Samsung’dan Üretimde Küçülme Kararı
Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, 2016 ile birlikte üretimde küçülmeye gidiyor. Ortaya çıkan raporlara göre, Samsung önümüzdeki Mart ayında, şimdiki üretiminin bir hayli altına inecek.

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, 2016 ile birlikte üretimde küçülmeye gidiyor.
Ortaya çıkan raporlara göre, Samsung önümüzdeki Mart ayında, şimdiki üretiminin bir hayli altına inecek. Samsung’un aldığı üretimi yavaşlatma hareketi hem tablet, hem de akıllı telefon kanadını etkileyecek.
Akıllı telefon pazarında geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Samsung’un böyle bir karar almasının altında yatan iki farklı neden olduğu düşünülüyor.
Birinci neden Çinli üreticiler
Bu nedenlerden birincisi Çinli akıllı telefon üreticileri. Çinli üreticilerin yüksek sistem özelliklerine sahip telefonları agresif fiyat politikası çerçevesinde satışa sunmaları, o coğrafyada Samsung’un elini kolunu bağlamış durumda.
Global bir firma olan Samsung, Çin ve çevresindeki coğrafyada etkin olabilmek için fiyat kırmak zorunda. Fakat böyle bir durumda tüm dünyadaki fiyat politikasını değiştirmesi gerekeceğinden, firma yetkilileri bu duruma pek sıcak bakmıyor.
İkinci neden Apple
Samsung’un üretimi yavaşlatma kararı almasının diğer bir nedeni ise Apple’ın hızlı yükselişi. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’la önemli bir atılım gerçekleştiren Apple, yeni modelleriyle de büyük ilgi kaynağı oldu.
Apple’ın yeni modeli iPhone 6s’in ilk haftasında ön sipariş rekoru kırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu da Samsung’un üst düzey telefonlarının satış rakamlarına olumsuz olarak yansıyacaktır. Bu durumun farkında olan yetkililer gelecekteki adımlarını planlı bir şekilde atmaya çalışıyor. Fakat doğuda Çinli üreticiler, batıda ise Apple, Samsung’u bir hayli zor durumda bırakmış görünüyor.
:: Sizce Samsung akıllı telefon pazarındaki üstünlüğünü kaybedecek mi?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (213)
Samsung mu aman haa bidaha mı s6 dan çekmediğim kalmadı pil desen. yarım gün anca dayanıyor
rn rn rn rn rn rn Goksky Nickli Uyeden Alintirn rn rn S6 degil de Note 5. S6 patliyacak gibi isiniyordu. Telefonda premium his diye bir sey kalmamisti.rn rn rn rnOlur , oda olur.Samsung dedigim gibi telefona ozel diye birsey birakmiyor ki , bir ozellik cikartiyor , o telefondan sonraki tum telefonlar ayni ozellikte.Donanimida ozellige gore ayarliyor zaten.Sacmaydi.
A5,E3,M4 nereye kadar, her telefonda buldugu yeni ozellikleri kullanmasi da firmayi batiriyor.Yenilikciler fakat suyunu cikartmakta on numaralar.Ama hala Android telefon alirsam Samsung alirim.Alirsamda S6 falan alirim.
samsung telefonlari iyi ama sirketi batarsa ve yeni telefon uretemezse meydan appleye kalicak
Benimle birlikte tam 10 milyon bada kullanicisini yuzustu birakip sessiz sedasiz kacan samsung dan elbette bir gun ahimiz cikacak, 1300 tl vermistim yeni telefona sadece 3 ayda bitirdiler, haram olsun verdigim her kurus.
Samsung un tek amacı para olmuş,müşteri memnuniyetini unutmuş,çıkardıgı telefonlara en fazla 2 yıl destek veriyor sonra piyasadan silinmesi için modellerin elinden geleni yapıyor. Bada telefonlarla milletin ahını aldı onu saymıyorum bile
Samsunga yakışmayan bir haber olmuş.
Android işletim sistemi el değiştirecek yani sistemin nimetini yiyen marka diyelim bu sony veya lg gibi 2. Sınıf markalar olmayacak ki zaten samsung onlardan daha iyidir bu çin veya kore malı olmayan ilk güçlü Android modelini şu sıralarda üretmekte olan blackberry olucaktır yazılım işinden anlayan ve tasarım magzeme konusudna kendini kanıtlamış bir marka ilk kez Android şu piyasa bi kendine gelsin
Olum ne diye kavga ediyonuz anlamadım? Windows Phone geçin dertlerinizden kurtulun.... Biri 3000 tl veriyo rehbere girerken kasıyor öbürü 3500tl veriyo 16 gb ile hayatını idame ettirmek zorunda kalıyor.... zorunuz ne sizin arkadaş ? Bak lumia 950 xl 2tb depolama alanı var sen hala 16 gb
Samsung kendi işletim sistemini oluşturmadığı sürece bu sıkıntıları artarak yaşayacaktır.