Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Sosyal Medya’da Kişisel Markalaşma-3

Ana sayfa /

Linkedin’de gerçekten sizin uzmanlık alanlarınızla ilgili olan kitleye ulaşmanın iki farklı yolu bulunmakta. Birincisi sektör grupları, ikincisi SEO. Linkedin’de Türkçe içeriğe sahip 10.000 farklı grup bulunmakta. Eğer sektörünüz çok spesifik bir alanda değilse muhakkak hitap edebileceğiniz bir kitle bulabileceksiniz.

Öncelikle bu grupları arayın ve gruplara dahil olun. Ancak sektörünüzün dışındaki gruplarla ilgilenmemenizi öneririm. Özellikle “haydi birazda gülelim” temalı gruplar Linkedin’de barınamaz. Unutmayın burası profesyonel bir iş ağı.

Reklam
Reklam

İlgili gruplara üye olmanızın ardından gruplarda aktif olmaya başlamanız gerekmekte. Sektörünüzün liderlerinin takıldığı bu gruplarda yazdığınız, çizdiğiniz şeylere dikkat etmekle birlikte elden geldiğince etkileşime açık bir profil sergilemelisiniz.

Paylaşılan yazılara yapıcı yorumlar yapmaya çalışıp yazıları okuyarak sektör hakkındaki bilgilerinizi arttırabilirsiniz. Kişisel ya da kurumsal blogunuzda sektör ile ilgili yazdığınız yazıları da bu gruplarda paylaşmayı unutmayın. Gruplardaki aktiflik oranınız arttıkça sektörünüz tarafından dikkatler üzerinize çekilecek ve profilinizi ziyaret edenlerin sayısı artacak.

İkinci adımda ise SEO geliyor. Siz öncelikle gerekli noktalarda kendinizi duyurdunuz ancak gruplarda sizi fark etmemiş kişilerde olabilir. İK uzmanları genellikle yeni birini ararken Linkedin arama kutusunu kullanmaktalar. İsminizin daha önlere çıkabilmesi için profilinizde gerekli anahtar kelimeleri kullanmanız gerekmekte. Kariyerinize eklemiş olduğunuz tüm başlıkları seçmiş olduğunuz anahtar kelimelere uygun hale getirmelisiniz.

Örneğin Php & MySQL bilen bir yazılımcısınız. İK uzmanları sizi nasıl ararlar? Öncelikle anahtar kelimelerimizi seçelim; Yazılım, Php, MySQL. Önceden çalışmış olduğunuz tüm firmalardaki ünvanınızı içinde bu kelimelerin geçtiği sıfatlarla değiştirin.

Ardından iş detaylarınızı da bu kelimeleri mümkün olduğunca bol şekilde geçirecek türden iş tanımları oluşturun. Unutmayın ilgili kelimeleri ne kadar çok kullanırsanız aramalardaki sıralamalarda o kadar üste çıkacaksınız.

SEO için ikinci bir adım ise farklı bir dilde profil oluşturmak. Öncelikli profiliniz İngilizce idi. İkinci oluşturduğunuz profil ise Türkçe olmalı (ek diller her zaman fayda sağlar). İngilizce profilinizde Programmer ya da Software Engineer kullandıysanız Türkçe profilinizde bolca yazılımcı, yazılım mühendisi gibi tanımlar kullanmalısınız. Bu noktada tekrar hatırlatmakta fayda var, asla olmadığınız biri gibi görünmeye çalışmayın.

Gerekli ayarları yapmanızın ardından geçecek olan bir haftanın sonunda profilinizi ziyaret edenlerin sayısındaki artışı açıkça görebileceksiniz. Ne kadar çok kişi profilinizi ziyaret ederse o kadar tanınır olacaksınız ve o kadar da çok iş teklifleri alacaksınız.

:: Önerilerimiz yararlı oldu mu?

Yazan: Haydar Özkömürcü

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam