Samsung‘un yüksek satış rakamlarına ulaştığı ve hala yeterli performansa sahip akıllı telefonu Galaxy S GT-I 9000 için Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesi gelmeyeceğini açıklamıştı. Bu açıklama karşısında pek çok Galaxy S kullanıcısı, Samsung’a tepki gösterdi.
Biz de Galaxy S için en başından, en sonuna kadar adım adım Android 4.0 Ice Cream Sandwich kurulumunu gösteriyoruz. Bu rehberimizde, ilk olarak Galaxy S‘e Root işlemi yapıyoruz. Daha sonra uygun bir ClockWorkMod flashlıyoruz. En sonunda ise indirdiğimiz CyanogenMod 9, Ice Cream Sandwich 4.0.4 ROM‘unu yüklüyoruz. Kurulumdan sonra ise Google uygulamalarını yüklüyoruz. İşte kurulum sonlandığında, aşağıdaki videodaki gibi hızlı, güncel bir telefonunuz olacak.
Ayrıca telefonunuza root işlemi yaptığınız için, Android işletim sisteminin her adımına hükmedebileceksiniz. Tabi bu işlemin telefonun garanti durumuna etki edebileceğini hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca karşılaşabileceğiniz sorunlardan, sorumlu olmadığımızı da belirtmek istiyorum.
Aşağıdaki videoda kurulum işlemlerini tamamladığımız Galaxy S bulunuyor. Bir sonraki sayfamızda başlayacak rehberdeki adımları izlediğinizde, bu videoda izlediğiniz gibi Galaxy S modeliniz olacak. Kolay gelsin.
#video_6183#
{pagebreak::2}
Samsung Galaxy S Nasıl ROOT Edilir?
Evet ilk başta cihazın Root yetkilerini elimize almamız gerekiyor. Cihazı Root ederken, CWM uyumlu kernel flaşlamamız gerekiyor. Yanlız bu işlem sırasında en güncel kerneli flaşlarsanız, ROM kurulumu sırasında sıkıntı yaşıyorsunuz. Ses açma-Home-Güç tuşuna aynı anda basıp, recovery menüsüne girdiğinizde, üst kısımda 3e ibaresi görürseniz, bunu 2e‘ye düşürmeniz gerekiyor.
İşlemleri yapmamız için gerekli olan dosyaları tek tek yazıyorum. İlk önce bu dosyaları indirelim.
CF-Root-XX_XEU_JPX-v1.3-BusyBox-1.17.1 6.1MB ( Flaşlayacağımız kernel )
Odin 3 v1.7 413KB ( Flaşlama yazılımı )
Samsung Galaxy S USB Driver 19.317KB ( Telefonun USB sürücüsü )
Evet dosyaları indirdik ve işlemlere başlayalım.
1- Telefonun ayarlardan USB Hata ayıklama modunu açıp, hafıza kartını çıkarın.
2- Odin yazılımını açıyoruz.
3- İndirdiğimiz CF-Root-XX_XEU_JPX-v1.3-BusyBox-1.17.1 dosyasının içindeki tar dosyasını sürükleyerek dışarı çıkarıyoruz.
3- Telefonu kapatın ve Download modda tekrar açın ( Ses kısma+home+güç tuşu )
4- Download mod aktif olduğunda karşımıza sarı çalışma var tabelası gibi bir simge çıkacak ve downloading mode yazısını göreceksiniz. İşte şimdi USB kablosunu telefona bağlıyoruz.
5- Odin yazılımında added kısmı karşımıza çıktığı zaman, telefonu taktığımız ortaya çıkıyor. Şimdi programdaki PDA kısmından, indirdiğimiz CF-Root-XX_XEU_JPX-v1.3-BusyBox-1.17.1.zip dosyasının içinden çıkardığımız CF-Root-XX_XEU_JPX-v1.3-BusyBox-1.17.1.tar dosyasını seçiyoruz.
6- Re-Partition seçeneğinin aktif olmadığına dikkat ediyoruz ve start tuşuna basıyoruz.
7- İşlem bittikten sonra sarı kutucuk ve üzerindeki boşluk yeşil olacak ve pass kısmı görülecek.
8- Telefonu açtığınızda Superuser uygulamasının yüklenmiş olması gerekiyor. Artık telefonunuz root edildi.
{pagebreak::3}
Galaxy S’e Custom ROM Yükleme:
Önce yüklü olan işletim sistemini silmiyoruz ve internetten indireceğimiz ROM dosyalarını telefon hafızasına aktarıyoruz. Eğer işletim sistemini silersek, sonra telefon hafızasına bu dosyaları atamayız. Bu noktada dikkatli olmanız gerekiyor.
Biz CyanogenMod 9‘u indirdik. CyanogenMod‘u buradan indirebilirsiniz. Uygulamanın üzerine Google uygulamaları yükleyebilmek için de buradaki linki indirin.
Bu dosyaları indirip, telefon hafızasına attıktan sonra telefon pilini çıkartıp tekrardan takıyoruz ve telefonu ses açma + home + güç tuşuna basarak açıyoruz.
Burada karşımıza recovery menüsü çıkıyor. Eğer karşınıza direk alttaki resimdeki gibi ClockWorkMod Recovery menüsü çıkmazsa, Google Play Store‘dan ROM Manager programını indiriniz ve Flash ClockWorkMod Recovery kısmına tıklayın.
Herşey tamam ve üstteki menüye geldik. Artık eldeki işletim sistemi ve verileri silelim. Wipe Data / factory reset ve wipe cashe partition kısımlarını seçiyoruz. Ondan sonra advanced seçeneğinden wipe dalvic cashe ve wipe battery stats seçeneklerini seçiyoruz.
Daha sonra install zip from sdcard alanına giriyoruz. Buradan dahili hafıza içerisindeki 120 MB‘lık CyanogenMod 9 işletim sisteminin zip dosyasını seçiyoruz. Kuruluma başladıktan sonra herşey otomatik olarak gerçekleşiyor ve telefon bir süre sonra tekrar açılıyor. Telefon açılıp, ana ekrana geldikten sonra kapatıp, tekrardan ses açma + home + güç tuşuna basıyoruz. Yine işletim sistemi kurar gibi install zip form sd card kısmına giriyoruz ve bu sefer Google uygulamaları dosyası olan gapps-ics.zip dosyasını seçiyoruz. Telefon açılıyor ve artık kurulum tamamlanıyor.
Güle güle kullanın.
:: Samsung Galaxy S’e ICS kurdunuz mu?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}