Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Samsung Galaxy S3 Hakkında Herşey

Ana sayfa /

Samsung, Londra‘da düzenlediği Unpacked 2012 etkinliğinde yeni amiral gemisi Galaxy S3‘ü tanıttı. Samsung‘un Unpacked 2012 etkinliğini canlı olarak sizlere buradan anlattık. 

Samsung Galaxy S3’ün Peformans test sonuçlarını görmek için buraya tıklayın.

Samsung Galaxy S3 Video İncelemesi için buraya tıklayın.

Samsung, yeni pazarlama stratejisi ile beraber Galaxy S3 için yoğun bir merak ve ilgi oluşturmayı başarmıştı. Samsung Galaxy S3 bu ilgiye değecek bir telefon gibi gözüküyor.

Samsung Galaxy S3 galerisi için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Özellikle yeni nesil TouchWiz arayüzü ile beraber Samsung, Android Ice Cream Sandwich‘den çok daha fazlasını sunuyor. Samsung Galaxy S3 yeni yazılımları ile beraber oldukça iddialı geliyor. Peki Samsung Galaxy S3‘ün teknik özellikleri neler? Yeni yazılımlar ne işe yarar ? Ne gibi teknolojileri kullanıyor.

İşte Galaxy S3‘ü incelememiz için daha vakit var gibi gözüküyor. O yüzden biz de o kadar beklemek istemedik ve sizler için bilgileri bir araya getirdik.

Samsung Galaxy S3 hakkındaki pek çok detayı aydınlatıp, sizlere sunacağız. Ama önce Samsung Tomorrow adlı sitenin yaptığı başarılı ön incelemeyi paylaşmak istiyorum. Bu video pek çok soruya cevap oluyor.

#video_1436#

Samsung Galaxy S3’ün teknik özellikleri, özel yazılımları ve görselleri için sayfaları takip etmeniz yeterli.

{pagebreak::2}

Samsung Galaxy S3’ün Teknik Özellikleri:

Samsung, Galaxy S3 ile donanım konusunda çok radikal atılımlar yapmadı. Samsung Galaxy S2‘de kullanılan 4212 işlemcisinin 32nm teknolojisi ile üretlip, 4 çekirdek ile güçlendirilmiş versiyonu. Samsung Exynos 4212 Quad işlemcisi, 1.4 GHz hızında çalışıyor. ARM Cortex A9 tabanlı bu işlemcide 400 MHz hızında çalışan Mali-400 GPU’su kullanılıyor.

Daha yüksek performansı, daha düşük güç tüketimi ile sunacak olan yeni Exynos 4212 Quad işlemcisi özellikle 32nm’nin avantajını kullanacak. Samsung Galaxy S3, 2100 mAh bataryası ile AMOLED ekranın ve yeni işlemcinin az güç tüketmesi sayesinde özellikle One X’e karşı dim dik ayakta duracak gibi.

İşte Galaxy S3’ün tüm teknik detayları;

Boyutlar: 136.6 x 70.6 x 8.6mm

Ağırlık: 133 gram

Ekran: 4.8 inç büyüklüğündeki HD Super AMOLED ekranın kullanıldığı Galaxy S3, Pentile teknolojisini temel alıyor. Pentile teknolojisinin görüntü açısından negatif yönlerinin bulunduğunu hatırlatalım. Samsung Galaxy S3’ün ppi değeri ise 306.

Samsung Galaxy S3, ekran kaplaması olarak Corning Gorilla Glass 2‘yi kullanıyor.

İşlemci: 1.4 GHz hızında çalışan Exynos 4212 Quad

Depolama: 16 / 32 / 64 GB seçenekleri olacak ve ayrıca microSD desteği olacak. ( 50GB Dropbox bulut depolama )

RAM: 1GB

Yazılım: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich + TouchWiz

Kamera: 8 megapiksel arka ışık aydınlatmalı LED flaş ve otofokuslu ana kamera + 1080p video kaydı, 1.9 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çeken arka aydınlatmalı ön kamera + 720p video kaydı.

Kablosuz Bağlantılar: NFC, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi Direct, WiFi HotSpot, DLNA, Wireless şarj, GPS, 3G / LTE

Batarya: 2100 mAh

{pagebreak::3}

Samsung Galaxy S3’ün Öne Çıkan Yazılımları:

Samsung Galaxy S3 Pop Up Play:

Samsung, Galaxy S3 ile beraber Pop Up Play özellliğini duyurdu. Bir video izlerken, mesaj yazmak istiyor ya da maillerinize bakmak istediğinizde videoyu kapamanızı engelliyor.

Video, ekranın herhangi bir bölgesinde ufak bir önizleme olarak devam ediyor ve siz de mesajınızı yazmaya ya da mailinizi okumaya devam ediyorsunuz. Bu sayede video deneyiminiz kesilmeden, diğer işlemleri yapabiliyorsunuz.

Ön incelemelere göre Pop Up Play özelliği oldukça başarılı bir şekilde çalışıyor.

Samsung Smart Stay:

Samsung Galaxy S3, ön tarafındaki 1.9 megapiksellik kamera ile bizleri izliyor ve bizim yaptığımız tepkileri anlayarak hareket ediyor. 

Örneğin telefonda bir sitede geziyoruz ve bir makale okuyoruz, telefonların ekran ışığı 30 saniye sonra sönüyor. Ama Galaxy S3, sizin gözlerinizi kontrol ediyor ve telefona odaklandığınız an boyunca ekran ışığını kapatmıyor. 

Samsung S Voice:

Samsung S Voice, Siri benzeri bir uygulama. Laftan anlayan Samsung Galaxy S3‘ün alarmı çaldığında ertele demeniz yeterli olacak. Tabi ilk başta Türkçe dil desteği olmayacak. S Voice şimdilik 8 dil destekliyor.

Smart Alert:

Samsung Galaxy S3, yüzümüzü ve mimiklerimizi algılıyor ayrıca sesimizle kontrol etmemizi sağlıyor. Samsung bu durumu daha da öteye taşıyor. Mesela bir mesaj yazıyorsunuz. Mesaj çok uzadı ve yazmaktan sıkıldınız. Bir dur arayım şunu dediniz. İşte o zaman telefonu kulağınıza götürmeniz yeterli. Samsung Smart Alert sayesinde mesaj yazdığınız kişi o an itibari ile aranıyor.

Daha önceden bir sürü cevapsız bildirim olduğunda, telefonu ilk elinize alınca titreşim ile sizlere cevapsızların olduğunu hatırlatıyor.

{pagebreak::4}

Samsung Galaxy S3’ün Diğer Cihazlarla Karşılaştıralım:

Galaxy S3 vs iPhone 4S

Galaxy S3 vs HTC One X

Samsung Galaxy S3’ün ekranı 0.1 inç daha büyük olmasına rağmen tasarım açısından daha ufak gözüküyor.

Samsung Galaxy S3 vs Galaxy Note

{pagebreak::5}

Samsung Galaxy S3’ün Dış Görünümü:

Samsung Galaxy S3, çakıl mavisi ve beyaz renk seçenekleri ile geliyor. Işık açısına göre değişen çakıl mavisi, kimi zaman siyaha benzer bir renk veriyorken, kimi zaman mavi rengine benziyor. 

Samsung, çerçeveyi ince tutarak 4.8 inç büyüklüğe göre başarılı bir cihaz yapmış. Tek elle tutulduğu ön incelemelerde vurgulanıyor.

{pagebreak::6}

Samsung Galaxy S3’ün Dış Görünümü-2:

Samsung Galaxy S3, LED bildirimi ile geliyor. Şahsen benim için olmazsa olmaz bir özellik.

{pagebreak::7}

Samsung Galaxy S3’ün Dış Görünümü-3:

{pagebreak::8}

Sonuç:

Samsung Galaxy S3‘ü kullanmadık. Sadece bilgileri, tecrubemiz ile harmanlayarak böyle bir yazı hazırladık. Samsung Galaxy S3 çok farklı bir Android cihaz olmuş.

Daha değinmediğim pek çok özellik mevcut. Burada özetlemek istiyorum. Mesela 50 GB‘lık Dropbox üyeliği. Son derece başarılı bir detay. Ayrıca All Share Play özelliği ile beraber tüm video ve müzik dosyalarınızı, ağınızdaki akıllı cihazlarla paylaşabilir, görüntüyü onlardan alabilirsiniz.

NFC ve WiFi Direct özelliği sayesinde S Beam yazılımı ile 1GB’lık veriyo 3 dakikada, 3 dakikalık 10 MB bir müzik dosyasını sadece iki saniyede paylaşabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S3‘ün iki kamerası da arka aydınlatmaya sahip. Ayrıca sıfır gecikmeli deklanşör hızını bizlere sunuyor. Aynı anda 20’ye yakın fotoğraf çekip, bunlardan en güzelini seçebilmenizi de sağlıyor.

Samsung Galaxy S3′de rezonans yöntemi ile wireless şarj desteklenecek. Ayrıca alınabilecek olan aksesuar ile kablosuz şarj edilebilecek.

Samsung, Mali 400 GPU‘sunu kullandığı için eleştiriliyor. Fakat Exynos 4212 Quad işlemcisi, Tegra 3‘e göre daha yüksek performans sunacaktır. Ayrıca 32nm ile daha az ısınarak ve daha az güç tüketerek. 

Samsung Galaxy S3, Mayıs ayının sonunda Avrupa’da satışa çıkacak. Galaxy S3, 45 ülkede 296 operatör tarafından satılacak. Telefonu incelemek için sabırsızlanıyoruz diyelim ve incelemede görüşmek üzere diyerek kapatalım.

:: Samsung Galaxy S3’ü beğendiniz mi?

 

Yorum Ekleyin