Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Sony’den DSLR cihazlara meydan okuyan çift kamera!

    Sony, MWC 2018 kapsamında düzenlediği etkinlikte mobil cihazlar için geliştirdiği yeni çift kamerasını ve Fusion ISP görüntü sinyal işlemcisini tanıttı!

    Sony, MWC 2018 kapsamında Barselona’da düzenlediği etkinlikte Xperia XZ2 ve XZ2 Compact modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Etkinlikte dikkat çeken bir diğer ürün ise, mobil cihazlar için geliştirilen yeni çift kamera modülü oldu.

    Sony’nin yeni çift kamerası ve Fusion ISP görüntü sinyal işlemcisi, akıllı telefonların kamera performansı konusunda çığır açmasını sağlayacak gibi görünüyor. Zira, fotoğraf çekimlerinde ISO değeri 51200 seviyesine kadar ulaşan kamera modülü ile çok düşük ışıklı ortamlarda fotoğraflar çekmek mümkün.

    Reklam
    Reklam

    Fusion ISP ile ISO değerleri DSLR cihazlara meydan okuyor!

    Video çekiminde ise ISO değeri 12800 seviyesine kadar ulaşıyor. Ancak, Sony’nin eşi benzeri görülmemiş ISO değerleri sunması, kafa karışıklılıklarına neden oluyor. Zira, kamera modülü ve Fusion ISP henüz geliştirme aşamasında.

    Bu nedenle geliştirilen her iki ürünü, ne zaman bir akıllı telefon üzerinde görebileceğimizi bilmiyoruz. Sony yetkilileri, şu anda bu konuda tarih vermelerinin doğru olmayacağını belirtiyorlar.

    Reklam
    Reklam

    SlashGear’a konuşan bir Sony yetkilisine göre, çift kamera konusunda ciddi ilerlemeler sağlanabilmesi için ilk olarak üst seviye performansa sahip kamera modüllerinin, akıllı telefonlara sığacak büyüklüklere getirilmesi gerekiyor.

    :: Sony cephesinde yaşanan bu gelişme hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. Ebubekir Özbek

      Herkes Sony’den çok büyük hamleler belkiyo haklılarda çünkü ilkleri sony yapmak zorunda

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap