Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Sonic Dash İnceleme

Ana sayfa /

İlk olarak 1991 yılında ortaya çıkan Sonic, mavi renkli, hızlı ve sürekli Dr. Robotnik ile mücadele eden bir oyun karakteri olarak hayatımıza girmişti. Aradan geçen yıllarda Sonic bir çok oyun, çizgi film, ve animelerde yer alırken son macerasında ise iOS cihazlarımıza konuk oluyor.

Temple Run, Subway Surfers , Agent Dash gibi sonsuz koşu oyunu olarak hazırlanan Sonic Dash, Temple Run’dan farklı olarak cihazımızın sensörünü kullanmıyor ve sağa sola yaptığımız hamlelerde de diğer oyunlara benzer şekilde sadece parmaklarımızı kullanıyoruz.

Oyunumuza ilk olarak Sonic ile başlıyoruz ve Sonic ilk maceramızda bize oyunun oynanışı hakkına yardımcı oluyor. Daha önce bu tarz oyunları oynayan oyuncuların tanıdık olduğu kontrollere ek olarak Sonic Dash’de parmağınızı nesnelerin altından geçmek ister gibi ekranda aşağıya doğru kaydırdığınızda karakterimiz yuvarlanıp geçerken bu hamleyi karşınıza çıkan düşmanları yok etmek için de kullanabiliyorsunuz. Ayrıca bir de bu kontrollere ek olarak oyuna adını veren Dash hareketi yer alıyor. Tabi bu hareketi kullanabilmek için yeterli altın halkaları toplamanız gerektiğini de belirtelim.

{pagebreak::2}

Ne İşe Yarıyor Bu Halkalar?

Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi altın halkaları toplamamızın tek amacı Dash modunu aktif hale getirmek değil. Altın halkalarınızı karakterinize power-up satın alıp bu power-uplarınızı geliştirmek için kullanabileceğiniz gibi ayrıca altın halkaları oyun sırasında ekstra bir can gibi de düşünebilirsiniz.

Daha önceki Sonic oyunlarını oynayanlar zaten bu sisteme alışkın. Karakterimiz karşısına çıkan bir engele çarptığında o ana kadar topladığı halkaları düşürüyor. Ancak siz mümkün olduğunca çok altın toplamak için oyun esnasında ilgili yerlere geldiğinizde mevcut altınlarınızı bankaya yatırıp oyuna o şekilde devam edebilirsiniz.

Görevleri Tamamlayın Daha Yüksek Puan Kazanın!

Sonic Dash’de de diğer sonsuz koşu oyunlarında olduğu gibi bir takım görevler yer alıyor ve siz bu görevleri tamamladıkça puan çarpanınız artıyor. Ancak Sonic Dash’de şu anda bu görevler biraz sınırlı diyebiliriz. Çünkü oyunda 3’er adet alt görevden oluşan 11 adet görev bulunuyor ve bunları topladığınızda geriye başka bir görev kalmıyor.

Her ne kadar “New Missions Comig Soon!” diyerek SEGA güncellemeler ile yeni görevler ekleneceğini belirtse de, size 11x yeterli gelmiyorsa Dash hareketini etkinleştirmek için gerekli barı doldurduğunuzda eğer Dash hareketini yapmazsanız çarpanınızın iki katına çıktığını belirtelim. Böylece oyunu 22x olarak oynayabilirsiniz ki bu yapacağınız puanı bir hayli etkileyecektir.

{pagebreak::3}

Oyun İçi Satın Almalar Nasıl?

Geliştiricilerin kazançlarında uygulama ücreti kadar, uygulama içi satın almaların da oldukça önemli bir pay kazandığı şu günlerde durum böyle olunca oyuncular artık bu fiyatlara da dikkat ediyor. Hatırlarsanız EA, Real Racing 3’ü ücretsiz yapıp sadece oyun içi satın almalara ağırlık vermişti ve bu durum bazı sinir bozucu durumlar ortaya çıkarmıştı. Ancak korkmayın, Sonic Dash’de böyle bir uygulama yok. Oyun zaten ücretli olduğu için oyuncuları çok fazla uygulama içi satın almaya yönlendirmek istemeyen SEGA, birçok öğeyi halkalar ile satın alınabilir yapmış.

Özellikle Power-uplar için  belirlenen rakamlar diğer birçok oyuna göre daha düşük belirlenmiş diyebiliriz. Power-up demişken oyunda sahip olabileceğiniz power-uplardan da kısaca bahsedelim. Magnet, , HeadStart, Dash Boost ve Dash Fill Rate olarak 4 adet olan bu power-upların işlevi zaten isimlerinden anlaşılabiliyor.

Oyunda bulunan diğer satın almalar ise HeadStart, Super HeadStart ve Revive Token. Bunlardan HeadStart’ı altın halkalarınız ile satın alabilirken, Super HeadStart ve Revive Token satın almak için ise “Red Star Rings” yani kırmızı yıldız halkalara ihtiyacınız var. Bu halkaları ise oyunda çeşitli görevleri tamamladıkça kazanabilir ya da belirli bir ücret karşılığı uygulama içinden satın alabilirsiniz.

Ayrıca Sonic’in diğer birçok macerasında olduğu gibi bu macerasında da dostları Tails, Knuckles ve Amy, mavi kirpimizi yalnız bırakmıyor. Ancak bu karakterleri de kırmızı yıldız halkalar ile satın alabildiğimizi belirtelim.

{pagebreak::4}

Sonuç

Özetlemek gerekirse Sonic Dash, sonsuz koşu oyunlarını sevenler için oldukça ilgi çekici ve güzel bir oyun olmuş diyebiliriz. Son derece doyurucu grafiklere sahip olan oyunun sesleri büyük ölçüde önceki Sonic yapımlarından alışkın olduğumuz sesler ve bu seslerin de oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Oyuncuyu sıkmadan ve bir şeyler satın almaya zorlamadan oldukça hoş bir oynanabilirliğe sahip olan Sonic Dash, SEGA’ya yakışır bir oyun olmuş.

Eğer bu günlerde otobüste, metroda, evde boş vaktinizi değerlendirmek için bir oyun arıyorsanız Sonic Dash’i size gönül rahatlığıyla önerebiliriz. Eğer uygulamayı hala yüklemediyseniz Sonic Dash’i buradan 3.59 TL’ye satın alıp iOS cihazınıza yükleyebilirsiniz. Bir sonraki incelememizde görüşmek üzere. İyi oyunlar.

 :: Sonic Dash’i beğendiniz mi?

Yorum Ekleyin