Tüm dünyada yaşanan ve önemli aksamalara neden olan çip kıtlığı sıkıntısı Samsung’a yaramış gözüküyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, çip sıkıntısı nedeniyle üç aylık karının yüzde 53 artmasını beklediğini söyledi.
Hali hazırda dünyanın en büyük bellek yongası ve akıllı telefon üreticisi olan Samsung, Haziran ayının sonu itibariyle üç ay boyunca 11 milyar dolarlık işletme karı öngördüğünü belirtti.
Samsung salgının başında düşüş yaşadı
Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada, bellek yongalarına olan güçlü talebin, bileşen eksikliği nedeniyle zayıf cihaz satışlarını dengelediğini söyledi. Bir yıl önce başlayan salgının ilk birkaç ayında Samsung, telefon ve televizyon gibi ürünlerinin satışlarında gözle görülür düşüşler yaşamıştı.
O zamandan beri birçok çip üreticisi kendilerine gelen talebe cevap vermek için mücadele ederken, insanlar hayatlarının daha fazlasını çevrimiçi olarak değiştirdikçe elektronik cihazlara ve bileşenlere olan talepte artış yaşandı.
Şirketin bahsettiği rakamları ay sonunda onaylanırsa, Samsung’un 2018‘den bu yana elde ettiği en büyük ikinci çeyrek karı gerçekleşmiş olacak.
Son aylarda, özellikle bilgisayar çipi üreticileri, çip sıkıntısı baş gösterdiğinde fiyatlarını artırmak için çok daha fazla güce sahip oldu. Mart ayında Samsung’un eş genel müdürü ve mobil üretim şefi Koh Dong-Jin ise, hissedarlarına seslenerek “Küresel olarak bilişim teknolojileri sektöründe çip arz ve talebinde ciddi bir dengesizlik var” ifadelerini söyledi.
Dong-Jin ayrıca, küresel kıtlık arz kesintilerine neden olduğu için şirketin talebi karşılamak için denizaşırı ortaklarla çalıştığını söyledi.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}