İnceleme makalelerini uzatmamak adına, bundan sonra incelediğimiz telefonların performans test tablolarını sizlerle ayrı bir içerikte, interaktif tablolarla paylaşıyoruz.
İlk olarak Xperia Z3 incelememizde yaptığımız detaylı interaktif performans test sayfamızı, Galaxy Alpha modeliyle devam ettiriyoruz.
Galaxy Alpha’nın uzun ve detaylı inceleme videosuna ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.
:: Sony Xperia Z3 Detaylı İncelemesi
Exynos 5430 ile tanışın!
Galaxy Note 4‘te kullanılan Exynos 5433‘ten farklı olarak, Exynos 5420′nin yenilenmiş sürümü olan Exynos 5430, performans sıçramasından ziyade termal iyileştirmeler sunuyor.
Samsung Galaxy Note 10.1, Galaxy Note 3 ve Galaxy Tab S gibi pek çok modelde Samsung’un kullandığı Exynos 5 Octa 5420, ısınan yapısıyla eleştiriliyordu. Ayrıca 4+4 çekirdek olarak çalışan işlemci, karma olarak işlemci çekirdeklerini çalıştıramıyordu.
28 nm üretim teknolojisini 20 nm’ye çıkartan Samsung, Galaxy Alpha‘da kullanılan Exynos 5430 işlemcisinde ısınma sorununu ortadan kaldırmış. Daha az güç tüketen ve daha az ısınan bir işlemci var karşımızda.
Yine ARM Cortex A15 ve ARM Cortex A7 çekirdeklerinin toplamda 8 tanesine yer verilen işlemci HMP desteği sayesinde 8 çekirdeği de aynı anda çalıştırabiliyor. Exynos 5420‘ye göre de en büyük gelişme bu.
Yani Galaxy Note 3‘te kullanılan işlemciye göre daha az ısınıyor ve 4+4 yerine aynı anda 8 çekirdekten faydalanan bir işlemci.
Galaxy Alpha’dan CPU-Z ekran görüntüsü
Mali-T628 ile beraber grafik işlemci tarafında ise Snapdragon 801‘deki Adreno 330′dan geride olduğunu söyleyelim.
Dilerseniz sizleri Galaxy Alpha‘nın performans test tablolarıyla başbaşa bırakalım.
İnteraktif Performans Test Sonuçları:
Basemark X
3DMark
GeekBench
Quadrant Standart
GFX Bench Manhattan
Epic Citadel
:: Samsung Galaxy Alpha’nın performansını tatmin edici buldunuz mu?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}