Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

SDN Uzay Fotoğrafları Galerisi – 3

Ana sayfa /

“Keşif” kelimesinin son 50 yılda en fazla anlam kazandığı bilimsel alanlardan biri de hiç kuşkusuz uzay. Uzayın her bir ışık metresi bir mucize adeta ve insanoğlu, bu sırlarla dolu sınırsızlığı merak etmeye, yeni şeyler keşfetmeye devam edeceğe benziyor. Bizler de SDN Uzay Fotoğrafları serimizle uzaya dair ilginç keşifleri, çarpıcı detaylar eşliğinde siz değerli “online” okurlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz.

Satürn, Güneş Sistemi’nde Jüpiter’den sonra en büyük 2. gezegendir. Hidrojen ve helyumdan oluşur. Çıplak gözle izlenebilen 5 gezegenden biri olduğu için tarih boyunca insanoğlunun ilgisini çekmiştir.

Reklam
Reklam

 

Adını Roma deniz tanrısı Neptunus’tan alan, Güneş’e en uzak gezegen Neptün ve üstteki beyaz noktalarda ise Neptün’ün ayı Despina’nın gezegen çevresindeki hareketi görülüyor.

{pagebreak:::: 2}

Dünya‘yı hiç böyle görmediniz…

NGC 7380, Kral takımyıldızı yönünde bulunan ve 1787 yılında keşfedilen bir açık yıldız kümesi.

{pagebreak:::: 3}

Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jüpiter. Adını Roma tanrılarının en büyüğü Jupiter’den almıştır. Hidrojen ve helyumdan oluşmaktadır. Yoğunluğu suyun yoğunluğundan düşüktür. Beyazlık derecesi 0,52 olan gezegen, böylece yüzeyine düşen Güneş ışığının yarıdan fazlasını görünür tarafta yansıtmaktadır.

 

IC 289, 4200 ışık yılı uzaklıkta bulunan küçük bir gezegenimsi.

{pagebreak:::: 4}

Merkür‘ün yüzeyinden…

Satürn‘ün halkaları arasında 2012 yılnın Eylül ayında tespit edilen Prometheus ve Pan adı iki uydudan biri.

:: Uzay, gezegenler ve uzak galaksiler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ister miydiniz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam