Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Sony Xperia S Video İnceleme

Ana sayfa /

Geçtiğimiz hafta Türkiye lansmanı yapılan Xperia S‘in, lansman alanından sizlere Xperia ailesinin durumu ile ilgili röportaj ve Xperia S’in ön inceleme videosunu sunmuştuk. 

Sony‘nin Play Station sertifikası alan yeni akıllı telefonu, pek çok yenilik ile beraber geliyor. Telefonun en fazla dikkat çeken yanı ise 342 ppi değerindeki HD ekranı. LCD ekranlardaki hava boşluğunun bulunmadığı ekran, 4.3 inçte 342ppi değeri veriyor ve bu da insan gözünün algılayabilme sınırının üstünde bir değer. Yani ekranda pikselleri farketmiyorsunuz.

Sony‘nin yeni nesil cihazları 4 ekran stratejisi ile hazırlıyor. Akıllı televizyon, bilgisayar, tablet ve akıllı telefonu, kablosuz olarak yönetebiliyorsunuz. Geliştirilmiş kablosuz teknolojiler sayesinde HD veri aktarımı sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca destekli bir televizyona HDMI kablosu ile görüntü aktarırken, kablosuz oyun kumandası ile kontrol edebiliyoruz.

Reklam
Reklam

Sony Xperia S‘in yenilikleri kamera ile de devam ediyor. 12 megapiksellik Exmor destekli kamera, LED flaşı ile beraber etkili fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca Full HD video kaydı, 3D panaroma fotoğraf çekimi gibi modlar da bulunuyor.

Cihazın performans testlerinden tutun pek çok özelliğine değindiğimiz video incelememizi aşağıda inceleyebilirsiniz. Tabi video inceleme daha da uzun olmasın diye, bazı şeyleri yazılı olarak sizlere aktarıyoruz. Yazılı incelememizi de sayfaları değiştirerek takip edebilirsiniz. İyi seyirler.

#video_6198#

{pagebreak::2}

Sony Xperia S’in Dış Görünüşü:

Sony‘nin yeni nesil Xperia telefonları, köşeli-sert hatlara sahip olacaklar. Ayrıca her modelin kendine ait bir rengi olacak ve alttaki şeritte ona göre ışık yanacak.

Siyah ve beyaz modelinin bulunduğu Xperia S‘in, siyah modeli oldukça şık bir görünüme sahip. Telefonun ekranındaki LCD hava boşluğunun alınmış olması, komple siyah bir görünüm sunuyor. Sanki ön yüzün genel alanı ekranmış gibi hissediyorsunuz.

Sony Xperia S‘de micro USB ve HDMI girişleri bulunuyor. Bu portlar, plastik kapaklarla gizlemiş. Ayrıca bu ince detay da telefonu şıklaştırıyor.

Sony Xperia S‘in arka malzemesi polikarbon ağırlıklı olarak imal edilmiş. Oldukça hafif ve plastiğe göre kalite hissi uyandıran bir malzeme. Ayrıca mat kaplama da şıklık katıyor.

Telefonun kenarları fazla köşeli. Siz siz olun arkadaşlarınıza vurmaya çalışmayın. Şaka bir yana, ben yeni tasarımı beğendim. Sert hatlar hep hoşuma gitmiştir. Tabi burası kişisel bir nokta, bazı okurlarımız beğenmeyebilir.

{pagebreak::3}

Sony Xperia S Kamera Performansı:

Sony Xperia S‘de 12 megapiksel çözünürlüğünde Exmor sensörlü kamera kullanılıyor. Bu kameraya bir adet LED flaş eşlik ediyor. Kapalı ortamlarda noise ( gürültü ) oluşabiliyor.

Makro çekimler oldukça başarılı. Makro çekimi çok beğendim. Siz de çiçek, böcek, yakın cisimler çekmeyi seviyorsanız Xperia S size göre.

Ayrıca açık havada 12 megapiksellik gelişmiş kamera hemen kendini belli ediyor. 

Örnek fotoğrafları tam çözünürlüğünde görebilmek için aşağıdaki galerimize tıklayabilirsiniz.

{pagebreak::4}

Sony Xperia S Performans Testleri:

Sony Xperia S‘de Qualcomm‘un 1.5 GHz‘de çalışan çift çekirdekli MSM8260 işlemcisi kullanılıyor. 45nm teknolojisi ile üretilen bu çipsetin içerisinde Adreno 220 GPU’su da bulunuyor.

Sony Xperia S‘in HD ekranı ile önceki nesil Adreno 220 GPU‘su ne kadar yeterli olur gibi sorular hemen akıllara geliyor. Çünkü Qualcomm, Adreno 225 GPU‘sunun kullanıldığı Krait kod adlı Snapdragon S4 işlemcilerini piyasaya sundu. 

Fakat Sony‘nin başarılı arayüzü TimeSpace, sistem kaynaklarını verimli bir biçimde kullanıyor. Sony mühendisleri grafik sürücüleri ve Android 2.3.7‘nin stabilitesini iyi harmanlamış ve eldeki donanıma göre etkili bir performans çıkarmışlar. Dilerseniz testlere başlayalım.

Smartbench 2011:

Akıllı telefonların hem oyun performansını hem de günlük kullanım performansını ölçen yazılım, Game ve Productivity olmak üzere iki farklı sonuç veriyor. Yüksek skor daha iyi.

{GRAPH::1313}

{pagebreak::5}

Sony Xperia S Performans Testleri -2:

Quadrant Standart:

Akıllı telefonların genel sistem performansını test eden, meşhur Android yazılımı. 2D, 3D modlarının yanında işlemcileri de etkili biçimde test ediyor. Bu testte de yüksek puan daha iyi.

{GRAPH::1311}

An3Dbench:

Genelde grafik ağırlıklı test programları, cihazların doğal çözünürlüklerinden etkileniyorlar. Ama An3Dbench, sabit çözünürlükte telefonları test ediyor. Bu testte de yüksek skor daha iyi.

{GRAPH::1314}

{pagebreak::6}

Sony Xperia S Performans Testleri -3:

Nenamark 2:

Android platformunun en meşhur grafik test programı. Bu programda telefonun doğal çözünürlüğü, skorları etkiliyor. Mesela Galaxy S2, 480 x 800px çözünürlüğü ile HD ekranlı telefonlardan daha avantajlı.

{GRAPH::1350}

AnTuTu Benchmark:

AnTuTu genel performansı ölçen bir program. Biz burada Custom benchmark yapıyoruz. SD ve IO testlerini yapmıyoruz.

{GRAPH::1351}

{pagebreak::7}

Teknik Özellikler ve Sonuç:

Teknik Özellikler:

Fiyat: 1599 TL

Sonuç:

Sony, Xperia S ile dop dolu bir cihaz yapmış. Donanımın önemli ama herşey olmadığını bizlere Apple ıspatladı. Stabil bir yazılım, pek çok şeyi aynı anda sunan bir telefon, daha geniş kitlelerce benimseniyor.

Xperia S, yeni nesil Snapdragon S4 işlemcisini kullansaydı, çok daha etkili bir performans verirdi. Şimdi sorun yok ama yeni nesil telefonlar piyasaya çıktıkça, performans olarak yeterli ama geri sıralara düşecek.

Genel olarak baktığımızda Nexus S‘den daha iyi performans veren bir akıllı telefon. Özellikle Android 4.0 güncellemesi ile beraber biraz daha performans kazanacaktır. Çünkü Google‘ın Android 4.0‘da ciddi optimizasyonları söz konusu.

Kamera, müzik çaları, sosyal ağ entegrasyonu, ekranı, desteklediği teknolojilerle dolu dolu bir cihaz. Bana 4.3 inç ekran yeterli, donanım olarak en iyisini aramıyorum diyorsanız tavsiye ederim. Özellikle 342 ppi değerindeki ekran mükemmel.

Sony Xperia S‘in eleştirilecek noktaları ; alt boşluk, Bluetooth 4.0 çıkmışken hala 2.1 kullanması, Android 4.0 güncellemesi haziran ayında gelecek ama günümüzde Android 4.0 kullanılıyor. Böyle bir modelin Android 4.0 ile gelmesi, Android 5.0 desteği vermesi gerekiyordu.

:: Sony Xperia S’i beğendiniz mi?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam