Samsung‘un merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S3 için pek çok yazı hazırladık. İlk tanıtıldığı 3 Mayıs akşamı sizlerle buradaki Galaxy S3 hakkında herşey yazısı ile pek çok özellikleri ilk olarak sizlere anlattık. Ayrıca Samsung Galaxy S3‘ün Türkiye’deki ilk ön inceleme videosunu da geçtiğimiz hafta sizlere buradan ulaştırdık. En son geçtiğimiz gün elimize ulaşan Galaxy S3‘ün sıfır kutusunu sizlerle beraber açtık ve Galaxy S3‘ün kutu açma videosunu sizlerle buradan paylaştık.
En sonunda Samsung Galaxy S3 elimize ulaştı ve artık detaylı incelemesi ile karşınızdayız.
Samsung, Galaxy S ailesi ile Android tarafında çıtayı o kadar yükseltti ki artık kendi işini bile zorlaştırdı diyebiliriz. Samsung Galaxy S2 ve Galaxy Note gibi iki efsane telefonun karşısına öyle bir telefon gelmeliydi ki, sadece donanım değil, her yönüyle insanı etkilemesi gerekiyordu.
Samsung‘da Galaxy S3‘de donanımdan ziyade pek çok yazılımsal yeniliğe ve daha değişik bir kasa tasarımına gitti. Donanım olarak neden çok yenilik yok diyoruz çünkü Galaxy S2‘de kullanılan Mali 400 GPU‘sunun daha hızlı çalışan versiyonu ve yine 4 çekirdekli ama Cortex A9 tabanlı işlemcinin kullanılıyor olması, donanımsal yenilikler açısından Galaxy S3‘ün biraz durgun olduğunu belirtebiliriz.
Tabi donanımsal olarak daha fazla yeniliğe ne gerek var zaten Galaxy S3 en iyi skorlara sahip akıllı telefon denilebilir. Zaten öyle diyoruz. Açıkcası telefonlarımızda 4 saatlik Full HD Render almıyoruz. Günümüz donanımları gayet yeterli.
Samsung, Galaxy S ailesinin özellikle dış kasa materyallerini son derece kaliteli bir biçimde yeniden yorumlamış. Tamami ile polikarbon mazemenin kullanıldığı telefon, hem hafif hemde sağlam bir kasaya sahip. Özellikle Corning Gorilla Glass 2 ekran camı da dikkat çeken materyallerden biri.
Samsung Galaxy S3, Android 4.0.4 ve TouchWiz 5.0 arayüzü ile beraber geliyor. Telefonun yazılımsal artıları bu kadar değil. Samsung‘un kişisel asistanı S Voice başta olmak üzere pek çok yazılım avantajı Galaxy S3′de yer alıyor. Samsung Galaxy S3 için hazırladığımız video incelemede pek çok detayı bulabilirsiniz.
Fakat video incelemede her ayrıntıya değinirsek, çok uzayacağını düşündüğümüz için videoyu yazılı incelememizle destekliyoruz. Videoyu izledikten sonra diğer sayfalara bakmanızı öneriyoruz. İyi seyirler.
#video_6287#
Samsung Galaxy S3’ü Hangi Akıllı Telefonlarla Karşılaştırdık?
Samsung Galaxy S3 mü HTC One X mi?
Samsung Galaxy S3 mü Galaxy S2 mi?
Samsung Galaxy S3 Yazılı İnceleme Başlıkları:
Samsung Galaxy S3 incelememiz oldukça detaylı ve uzun oldu. Sizleri sayfalar arasında bırakmamak için, konu başlıklarına hemen ulaşmanız için aşağıya başlıkları ekledik. İstediğiniz alanın üzerine tıklayıp gidebilirsiniz.
Samsung Galaxy S3’ün Dış Görünüşü
Samsung Galaxy S3’de Kullanılan Donanım
Samsung Galaxy S3’ün Öne Çıkan Yazılımları ve Teknolojileri
Samsung Galaxy S3 ile Gelen Yeni Sensör ve Hareketler
Samsung Galaxy S3 Performans Testleri
Samsung Galaxy S3 Performans Testleri-2
Samsung Galaxy S3 Video Kayıt Deneyimi
Samsung Galaxy S3 Fotoğraf Çekim Deneyimi
{pagebreak::2}
Samsung Galaxy S3’ün Dış Görünüşü:
Samsung Galaxy S3 iki farklı renk seçeneği ile geliyor. Bunlardan bir tanesi incelediğimiz mermer beyazı modeli, diğeri de geçtiğimiz hafta yayınladığımız ön inceleme videosunda kullandığımız çakıl mavisi modeli.
136.6 x 70.6 x 8.6 mm boyutlarında ve 133 gram ağırlığındaki Galaxy S3, size 4.8 inç ekranı varmış gibi his uyandırmıyor. Özellikle Galaxy S2 modeli ile yanyana koyduğunuzda kasasının oldukça iyi tasarlandığını anlıyorsunuz. Büyüklük konusunda hiç endişe etmenize gerek yok. Galaxy S3, Galaxy Note gibi bir model değil. Gayet taşınabilir ölçülerde.
HTC One X‘e göre tek elle daha iyi tutulabildiğini söylemek istiyorum.
Samsung, Galaxy S3‘te polikarbon malzemenin kullanıldığını açıkladı. Özellikle arka kapakta da polikarbon kullanıldığı üstüne basa basa vurgulanıyor. Arka kapak plastik izlenimi verse de, polikarbon olması sebebi ile oldukça sağlam. Kırmak isteseniz kırmanız epey zor.
Ayrıca arka kapağa dışarıdan baktığınızda, boyadaki vernikten mi olsa gerek çok kaliteli bir beyaz tonu ile karşılaşıyorsunuz. Kısaca Galaxy S3‘ün görseli epey başarılı olmuş. Kendine has bir tipi var.
{pagebreak::3}
Samsung Galaxy S3’de Kullanılan Donanım:
Yazımızın başında dediğimiz gibi Samsung, Galaxy S3 ile donanım konusunda çok radikal atılımlar yapmadı. Samsung Galaxy S2‘de kullanılan 4212 işlemcisini, 40nm yerine 32nm ile üretip, iki tane daha ARM Cortex A9 tabanlı çekirdek ekledi.
Samsung Exynos 4 Quad işlemcisi, 1.4 GHz hızında çalışıyor ve bu işlemcide 400 MHz hızında çalışan Mali-400 GPU‘su kullanılıyor.
Daha yüksek performansı, daha düşük güç tüketimi ile sunacak olan yeni Exynos 4 Quad işlemcisi özellikle 32nm’nin avantajını sonuna kadar kullanıyor. One X‘de kullanılan 40nm‘lik Tegra 3‘e göre daha az ısınan ve daha az güç tüketen Exynos 4 Quad, şimdillik en iyi mobil işlemci denebilir.
32nm ile gerçekleştirilen üretim, güç kullanımı verimli şekilde etkiliyor. Fakat Samsung’un üretim bandına yeni dahil ettiği High K Metal Gate teknolojili transistörler sayesinde, işlemci içerisindeki güç kaçakarı minimum seviyeye iniyor. Yani normal 32nm’lik işlemcilere göre daha da az güç tüketecek ve daha performanslı çalışıyor.
Samsung Galaxy S3, 2100 mAh bataryası en yakın rakibi One X‘in önüne geçiyor. Ayrıca AMOLED ekranı ve daha düşük güç tüketimli işlemcisi sayesinde S3 daha da az güç tüketiyor.
{pagebreak::4}
Samsung Galaxy S3’ün Öne Çıkan Yazılımları ve Teknolojileri:
Samsung S Voice:
Samsung S Voice, Siri benzeri bir uygulama. Siri ile karşılaştırıldığı testlere baktığımızda benzer performans verdiği görülüyor. Şimdilik 8 dil destekliyor ve bu dillerin arasında Türkçe yok. İngilizce kullanırım diyorsanız, kullanması kolay bir uygulama.
Pop Up Play:
Samsung, Galaxy S3 ile beraber Pop Up Play özellliğini bizlere sunuyor. Bir video izlerken, mesaj yazmak istiyor ya da maillerinize bakmak istediğinizde videoyu kapamanızı engelliyor.
Video, ekranın herhangi bir bölgesinde ufak bir önizleme olarak devam ediyor ve siz de mesajınızı yazmaya ya da mailinizi okumaya devam ediyorsunuz.
Bu sayede video deneyiminiz kesilmeden, diğer işlemleri yapabiliyorsunuz. Oldukça başarılı bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Dizi izlediğinizde özellikle durdurmanıza gerek kalmıyor.
Samsung Smart Stay:
Samsung Galaxy S3, ön tarafındaki 1.9 megapiksellik kamera ile bizleri izliyor ve bizim yaptığımız tepkileri anlayarak, ona göre hareket ediyor.
Örneğin telefonda bir sitede geziyoruz ve bir makale okuyoruz, telefonların ekran ışığı 30 saniye sonra sönüyor. Ama Galaxy S3, sizin gözlerinizi kontrol ediyor ve telefona odaklandığınız an boyunca ekran ışığını kapatmıyor.
{pagebreak::5}
Samsung Galaxy S3 ile Gelen Yeni Sensör Hareketleri:
Samsung, Galaxy S3 ile beraber neredeyse mevcut tüm sensör teknolojilerini kulanıyor. Sensörler ve gelişmiş yazılım yardımı ile pek çok kolaylık mevcut. Galaxy S3 alırsanız, ayarlardan hareket sekmesine gelip, hareketleri açmayı unutmayın.
En kullanışlı özelliklerden biri doğrudan arama. Mesaj yazıyorsunuz ama araba kullanıyorsunuz. Yazmaktan sıkıldığınız an telefonu kulağınıza götürüyorsunuz. Galaxy S3 bunu algılıyor ve mesajlaştığınız kişiyi otomatik olarak aramaya başlıyor.
Çok uzun bir metin okuyorsunuz. Sonuna doğru geldiniz ama başında birşey unuttunuz. Parmakla teker teker en başa gitmek büyük bir çile. Samsung Galaxy S3‘ün tepesine vuruyorsunuz ve sayfanın en başına gidiyor.
{pagebreak::6}
Samsung Galaxy S3 Performans Testleri:
Samsung Galaxy S3, 3D başta olmak üzere pek çok testte en yakın rakibi HTC One X‘i geride bırakıyor. Dünyada yapılan testlerde de sonuçlar bu şekilde. Fakat Pi testleri olsun bazı 1-2 testte One X’e geçilebiliyor. Tabi iki farklı işlemcinin kullanılması ve Tegra 3‘un 100 MHz daha hızlı çalışması, frekans bazlı testlerde öne çıkartıyor olabilir. Sonuçta bazı testler hala frekans odaklı.
Smartbench 2011 test sonucunu alamadık o yüzden Smartbench tablosunu eklemiyoruz. Ayrıca başka diğer test sonuçlarına da buradan bakabilirsiniz.
Artık performans testleri de yeni çıkan donanımlar karşısında çaresiz kalıyorlar. Üst performans sınırları oluşmaya başladı. Bazı testlerde en üst limitlere takılıyoruz.
Quadrant Standart:
Akıllı telefonların genel sistem performansını test eden, meşhur Android yazılımı. 2D, 3D modlarının yanında işlemcileri de etkili biçimde test ediyor. Bu testte de yüksek puan daha iyi.
En yaygın kullanılan bu testte Galaxy S3 liderliğini ilan ediyor.
{GRAPH::1311}
Nenamark 2:
Android platformunun en meşhur grafik test programı. Bu programda telefonun doğal çözünürlüğü, skorları etkiliyor. Mesela Galaxy S2, 480 x 800px çözünürlüğü ile HD ekranlı telefonlardan daha avantajlı.
Nenamark 2, 60 FPS limiti olan bir benchmark yazılımı. Samsung Galaxy S3, testin genelinde 60 FPS barajına vuruyor. Artık donanımlar çok ilerledi. Daha üst seviye grafiklere sahip benchmarklar gerekiyor.
HTC One X, Tegra 3‘deki ULP’nin zayıflığı sayesinde geride kalıyor. Tegra 3′ün 3D performansı Exynos 4 Quad‘a göre oldukça zayıf.
HTC One S testin birincisi. Tabi ekran çözünürlüğü 960 x 540 px. Eğer Galaxy S3 ile aynı çözünürlükte olsaydı, lider Galaxy S3 olacaktı. Yani esas test birincisi Galaxy S3.
{GRAPH::1350}
{pagebreak::7}
Samsung Galaxy S3 Performans Testleri -2:
An3Dbench:
Genelde grafik ağırlıklı test programları, cihazların doğal çözünürlüklerinden etkileniyorlar. Ama An3Dbench, sabit çözünürlükte telefonları test ediyor. Bu testte de yüksek skor daha iyi.
Fakat artık bu uygulama daha çok giriş seviyesi modelleri test etmede kullanacağız gibi. Üst kısımda limitlere yaklaştık. Galaxy S2 ile S3 arasında çok az bir fark gözüküyor. Esasında bu programın limitlerinde olduğumuzu bizlere gösteriyor.
{GRAPH::1314}
AnTuTu Benchmark:
AnTuTu genel performansı ölçen bir program. Biz burada Custom benchmark yapıyoruz. SD ve IO testlerini yapmıyoruz. Bu testte biraz frekans ön plana çıkıyor. HTC One X, 1.5 GHz işlemcisi ile 1.4 GHz‘lik S3‘ü biraz geride bırakıyor.
{GRAPH::1351}
{pagebreak::8}
Samsung Galaxy S3 Video Kayıt Deneyimi:
Samsung Galaxy S3, saniyede 30 FPS hızında 1080p video kaydı yapabiliyor. Ayrıca stereo ses kaydı ile oldukça başarılı bir ses kaydı gerçekleştiriyor. Dün aksam Samsung‘un Galaxy S3 partisinde çektiğimiz videoda, kulakları zorlayan üst seviye konser gürültüsünde bile şarkıyı başarılı bir şekilde kaydettiğini görüyoruz. Ayrıca karanlık ortamdaki görüntü de son derece başarılı.
Gece Video Kaydı:
#video_1556#
Gündüz Video Kaydı:
#video_1557#
Video kaydı sırasında herhangi bir frame atlama sıkıntısı görmedik. Video kayıt kalitesi son derece başarılı ve hatasız.
{pagebreak::9}
Samsung Galaxy S3 Fotoğraf Çekim Deneyimi:
Samsung Galaxy S3, fotoğraf çekme konusunda bir hayli başarılı. Sizler daha önce Galaxy S3‘ün ön incelemesini paylaşmıştık. Orada fotoğraflar çekmiştik. Şimdi birbirinden farklı 22 tane daha fotoğraf çektik. Önceden de 6 adet fotoğrafımız vardı. Toplamda 28 fotoğrafla galerimizi sizlere sunuyoruz.
Galeriye gitmek için resmin üzerine tıklamanız yeterli
Telefonun özellikle fotoğraf çekim hızı son derece başarılı. Hızlı bir şekilde fotoğrafları kayıt edebiliyorsunuz.
HTC One X‘de HDR çekim epey zordu. Kayıt uzun sürüyor ve elinizi hiç oynatmamanız gerekiyordu. Doğal olarak başarılı fotoğraf çekmek çok zor oluyordu. Samsung Galaxy S3‘de HDR efekti hızlı bir şekilde uygulanıyor ve fotoğraf oldukça net bir şekilde görülüyor.
Makro Çekim:
Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayın
Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayın
Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayın
Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayın
Gece Çekimi:
Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayın
Açık Hava Çekimi:
Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayın
Çekim kalitesi için diyecek pek birşey yok. Benim şahsi fikrime göre en iyi fotoğraf çeken akıllı telefon.
{pagebreak::10}
Samsung Galaxy S3 Teknik Özellikleri, Fiyat ve Sonuç:
Samsung Galaxy S3 Teknik Özellikleri:
Boyutlar: 136.6 x 70.6 x 8.6mm
Ağırlık: 133 gram
Ekran: 4.8 inç büyüklüğündeki HD Super AMOLED ekranın kullanıldığı Galaxy S3’ün ppi değeri ise 306.
İşlemci: 1.4 GHz hızında çalışan Exynos 4212 Quad
Depolama: 16 / 32 / 64 GB seçenekleri olacak ve ayrıca microSD desteği olacak. ( 50GB Dropbox bulut depolama )
RAM: 1GB
Yazılım: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich + TouchWiz 5.0
Kamera: 8 megapiksel arka ışık aydınlatmalı LED flaş ve otofokuslu ana kamera + 1080p video kaydı, 1.9 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çeken arka aydınlatmalı ön kamera + 720p video kaydı.
Kablosuz Bağlantılar: NFC, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi Direct, WiFi HotSpot, DLNA, Wireless şarj, GPS, 3G / LTE
Batarya: 2100 mAh
Fiyat: 16GB’lık versiyon ülkemizde 1999 TL’den satışa sunuldu.
Ürünü Kliksa.com’dan Satın Almak için Buraya Tıklayın
Sonuç:
Samsung, Galaxy S ailesi ile Android dünyasının öncü modellerini üretiyor dersek yanılmış olmayız. Galaxy S ve S2 öncü model olmayı başardı. Özellikle Galaxy S2 ile Samsung çıtayı epey yükseltti. Galaxy S2 hala çok başarılı bir telefon.
Samsung, Galaxy S3 ile beraber olmaz denilen şeyleri başardı. iPhone kadar merak edilen bir seri oluşturdu. Ayrıca S-Voice ile beraber kişisel asistan uygulamasını telefona uyguladı. Android’e başarılı bir şekilde arayüzünü gömen Samsung, kullandığı pek çok sensör ile beraber telefonu özelleştirerek, akıllı telefonlardan çok daha akıllı bir telefon üretmeyi başardı.
Galaxy S3, 32nm teknolojisi ile üretilen 4 çekirdekli Exynos 4 Quad işlemci ile beraber hem az güç tüketiyor, hem diğer 4 çekirdekli modeller gibi ısınmıyor hem de çok daha başarılı bir performans veriyor. Galaxy S3‘ü kullandığım andan bu yana en ufak bir takılma, bir hata ile karşılaşmadım. Androd tabanlı telefonlar için son derece başarılı bir durum.
Samsung, özellikle kamera performansı ile beni şaşırttı diyebilirim. Samsung Galaxy S2‘de 8 megapiksel kameraya sahipti ve iyi fotoğraf çekebiliyordu. Açıkcası ben bu kadar farkı beklemiyordum. Galaxy S3 çok başarılı fotoğraflar çekebiliyor.
Galaxy S2 ya da Galaxy Note sahipleri için Galaxy S3 güncellemesi ne kadar gereklidir tartışılabilir ama yeni bir akıllı telefon alacaksanız, performansı en iyisi olsun diyorsanız, fiyatı da önemli değilse, Galaxy S3’ü şiddetle öneriyorum.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}