İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Güvenlik

Rus hacker grubu ABD elçiliklerinin peşinde!

Bir araştırma şirketi tarafından ortaya çıkan haberlere göre Rus hacker grubu, bazı ABD büyükelçiliklerini hedef aldı.

Mert Can Orhan

Güncelleme: okunma

Rus hacker grubu ABD elçiliklerinin peşinde!

Check Point adlı bir araştırma şirketinden çıkan bilgilere göre Rus hacker grubu geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı’nın belgeleri gibiymiş gönderdikleri kötü amaçlı e-postalar aracılığıyla ABD elçiliğine saldırdılar.

Rus hacker grubu bilgisayarları kontrol altına aldı!

Hackerlar diğerlerinin yanı sıra Nepal, Guyana, Kenya, İtalya, Liberya, Bermuda ve Lübnan‘daki ABD elçiliklerini hedef aldı. Genelde yetkililere gönderdikleri Microsoft Excel görünümlü dosya, hedef kişiler tarafından açılınca bilgisayar hacker’ların kontrolü altına geçiyor. Hacker’lar ise daha sonra bilgisayarları TeamViewer üzerinden kontrol edebiliyor.

Basın açıklamasında “Hedeflediği ülkelerin listesine bakarak bu kampanyanın arkasında jeopolitik nedenlerin olup olmadığını söylemek zor.” deniliyor

Bilgisayar korsanları, saldırıları dikkatlice planladır, kurbanların çıkarlarına göre uyarlanmış belgeler kullanarak belirli devlet görevlilerini hedeflediler. Ayrıca Check Point, bu Rus hackerların hedefi olan benzer birkaç başka saldırı da tespit etti.

Bu durumun arkasında herhangi bir devlet olduğu düşünülmüyor. En azından şimdilik ortaya çıkan bilgiler, böyle gösteriyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam