Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Çip krizini bitirebilecek anlaşma! Sony ile TSMC el sıkıştı

Ana sayfa / Donanım

Sony ile TSMC şirketlerinin birlikte yarı iletken çip üretimi yapacağı iddiaları bir süredir gündemi meşgul ediyor. Küresel çip krizi devam ederken bu söylentilere yönelik yeni bir gelişme ortaya çıktı. Buna göre, iki büyük şirket ortaklık kuruyor.

Çip krizinin etkilerini hafifletmek isteyen teknoloji üreticileri anlaşmaya vardı. Fabrika kuracak olan şirketler, bir basın açıklaması ile anlaşmayı duyurdu. İşte o anlaşmanın ayrıntıları…

Süper otomobil üreticisi, çip krizinde rekor kırdı

Lamborghini, çip krizinin başlangıcından itibaren ulaştığı satış sayısı ile rekor kırdığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Sony ve TSMC fabrika kuruyor!

Borsa endeksi Nikkei, iki şirketin Japonya’nın Kumamoto kentinde bir fabrika kurmak için bir araya geldiğini duyurdu. Ayrıca söz konusu gelişmeyi Reuters da bildirdi. Bu son gelişmelere göre, son zamanlarda çıkan iki büyük şirketin ortaklık söylentileri doğru çıktı.

Habere göre, Sony Group ile Tayvan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) bir basın açıklaması yaptı. İki şirket, Japonya’da 7 milyar dolarlık bir çip tesisi kuracak. Sony, bu girişime yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Böylece şirketler, güçlü küresel pazar talebini karşılamaya çalışacak. Yani, otomobilden telefonlara kadar çip üreticilerini zor duruma sokan krizi bitirmek istiyorlar. Sony’nin 500 milyon dolarlık yatırımı, TSMC’nin Japan Advanced Semiconductor Manufacturing adlı yerel bir yan kuruluş oluşturmasını sağlayacak.

Söz konusu fabrikada, 5 nanometre ve daha küçük son teknoloji çipler üretilmeyecek. Bunun yerine 22nm ve 28nm teknolojiyle başlayacaklar. Intel’in 14nm CPU‘larının birkaç yıldır piyasada olduğunu düşününce çok büyük bir adım gibi gelmeyebilir. Ancak arabalar ve endüstriyel ekipman gibi maliyet ve güvenilirliğin performanstan daha önemli olduğu alanlarda ideal olabilir.

Bu adımın etkisini de hemen görmeyeceğiz. Çünkü Sony ve TSMC, fabrikanın inşaatına 2022‘de başlamayı planlıyor. Tesisin en erken 2024’ün sonunda üretime başlaması muhtemel. Ancak ilerleyen yıllardaki krizleri aşmak için bir etkiye sahip olacaktır.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam