Medtronic, Türkiye’de medikal eğitim alanındaki en büyük yatırımlardan birini gerçekleştirerek İstanbul’daki İnovasyon Merkezi’ni genişletti. Toplamda 65 milyon dolara ulaşan yatırım, merkezin eğitim altyapısını büyüterek robotik cerrahi, nörobilim, kulak-burun-boğaz, sanal gerçeklik, kardiyak ve cerrahi disiplinlerdeki eğitim kapasitesini ikiye katladı. 2014 yılında kurulan merkez, Türkiye’nin 100. yılı vesilesiyle yapılan bu ek yatırımla daha da güçlendi.
İstanbul Medtronic İnovasyon Merkezi, geleceğin sağlık profesyonellerini eğitmek ve hasta bakımını iyileştirmek amacıyla en yeni teknolojileri kullanarak eğitim programlarını genişletiyor. İkinci faz yatırımıyla kapasitesi artırılan merkezin açılışı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat ve Medtronic Avrasya Bölge Başkanı Majid Kaddoumi’nin katılımıyla gerçekleşti. Törene, sektör temsilcileri ve protokol üyeleri de iştirak etti.
Medtronic TURMECA Bölge Başkanı Ayhan Öztürk, merkezdeki genişlemenin temel amacının hasta sonuçlarını iyileştirmek ve ileri düzey eğitimlere erişimi artırmak olduğunu ifade etti. Robotik destekli cerrahi, yüksek teknoloji simülasyon ve karma gerçeklik teknolojilerinin eklenmesiyle, sağlık profesyonellerinin yenilikçi ve etkileşimli ortamlarda becerilerini geliştirmelerinin sağlandığını belirtti. Öztürk, bu yatırımla sağlık profesyonellerinin uzmanlıklarını geliştirmelerine ve tedavi standardını yükseltmelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.
Merkezin, Türkiye’deki medikal eğitimi ilerletmeye yönelik taahhüdünün 10. yılını kutladığını belirten Öztürk, bugüne kadar işletme maliyetleri de dahil olmak üzere 65 milyon dolardan fazla yatırım yapıldığını vurguladı. Merkezde ağırlanan sağlık profesyonellerinin yüzde 40’ı ve eğitmenlerin yüzde 50’sinin Türkiye’den olması, ülkenin bölgedeki medikal eğitimdeki kritik rolünü ortaya koyuyor.
İstanbul Medtronic İnovasyon Merkezi, yılda 10.000 sağlık profesyonelini ağırlama kapasitesine sahip. Günlük olarak 300 kişiye eğitim verebilen merkez, 12 ameliyathane, yoğun bakım ve kateter laboratuvarları, simülasyon alanları, 125 kişilik oditoryum, Ar-Ge laboratuvarı ve toplantı salonları ile donatıldı. 5.000 metrekarelik bir alan üzerinde hizmet veren merkez, Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Rusya dahil 50 ülkede sağlık profesyonellerinin gelişimini destekliyor.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}