Bunca zamandandır iş verenler, Facebook gibi sosyal ağlara boşuna mı düşman oldu? Cisco‘nun yaptığı bir araştırma okuyanlara bu soruyu sorduruyor. Veri ağları konusunda hizmet veren firma, İşbirliği Nesli adını verdiği araştırmayla çalışanların bu tarz sosyal sitelerde yaptığı işlemleri gözlemledi.
20 ülke çapında yapılan araştırmada 97 şirketin 105 temsilcisi bu araştırmada denek olarak kullanıldı. Projenin sonunda çalışanların yüzde 75‘inin sosyal ağları eğlenceden çok tüketicilerle bağlantı kurma ve şirketlerini tanıtma amaçlı kullandığı ortaya çıktı.
Araştırmaya katılan kişiler son bir yıl içerisinde sosyal ağları daha fazla kullanmaya başladıklarını belirtti. Yine 105 kişinin büyük oranı ise sosyal ağlar yardımıyla kendilerine kariyer yapmaya çalıştıklarını da söyledi.
Cisco’nun araştırması iş dünyasında kullanılan sesli ve görüntülü sohbet programlarının da bu konuda fayda sağladığını ortaya koyuyor. Şirketin araştırmasına göre web konferans sayesinde şirketin verimliliği yüzde 60‘a varan şekilde artıyor. İşte firmanın araştırmasıyla ilgili ilginç notlar…
{pagebreak::Video konferans müşteriyi memnun ediyor}
Video konferans müşteriyi memnun ediyor
- Son kullanıcıların yüzde 69‘u video ve web konferans gibi işbirliği teknolojilerini düzenli olarak kullandıklarını ve bu teknolojilerin işlerini çok daha verimli bir şekilde yapmalarını sağladığını ifade ediyor.
- Kullanım kolaylığı (yüzde 58), herhangi bir zaman herhangi bir yerde iletişim kurma yeteneği (yüzde 45) ve fonksiyonellik, işbirliği cihaz veya uygulamalarının en çok tercih edilen özellikleri arasında geliyor.
- Araştırmaya göre şirketlerin yüzde 52‘si sosyal medya uygulamalarının veya benzeri işbirliği araçlarının işyerinde kullanımını yasaklıyor.
- Son kullanıcıların yüzde 50‘si sosyal medya uygulamalarıyla ilgili şirket yasaklarını en az haftada bir deldiğini ve yüzde 27‘si de bu amaçla ayarlarını değiştirdiğini belirtiyor.
{pagebreak::E-posta telefondan çok tercih ediliyor}
E-posta telefondan çok tercih ediliyor
- E-posta en çok tercih edilen işbirliği uygulaması olurken, katılımcıların yüzde 40‘ı çok sayıda ilgisiz e-posta aldığını yüzde 32‘si ise gerçek zamanlı olarak işbirliği yapamadığını belirtti.
- Araştırmaya katılanların yüzde 25’i e-posta çözümlerinin limitli depolama imkanı sunduğunu yüzde 21‘i ise gelen kutusuna herhangi bir organizasyonel yapıda olmaksızın büyük hacimli e–postalar düştüğünü belirtti.
- E-postaya ek olarak, katılımcılar tarafından kullanılan diğer işbirliği uygulamaları ise şöyle:
- Paylaşılan alanlar (yüzde 66)
- Sesli arama ve telekonferans (yüzde 66)
- Web konferansı (yüzde 55)
- Video konferans (yüzde 35)
- Anlık mesajlaşma (yüzde 34)
- Sosyal ağlar (yüzde 17)
{{user}} {{datetime}}
{{text}}