Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Semrush e-ticaret araştırması ilginç verileri ortaya koyuyor!

Ana sayfa /

“E-ticaretin gittikçe artan rekabetçi dünyası şirketleri zorluyor ve pazarlama stratejilerini sürekli değişen bir pazara göre şekillendirmelerini öngörüyor. Peki sizin online işiniz sektörünüzdeki diğer işletmelere kıyasla ne durumda?” Dijital pazarlama platformu Semrush tarafından yapılan E-ticaret araştırması işe bu cümlelerle başlıyor. Pazarlama imkanlarını büyütmek isteyen şirketlerin bulunduğu noktayı görmelerini isteyen Semrush, hazırladığı raporla birçok önemli noktaya değiniyor.

Hangi noktada olduğunuzu daha iyi görmeniz ve pazarlama stratejiniz, bütçeniz hakkında bilinçli kararlar almanıza yardımcı olmak için, e-ticarette kritik olan sektörler mercek altına alınmış. Bu kapsamda binlerce sitenin trafik kaynakları, sıklığı ve türleri, reklamlardan nasıl yararlandıkları, reklamlarındaki duygu kullanımı ve backlink profillerinin dizaynını gösteren verileri bir araya getirilmiş.

E-ticaret alanında kritik kaynaklar

E- ticaret alanında 5 kritik trafik (websitesi ziyaretçi) kaynağı bulunuyor. Bunlar: Doğrudan, referans, arama, sosyal ve (ücretli olarak sunulan) Google Reklamları. Doğrudan trafik, araştırılan 13 kategoriden sekizi arasında en büyük paya sahip, ardından da normal arama geliyor.

Trafik Analizleri

Trafik analizleri, siteniz ve rakiplerinizin ziyaretçi kaynaklarını gösterir. Doğrudan, arama, yönlendirme (referans), reklam ve sosyal kaynaklarından gelen ziyaret sıklığını bir bütün olarak veya kanallara göre ayrılmış olarak görebilirsiniz. Hesaplamalar, tescilli ve üçüncü parti veri kaynaklarından alınan tıklama verilerine dayanmaktadır.

Marka Takibi

Markanız ve rakipler hakkında neler konuşulduğunu gözlemlemenizi sağlar. Sonuçları kaynağa ve tarihe göre filtreleyerek markanızın tanıtımı için farklı fırsatları keşfedebilir ve ürün veya hizmetinizin daha fazla konuşulmasını sağlayabilirsiniz.

13 e-ticaret kategorisinin genelini ele aldığımızda, yüzde 56,9 oranıyla masa- üstünden gelen organik trafiğin, mobili yüzde 14 geride bıraktığı görülüyor. Ayrıca 13 sektör dikeyinin her birinde organik trafiği oluşturan masaüstünde daha fazla.

Olanaksız gibi görünen bulgularımızın arkasında iki neden var. Birincisi: Mobil uygulamalar araştırmamıza dahil edilmedi. Bu nedenle mobil uygulamadan gelen ziyaretçiler trafik oluşturmadığı varsayılıyor. İkinci neden ise, araştırılan sitelerin e-ticaret siteleri olmaları. Tüketiciler, mobil cihazlarında ön araştırma yaptıktan sonra bilgisayarlarında bir ürün veya hizmet hakkında detaylı bilgi topluyorlar. Bu eğilim, genel olarak ziyaret sıklığının masaüstünde daha fazla görülmesiyle sonuçlanmaktadır.

E-Ticaret Reklam Trendleri

E-ticaretin ücretli tarafında, hem bir bütün olarak hem de araştırmaya dahil olan 13 e-ticaret kategorisinde Adwords üzerinde harcanan miktar hakkında veri toplayan şirket, ayrıca bu veriyi analiz etti.

Google Ürün Listeleme Reklamlarında (PLA) anahtar kelime kullanımının yanı sıra, sektörlerin reklamların türü, boyutu ve hedeflenen cihazlar da dahil olmak üzere display reklamlardan nasıl yararlandıklarını da incelenmiş.

Toplanan veriler, 1 Ocak – 30 Kasım 2017 arasında, 11 aylık bir dönemde 8000’den fazla web sitesini temsil ediyor.

Reklam bütçeleri noktasında en tutumlu ilk üç endüstri müzik, kitap ve çiçek. Müzik dikeyi 1000 dolar ya da daha az aralıkta harcanan toplam e-ticaret reklam harcamalarının %84’ü ile başı çekiyor ve bunu kitap ve çiçek (%72) takip ediyor.

Tüm kategoriler içinde giyim büyük oranda reklamlara en çok para harcayarak yatırım yapan sektör konumunda. Online giyim mağazaları, 50.000 dolar aralığındaki reklamlarda %37 oranında harcama yapıyor.

Giyim sektörü de, toplam reklam yatırımının %44’ünü oluşturan 10.000 ile 50.000 dolar dilimindeki harcama ile en yüksek reklam harcamasını oluşturuyor.

En yüksek reklam harcaması için giyim endüstrisine uzak bir oranda ikinci olan ev ve bahçe dikeyi. 50.000 dolar ve üstü harca- maları, reklama yapılan toplam yatırımının %20’sini oluşturuyor.

En az reklam harcaması (en fazla 1000 dolar veya daha az) ile en yüksek tutarı (50.000 dolar üzeri) ile en büyük farklılığı olanlar gıda / gıda benzeri endüstrisi (50.000 doların %6’sına kıyasla toplam 1.000 doların %61’i harcama), sağlık (%40 ila %9). takılar (%36 ila %10), ve en önemlisi, müzik (%84 ila %0).

Semrush’un E-ticaret trendlerini mercek altına aldığı ve Türkiye’den verilere zenginleştirilen 2018 E-ticaret Araştırması’nı buradan indirebilirsiniz.

Yorum Ekleyin