Reklam
    Reklam
    Yazılım

    Sony’den Xperia telefonlar için Flyme hamlesi!

    Önümüzdeki günlerde yeni Xperia modelini tanıtacak olan Sony, bunun öncesinde Meizu ile birlikte Flyme arayüzü için el ele verdi.
    Sony Xperia Flyme

    Akıllı telefon pazarının köklü isimlerinden Sony, kısa süre önce yeni Xperia modeli için etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Bunun hemen akabinde ise Çinli üretici Meizu, Sony ile yeni işbirliği yaptıklarını duyurdu.

    Meizu’nun Flyme hesabı, yeni işbirliğini resmi WeChat hesabından açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Meizu, Sony Xperia telefonlar için yeni yazılımlar geliştirecek. Ancak bu arayüzün tamamen değişeceği anlamına gelmiyor.

    Reklam
    Reklam

    Meizu, Xperia’lar için Sony ile işbirliği yaptı

    Resmi bilgilere göre Flyme, Xperia kullanıcılarının ihtiyaçlarına göre daha iyi bir deneyim sunan akıllı yazılım hizmetleri sağlayacak. Yani iki şirketin yaptığı bu ortaklık, Xperia 1 III başta olmak üzere sonraki modellere yeni uygulamaları uyarlayacak ve deneyimi iyileştirmeye odaklanacak.

    Meizu ile el ele veren Sony, Xperia 1 III ve sonraki modellere yeni Flyme güncellemesinin isteğe bağlı ve önceden yüklü olarak sunulacağını belirtti. Kullanıcılar bu güncellemeyle birlikte bazı sistem uygulamalarını indirebilecek. Böylece Sony Flyme işlevlerini cihazlarına getirirken, ayrıca daha fazla uygulamaları da keşfetmiş olacak.

    Konuya biraz daha açıklık getirecek olursak Sony Xperia 1 III sahipleri, Ekim ayında yayınlanacak sistem güncellemesini indirip kurduktan sonra; uygulama mağazası, e-posta, hava durumu ve bilgi işbirliği içerikler sunan Flyme yerelleştirme hizmetlerinden faydalanabilecek. Eğer bir aksilik olmaz ise Japon üretici, muhtemelen desteklenen akıllı telefonlarını Flyme arayüzüne tamamen geçirecektir.

    Reklam
    Reklam

    Meizu, son olarak Flyme 9 güncellemesini piyasaya sürdü. Bu güncelleme; genel arayüz, simgeler, animasyon efektleri ve bunun gibi pek çok yeniliği beraberinde getirdi. Ancak Sony’nin bu arayüze tamamen geçiş yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Yani şimdilik sadece yerel uygulama desteğinin olacağından bahsediliyor. Önümüzdeki günlerde Japon üretici, bu konuyla alakalı detaylı olarak açıklama yapacaktır.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap