Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Spam’e Elini Veren Kolunu Kaptırıyor!

Ana sayfa /

Spam e-postalar aracılığıyla gönderilen kredi teklifleri her geçen gün artıyor. Dolandırıcılar kullanıcıları kandırmak için birçok farklı yönteme başvururken spam mesajları gönderenlerin bazıları, kendilerini bir hayır kurumu ya da muhtaçlara yardım eden dini bir örgüt olarak tanıtıyor. Bu tür mesajlar, daha inandırıcı görünmek için İncil gibi dini kitaplardan alıntılar dahi içerebiliyor. Bu mesajlarda potansiyel müşteriler, büyük miktarlarda krediyi, çok kısa sürede, üstelik kefil olmaksızın alabileceklerini okuyor.

Spam ne demek?

Spam ne demek sorusunun yanında, spam klasörü ne, sosyal medyalarda spam ne oluyor ya da spam olarak bildir ne demek gibi şeylere yanıt arıyorsanız buraya!

Ekteki herhangi bir şeyi açmak?

Reklam
Reklam

Ekte bulunan bir sözleşmeyi açmak için yapılan herhangi bir girişim sistem enfeksiyonuna ve sabit diskte saklanan verilerin kaybına neden olabiliyor. Küçük ölçekli kuruluşlar ve kredi hizmeti sunan özel şirketler, çok uluslu bankaların oluşturduğu büyük ölçekli pazarlama kampanyaları ile rekabet edemedikleri için sık sık elektronik postalara başvuruyor. Bu mesajlar çoğunlukla, bu sahtekar şirketlerin ilanda sunduklarından çok daha pahalı oldukları ortaya çıkan hizmetleri için bir paravan olarak kullanıyor.

Spam e-postalar aracılığıyla kredi konusunda yardımcı olabileceklerini iddia ederek, çevrimiçi bankacılık sistemi parolası, üç haneli kart doğrulama değeri (CVV) veya kullanıcının kimlik ve iletişim bilgileri gibi veriler talep ediliyor. Bu bilgiler, sahte belge hazırlamak üzere kullanılabiliyor.

Spam e-postaya cevap mı verdiniz?

Spam e-postaya cevap mı verdiniz? Sizi daha çok sayıda spam e-posta bekliyor!

Tanıtımı yapılan hizmetleri kullanmak gibi bir niyetiniz olmadığı halde bir spam e-postaya cevap vermek, bu iletiyi gönderenlere o e-posta adresinin gerçekten mevcut olduğunu ve aktif olarak kullanıldığını gösteriyor. Sonuç olarak, “ifşa olan” e-posta kutusuna gönderilen reklam mesajlarının sayısı önemli ölçüde artıyor.

5 adımda kurban olmamanın ipuçları

Şüpheli sitelere kişisel bilgilerinizi girmeyin.

Bilgisayarınız sahte bağlantıları hızlı bir şekilde belirleyip engelleyebilen bir anti-virüs programı tarafından korunmuyorsa, göndereni bilinmeyen e-postalarda bulunan HTML formları doldurmayın.

– Kişisel bilgilerinizi asla üçüncü taraflarla paylaşmayın ya da bilinmeyen bir “kredi veren” ile finansal konularda bir yazışmaya girmeyin.

– Göndereni bilinmeyen e-postalarda bulunan yürütülebilir dosyaları çalıştırmayın ve ekleri açmayın.

– Olağanüstü durumlardabir antivirüs programı tarafından güvenlik onayı almadığınız sürece arşiv ve ofis belgelerini çalıştırmayın.

Zararlı yazılımlara karşı bilgiayarınızın korunaklı olduğunu düşünüyor musunuz? Antivirüs yazılımı kullanıyor musunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam