Daha önceleri pek çok cihaz için yeni ROM yükleme ve Root içeriğini sizlerle paylaşmıştık. Root nedir ve nasıl yapılır adlı gelişmiş makalemize ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.
Samsung Galaxy S3 için hazırladığımız video incelememize buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca HTC One X ile Samsung Galaxy S3‘ü daha önce sizler için burada karşılaştırmıştık. Galaxy S3 almadıysanız, hazırladığımız içerikler karar vermenizde etkili olabilir. Şimdi de Galaxy S3 alanlara yönelik hazırladığımız root rehberi ile karşınızdayız.
Android, Linux tabanlı açık kaynaklı bir işletim sistemi. Windows işletim sisteminde nasıl administrator yetkileri varsa, Linux‘de de root yetkileri bulunuyor. Telefon üreticileri root yetkilerini engelliyorlar. Yani telefonun her türlü ayarını değiştirip, özgürlüğünüzü daha da arttırmanızı engelliyorlar.
Root ile neler yapabilirsiniz?
Android işletim sistemini kullanan bir telefon ya da tablette root yetkilerini alırsanız, işlemciyi overclock edebilir ve bu sayede performans kazanabilirsiniz. Ayrıca işlemcinin hızını düşürüp, şarj süresini arttırabilirsiniz. Kernel’i değiştirip, özelleştirilmiş ROM‘lar yükleyebilirsiniz. Kısacası telefon ile ilgili herşeyi ele geçirmiş oluyorsunuz. O zaman Galaxy S3‘ü root yapmaya başlayalım.
{pagebreak::2}
Galaxy S3 Nasıl Root Edilir?
Galaxy S3‘ü Root etme işlemine başlamadan önce bilmeniz gereken bir bilgi bulunuyor. Telefonunuz root edildiği zaman garanti kapsamından dışarı çıkabiliyor. Fakat bunu geri de alabiliyorsunuz.
Özellikle Samsung tabanlı akıllı telefonlarda anlaşılmıyor. Bu bilgiyi aktardıktan sonra telefonla bilgisayar arasında bağlantı kurmamızı sağlayacak olan microUSB kablomuzun olması gerekiyor. Eğer kablomuz da varsa şimdi Samsung Galaxy S3‘ü Root işlemine hazırlayalım.
Ayarlardan, Geliştirici Seçenekleri kısmına giriyoruz. USB Hata Ayıklama‘yı açıyoruz.
Telefondaki işlemleri hallettik. Şimdi bilgisayarımızdan, telefona yazılım güncellemesi yapacak olan Odin programını indirmeye. Odin 1.8.5’i buradan indiriyoruz.
Galaxy S3‘ün Root dosyasını da buradan indiriyoruz.
Artık hazırız ve işlemlere başlayalım.
{pagebreak::3}
Samsung Galaxy S3’ü Root’luyoruz:
Telefonu kapatıyoruz. Sonra ses kısma butonu + home butonu ve güç butonuna aynı anda basarak telefonu açıyoruz. Karşımıza bir soru gelecek ve ses açma tuşuna basarak, continue seçeneğini seçeceğiz. Daha sonra telefon Downloading mod‘a girecek.
USB kabloyu bilgisayar ile telefon arasında bağlıyoruz. Direk bilgisayarımız telefonu tanıyacak. Sonrasında da indirdiğimiz Odin programını açıyoruz.
Odin programını açtığımızda ID:COM kısmında sarı olarak bağlantı portunun yandığını görmemiz gerekiyor. Daha sonra PDA kısmından indirdiğimiz Galaxy S3 ROOT dosyasını seçiyoruz. Tar uzantılı seçtiğimiz dosyayı bulup seçtikten sonra, start tuşuna basıyoruz ve işlemler tamamlanıyor.
İşlem bittikten sonra sarı kutucuğun üzeri yeşil oluyor ve pass yazısı çıkıyor. Telefon kendini yeniden başlatıyor. Siz telefona sakın dokunmayın.
Yükleme işlemi bittiğinde telefon tekrardan başlıyor. Eğer menüde SuperUser uygulamasını görürseniz, telefonunuz root olmuş demektir. Artık her işleminizi yapabilirsiniz.
:: Telefonunuza root yapıyor musunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}