Veri paketlerinin gerçekten sınırsız olup olmadığı tartışılırken, Goldman Sach konferansında söz alan Verizon CFO’su Fran Shammo’nun açıklamaları gündeme damgasını vurdu. Geçtiğimiz Mayıs ayında sınırsız veri paketi tarifesinden vazgeçme kararı alan ABD’nin önde gelen servis sağlayıcılarından Verizon, abonelerin de “sınırsız” veriden paylaşımlı tarifelere geçtiğini belirtti.
Sınırsız veri hizmetinin sadece lafta kaldığını ve gerçekte hiçbir anlam ifade etmediğini belirten Shammo, paylaşımlı verinin avantajlarının zamanla daha iyi anlaşılacağını öne sürdü. Temmuz ayında “Her Şeyi Paylaş” adı altında paylaşımlı tarifelerini yayınlayan Verizon, birden fazla cihazın tek bir kotalı internet bağlantısı kullanmasını sağlayan bu sistemin gücüne inanıyor.
Aynı abonenin 10 cihaza kadar paylaştırabildiği bağlantı 1 GB’ı 50 dolar üzerinden ücretlendiriliyor. Akıllı cihazlar 40 dolara edinilirken, 10 GB’lık verinin aylık bedeli ise 100 dolar olarak belirlenmiş durumda. Paylaşımlı bağlantıya bir tablet eklemek ise, herhangi bir uzun dönemli sözleşmeye gerek olmaksızın 10 dolara yapılıyor.
:: Paylaşımlı veri tarifeleri Türkiye’de kullanılır mı sizce?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}