydiniz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}