Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Ses Dosyalarınızla İstediğiniz Gibi Oynayın

Ana sayfa /

Ses kaydı yaptınız, ses kısık çıktı ya da hışırtılı oldu. Arkadan gelen gürültüler sesin önüne geçti. İllaki ses kaydı yapmış olmanız gerekmiyor. Eski bir kasedi bilgisayara mı aktardınız? Ses çok mu kötü kayıt oldu? Müziklerin ses kalitesini yükseltmek mi istiyorsunuz? O zaman Magix Audio Cleaning Lab tam size göre. 

Magix Audio Cleaning Lab, kısa bir sürelik deneme sürümüne sahip. Programın ilk deneme sürümü tarihi 7 gün. Daha sonra kayıt olduğunuzda bu süreyi 30 güne uzatabiliyorsunuz. Uygulama sistemi çok fazla yormadan çalışıyor. Yaptığı işe göre oldukça sistem dostu diyebiliriz. 

Magix Audio Cleaning Lab ile beraber ses uzmanı olmanıza gerek yok. Gerekli pek çok ayarı sizlere otomatik olarak sunuyor. Siz anlık olarak dinleyerek, gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz. 

Reklam
Reklam

Programı ilk açtığımızda ne yapacağımızı soruyor. Plaklar kayıpsız ses çalarlar. O yüzden en başarılı ses kayıtları genelde plaklardakidir. Bir plak ile MP3’ü karşılaştırdığınızda ses farkını hissedersiniz. Sıkıştırılmış bir müziği, eski haline getirmek istiyorsanız, plak gibi kayıpsız olsun istiyorsanız Restore Vinly Sound kısmını seçeceksiniz. 

Eğer yaptığınız bir ses kaydında pek çok olumsuz koşul var, kayıdı elden geçirmek istiyorsanız Clean Type Sound seçeneğini seçebilirsiniz. 

Ses kayıtlarınızı geliştirmek, üzerinde oynamalar yapabilmek için Optimize Voice and Audio Book Recording seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Son olarak Edit Digital File kısmından, dijital müziklerinizi geliştirebilirsiniz. 

{pagebreak::2}

İlk olarak dijital bir dosyayı geliştirmek istiyoruz. O zaman dosyamızı seçmeyle işe başlayalım. Kaynak dosyayı Audio Files butonuna tıkladıktan sonra karşımıza çıkacak olan pencereden seçiyoruz.

{pagebreak::3}

Kaynağınızdaki ses dosyasındaki şiddet az ise en sağdaki vumetreden ayar yaparak, sesi daha üst seviyeye alabiliyoruz. Ayrıca çok yüksek sesleri yine aynı yerdeki vumetreden kısabiliyoruz. Sesin patlama yapıp yapmadığını vulmetre üzerindeki sarı ve kırmızı alanlardan anlayabiliyorsunuz.

Auto kısmını seçtiğinizde, kaynaktaki ses yoğunluğna göre otomatik olarak bir değer seçiyor. Ayrıca Limiter’dan belli bir desibelde sesi limitleyebiliyoruz. 

{pagebreak::4}

İşlem yapacağımız dosyayı seçtik ve ses şiddet ayarlarını yaptıktan sonra geliyoruz temizleme işlemlerine. Burada pek çok efekt yapabiliyoruz. Gürültü engellemeden tutun, laptoplardan oluşabilecek gürültüleri bile önceden hazırlanmış ön yüklü ayarlarla bulup, gürültülerle savaşabiliyor.

Hissi arttırıp, seslerde gürültü haricinde oluşan çatlakları, patlakları gideren ayarlarla beraber elinizdeki kötü bir kaydı, otomatik ayarlarla dinleyerek düzeltebilirsiniz.

Bulunan 6 efektin sol kısımlarında açma kapama tuşu bulunuyor. Bu tuş yardımı ile efektleeri uygulayabiliyorsunuz. Ayrıca sağdaki ayar simgesinde de ayar yapabiliyorsunuz. Gerçek zamanlı olarak değişimleri görebiliyorsunuz.

{pagebreak::5}

Cleaning ayarlarından sonra Mastering ayarları da bir o kadar önemli. Müziklerdeki ses efektlerini ayarlayabilir, ekolayzer dengesini değiştirebilirsiniz. Tiz ağırlıklı seslerle kaydedilmiş bir kayıttaki bass sesleri yükselterek, sesi daha keyfli bir noktaya getirebilirsiniz. Her şarkıyı müzik zevginize göre yeniden yorumlayabilirsiniz.

Bsss çok seven kullanıcılar, subwoofer efekti ekleyerek, subwooferlarını daha etkin kullanabilirler.

{pagebreak::6}

En son Export kısmına gelerek değiştirdiğiniz içeriği kayıt etme aşamasına geliyorsunuz. Sonra da kayıt edip, yeni ses içeriklerinizi doya doya dinliyorsunuz.

Magix Audio Cleaning Lab ile ilgili daha fazla detaya buradan ulaşabilirsiniz. Pek çok ödül almayı başaran bu kolay kullanımlı ve kapsamlı programı, ses dosyalarıyla uğraşanlardan tutun, müzik severlere pek çok kişiye önerebiliriz.

Programın deneme sürümünü buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 

:: Ses düzeltme ve efekt ekleme yazılımı kullanıyor musunuz?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam