Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Rusya’dan korkutan açıklama: SWIFT yasağı savaş bildirgesi ile eşdeğer!

Ana sayfa / Haberler

Rusya ile dünyanın geri kalanı arasındaki gerginlik artmaya devam ediyor. Ukrayna‘nın işgali ile başlayan süreç, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği‘nin uyguladığı ambargo ile devam ediyor. Son olarak en büyük darbeyi SWIFT sisteminden çıkarılmasıyla yiyen Kremlin, oldukça sert cevap verdi. “

Yeni ekonomik yaptırım seçenekleri arasında yer alan SWIFT‘in ülkeye vereceği ekonomik zarar hakkında konuşan Kremlin, bunun savaş bildirgesi ile eşdeğer olduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından iyice tırmanan gerginlik, “savaş daha da büyüyebilir mi?” sorusunu akıllara getirdi. Peki SWIFT neden bu kadar önemli?

NASA, Rusya’nın Uzay İstasyonu tehdidine cevap verdi

NASA, Rusya'nın Uzay İstasyonu tehdidi için açıklama paylaştı. Rusya yaptırımları uzay çalışmalarını bölebilir mi?

Reklam
Reklam

SWIFT neden bu kadar önemli?

SWIFT, Belçika merkezli Uluslararası Bankalar Arası Finansal Telekomünikasyon Topluluğu (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) tarafından 1973 yılında kullanıma sunuldu. Bu finansal transfer sistemi döviz cinsinden gerçekleşen uluslararası transfer işlemlerini hızlandıran bir protokol.

Rusya’nın bu sistemden dışlanması ise ülkenin uluslararası finansal sistemlere erişimini tam anlamıyla kesintiye uğratacak. Bu da özellikle ekonomik anlamda neredeyse çöküş anlamına geliyor. Ne yazık ki bu popüler sistemin yerini doldurabilecek bir alternatif de bulunmuyor.

Rusya’daki bankalar, uluslararası ödemeler yapmak için e-posta gibi geleneksel yöntemler kullanabilir. Ancak bu hem zaman hem de güvenlik açısından önemli riskler içeriyor. Bu da işlem hacminin önemli ölçüde azalmasına ve maliyetlerin artmasına neden olabilir.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Rusya ve dünyanın geri kalanı arasındaki gerilim barış ile sonuçlanacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam