Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Şok gelişme: Mahkeme, Google Chrome’un Android’den çıkarılmasını istiyor!

Ana sayfa / Haberler

ABD’de Google için yapılan antitröst davası hız kesmeden devam ediyor. Ağustos ayında, Federal Mahkeme Yargıcı Amit P. Mehta, Google’ın arama motoru pazarındaki tekelleşme stratejilerini yasadışı olarak nitelendirmişti. Adalet Bakanlığı, Google için çeşitli önerilerde bulundu. İşte detaylar…

Google için karar günleri kapıda…

Adalet Bakanlığı’nın sunduğu önerilerde, Google’ın Chrome, Play Store ve Android gibi ürünlerinin, şirketin arama motoruna avantaj sağlamak için kullanılmasını önlemeyi amaçlayan davranışsal ve yapısal çözümler bulunuyor. Özellikle Google’ın, yapay zeka tabanlı arama sonuçlarında üçüncü taraf içeriklerini kullanmasına sınırlamalar getirilmesi hedefleniyor.

Bunlara ek olarak, DOJ Google’ın varsayılan arama motoru anlaşmalarına da kısıtlamalar getirilmesini istiyor. Özellikle 2022’de Apple’a Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olmak için ödediği 20 milyar dolar gündeme taşınmış durumda. DOJ, bu tür anlaşmaların, daha küçük oyuncuların ana dağıtım kanallarına erişimini engellediğini savunuyor.

Reklam
Reklam

Google ise bu önerilere sert bir dille karşılık verdi. Şirketin düzenleyici işlerden sorumlu başkan yardımcısı Lee-Anne Mulholland, DOJ’un önerilerinin hem tüketicilere hem de işletmelere zarar vereceğini vurguladı.

Mulholland, Chrome veya Android’in birbirinden ayrılmasının bu platformların işleyişini bozacağını ve güvenlik sorunlarına yol açacağını savunuyor. Özellikle Play Protect ve Chrome’un Güvenli Tarama gibi güvenlik özelliklerinin Google hizmetlerine bağlı olduğunu belirten Mulholland, bu hizmetlerin ayrılmasının kullanıcıların cihazlarını tehdit altında bırakacağını iddia ediyor.

Google Chrome ile gizliliğiniz tehlikede! Ne yapmalısınız?

Google Chrome cephesinden son gelen bilgiler, tarayıcıyı kullananların tehlikede olabileceğini gösteriyor. İşte bilgiler...

Google ayrıca arama motoru verilerinin rakiplerle paylaşılmasının kullanıcı gizliliği ve güvenliği açısından ciddi riskler taşıdığını belirtiyor. Şirket, bu verilerin şu an için korunduğunu, ancak üçüncü tarafların erişim sağlaması durumunda kullanıcı profil oluşturma gibi kötüye kullanım ihtimallerinin doğacağını savunuyor.

Son olarak, Google’ın Samsung ve Apple gibi büyük şirketlerle yaptığı varsayılan arama motoru anlaşmalarına getirilecek kısıtlamaların, kullanıcı deneyimini zorlaştıracağı ve telefon üreticilerinin maliyetlerini artırarak, cihaz fiyatlarını yükseltebileceği uyarısında bulundu.

Google, DOJ’un bu önerilerine yönelik detaylı yanıtını gelecek yıl mahkemeye sunacağını belirtti. Bu nedenle, söz konusu hukuki savaşın birkaç yıl daha sürebileceği tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam