Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Sosyal medyada büyük tartışma: ‘TikTok kapatılsın!’

Ana sayfa / Sosyal Medya

Çinli teknoloji şirketi ByteDance’in 2016 yılında piyasaya çıkarttığı TikTok, son yıllarda popülerliğini epey artırdı. Özellikle çocuklar ve gençler tarafından aktif kullanılan uygulama hakkında ebeveynler oldukça endişeli. Ailelerin Twitter üzerinden başlattığı TikTok kapatılsın kampanyasına, pek çok ünlü isim destek veriyor.

Medya inceleme şirketi NewsGuard’ın yaptığı araştırmalara göre, TikTok 13 yaşının altındaki çocukların karşısına aşı karşıtı ve Covid19 hakkında yanıltıcı bilgiler içeren videoları çıkartıyor. Benzer şekilde pek çok araştırma şirketi, platformun daha fazla izlenme getirdiği gerekçesiyle karşı çıktığını söylediği şeyleri görmezden geldiği belirtiliyor.

Flaş iddia: TikTok, çocukları aşı karşıtı yapmak istiyor!

Araştırmalara göre TikTok, yeni üye olan çocuklara Covid-19 hakkında yanıltıcı bilgiler veriyor ve aşı karşıtı videoları ön plana çıkartıyor.

Reklam
Reklam

‘Öğretmenini tokatla!’ akımına karşı ailelerden TikTok kapatılsın talebi

Geçtiğimiz günlerde TikTok üzerinden başlatılan öğretmenini tokatla akımı sebebiyle ABD’de Covington Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Larianna Jackson, 64 yaşındaki fiziksel engelli İngilizce öğretmenini darp ettiği videoyu platforma yükledi. Dünyanın pek çok ülkesinde bu akım çocuklar tarafından takip edildi. Ülkemizde de bu durumun yaşanmasından korkan aileler, bir an önce TikTok’un kapatılmasını talep ediyor.

TikTok gerçekten çocukları mı hedef alıyor?

ByteDance aslında uygulama içerisinde, toplumu yanlış yönlendirecek hatalı bilgiler ve akımlarla mücadele eden ekipleri olduğunu söylüyor. Üstelik 13 yaşın altındaki çocukların uygulamaya sadece kısıtlı erişimle kayıt olmalarına olanak sağlıyor. Ancak yapılan araştırmalar, 9 ile 13 yaş arasındaki çocukların kolayca uygulamayı kandırarak üye olabildiklerini ortaya çıkarttı.

Üstelik bir diğer suçlamada akademisyenlerden geldi. Örneğin Illinois Üniversitesinden DrKatrine Wallace Insider’a verdiği röportajda, TikTok’un konuyla alakalı çalışan ekiplerinin kasti olarak çok yavaş davrandığını söyledi. İddiaya göre bir video eğer trendler listesine girmiş ve milyonlarca insan tarafından izleniyorsa, hatalı bilgiler ve kötü örnek oluşturacak şeyler barındırıyor olsa bile uygulama uzunca bir süre müdahale etmiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam