Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Ofislerin Siyah İncisi

Ana sayfa /

Kendisi oldukça hoş bir görünüme sahip. Piano Black modasına uygun olarak geliştirilmiş. Üzerinde bulunan LED takımı, o çalışırken ayrı bir hava katıyor. Ayrıca masaüstünde de fazla bir yer kaplamıyor. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi baskı, kopyalama ve tarama fonksiyonlarını da destekliyor. Siyah bir inci gibi parlıyor. Fakat parmak izlerine karşı fazlasıyla hassas.

Kimden mi bahsediyoruz? Tabiî ki Samsung’un tasarıma önem veren kişiler için geliştirdiği yeni çok fonksiyonlu baskı ünitesinden.

 

Samsung SCX-4500 ilk bakışta sıra dışı tasarımıyla ilgi çekiyor.

SCX-4500 olarak adlandırılan bu ürün, tarama ve kopyalama fonksiyonlarını üzerinde barındıran bir lazer yazıcı. Ürünün, siyah beyaz baskı hızı dakikada 16 sayfa. Renkli baskı desteği ne yazık ki yok. Fakat buna karşın renkli tarama teknolojisini tam olarak destekleniyor. USB arabiriminden haberleşebilen Samsung, faks özelliğine sahip değil.

{pagebreak::Tasarımıyla İlgi Çekiyor}
Tasarımıyla İlgi Çekiyor

Samsung  SCX-4500 ilk olarak sıra dışı tasarımı ile ilgi çekiyor. 332 x 393 x 164,5 mm’lik boyut değeri onun masaüstünde çok az yer kaplamasını sağlıyor. Bu tasarım ürüne fazlasıyla hoş bir görünüm veriyor. Öyle ki, SCX-4500’ün çok fonksiyonlu bir baskı cihaz olduğuna inanmak zaman zaman zor geliyor.

Piano Black yüzeyin etkisi burada fazlasıyla hissediliyor. Bu yüzey, mavi ışıklı bir LED takımı ile süslenmiş olması özellikle tasarım meraklılarının hoşuna gideceğini düşünüyoruz.

Toner’i değiştirmek için üst kapağının açılması şart.

Tasarım her şey demek değil. Piano Black yüzey görsel olarak avantajlı olabilir. Fakat bu yüzeylerin çok çabuk kirlendiğini bilmelisiniz. Özellikle parmak izlerinin ürün üzerinde çok çirkin durduğunu söylemeden edemeyeceğiz.

Samsung SCX-4500 oldukça küçük bir yapıya sahip. Bu birçok kişi için bir avantaj teşkil edebilir. Fakat kâğıt tepsisinde en fazla 100 sayfalık kâğıt bulundurabilmesi, bir lazer yazıcı için kabul edilemez bir durum. Kaldı ki toner’i değiştirebilmek için, araba kaputunu açar gibi üst kapağının açılması ve bu sayede de yer avantajından fedakarlık etmesi hiç hoş değil.

Ürüne ikinci bir kağıt besleme ünitesi takılamıyor. Buna ek olarak çift taraflı baskı desteği de düşünülmemiş.

{pagebreak::Tuşlar Nerede?}
Tuş Yerine Algılayıcı Kullanımı

Samsung’un üzerinde ısıya duyarlı sensorlar bulunuyor. Bu sensorlar yardımıyla ürünü yönetmek mümkün. Bu her ne kadar teknolojik görünse de bir o kadar da gereksiz bir özellik. Isıya duyarlı sensorlarda algılama süresi daha fazla. Yani klasik tuşlardaki hız ne yazık ki söz konusu değil.

Ürünün kullanımı ve kurulumu çok kolay. Fakat tasarımdan fedakarlık etmemek için bir LCD bilgi ekranının vazgeçilmesi anlaşılamaz bir durum. Kullanıcılar, ürünün çalışıp çalışmadığını, ürüne üstün bir hava katan mavi LED takımından takip etmeleri gerekiyor.

 

Ürünün üzerinde ısıya duyarlı sensorlar var.

 

Samsung, baskı çözünürlük değerleriyle oynanmasına izin vermiyor. Yapılabilen nadir ayarlardan biri ürünü Eko Mod’a göre çalıştırmak. Diğer bir ayar ise üç aşamalı koyuluk ayarı.

Ürünün tarama fonksiyonu CIS teknolojisine göre yapılıyor. Bu teknolojinin avantajı, oldukça düşük bir güç tüketimine sahip olması. CIS teknolojisine sahip tarayıcılar güç ihtiyaçlarını USB arabirimden almaları ile ilgi çekerler. Bu teknoloji, taranacak objelerin mutlaka cam yüzeyle temas içinde olmasını ister. Aksi takdirde net bir tarama kalitesi elde edilemez.

{pagebreak::Baskı Hızı ve Kalitesi }

Baskı Hızı ve Kalitesi

Bu ürünün baskı hızı oldukça iyi. Samsung’un bir sayfayı kopyalamak için sadece 12 saniye’ye ihtiyacı duyması oldukça etkileyici. Öyle ki, on sayfalık bir işi bir dakikanın altında basabilmesi hoşumuza gittiğini söylemeliyiz. Bu ilk bakışta büyük bir avantaj gibi görünebilir. Fakat şunu bilmelisiniz ki baskı hızı her şey demek değil. Ürünün baskı kalitesi ortalama performans değerlerinin üstüne çıkamıyor. SCX-4500 özellikle tonlamada zayıflık gösteriyor. Benzer bir durum grafik tabanlı içerikler için de geçerli. Bu alanda Samsung’dan çok daha iyi ürünler olduğunu söylemeden edemeyeceğiz.

Kâğıt tepsisinde en fazla 100 adet kâğıt bulundurabilmesi oldukça üzücü.

Samsung’un tarama fonksiyonu oldukça hızlı. Ön tarama için 12 sn’lik bir zaman harcaması görülmeye değer. A4 boyutunda yapılan bir tarama için yaklaşık 20 saniye harcanması hoşumuza gitti. Kitap ile yaptığımız bir tarama denemesinde kitabın iki sayfa arasındaki bölümü net alamadığını fark ettik. İyi bir tarama kalitesi için objenin tamamı cam ile temas halinde olması gerekiyor.

Samsung’un bu üründe, hız ve sıra dışı tasarıma fazlasıyla ağırlık verdiği hemen anlaşılıyor.  Ürünün oldukça yüksek bir albenisi var. Küçük yapısı, renkli tarama ve hızlı işlevi ile kendisinden söz ettirmesini biliyor. Buna karşın ek arabirimlere önem verilmemiş. Kağıt tepsisi yetersiz ve çift taraflı baskı teknolojisi de desteklenmiyor.

Uzun lafın kısası. Bu ürünün tasarımına gösterilen özenin bir kısmının, baskı kalitesini iyileştirmek için harcanmış olmasını dilerdik. Samsung SCX-4500, işte o zaman, ev ve orta ölçekli bir ofis için mükemmel bir seçenek olurdu.

{pagebreak::Teknik Özellikler}

 

Samsung SCX-4500
Çok Fonksiyonlu Baskı

Türü: S/B Lazer
Arabirim: USB 2.0
Baskı Hızı: 16 sayfa/dak
Baskı Çözünürlüğü: 600 dpi
Tarama Teknolojisi: CIS
Tarama Çözünürlüğü: 600 x 2400 dpi
Renk Derinliği: 24 bit
Bellek: 8 MByte
Toner Kapasitesi: 2000 Sayfa
Kağıt Tepsisi: 100 Sayfa
Boyut: 332 x 393 x 164,5 mm
Ağırlık: 8,6 Kg

 

Güncel fiyatı öğrenmek ve ürünü satın almak için tıklayın

:: Siz de “tasarım her şey demek değil” diyenlerden misiniz?

Yorum Ekleyin