İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Oyun

Stalker 2 ilk günden Steam’in altını üstüne getirdi!

STALKER 2: Heart of Chornobyl Steam'de ses getirdi. Oyunun ilk günkü rakamları aksiyon dünyasına damga vurdu.

Ömer Dursun

okunma

Stalker 2 ilk günden Steam’in altını üstüne getirdi!

Yıllardır süren bekleyişin ardından, GSC Game World tarafından geliştirilen STALKER 2: Heart of Chornobyl, 20 Kasım’da oyun dünyasına bomba gibi düştü. Çıkışıyla birlikte büyük ses getiren oyun, Steam’de beklenmedik işlere imza attı.

STALKER 2: Heart of Chornobyl, Steam’de rekor kırdı

STALKER 2: Heart of Chornobyl çıkışıyla büyük ses getirdi. Buna göre Steam’de STALKER serisinin eş zamanlı oyuncu rekorlarını yerle bir etti. SteamDB verilerine göre oyun, 20 Kasım akşamı piyasaya sürüldüğü anda 113 bin 587 eş zamanlı oyuncuya ulaşarak zirve yaptı.

Bu rakam, daha önce 2300 eş zamanlı oyuncuyla rekoru elinde tutan STALKER: Shadow of Chernobyl’in başarısını aştığını gösteriyor. Geliştirici firma GSC Game World, bu ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Tehlikeli Bölge’de yolculuk, varış noktası kadar önemlidir” dedi.

Çıkışından bu yana STALKER 2; Steam’de 8800’den fazla “çok olumlu” yorum aldı ve oyuncuların yüzde 81’i oyunu beğendiğini belirtti. Ancak bazı oyuncular optimizasyon sorunları ve hatalar yaşadıklarını söyleyerek güncelleme almak istediklerini aktardı.

STALKER 2 şu anda Steam, GOG, Microsoft Store ve Epic Games Store üzerinden PC’de ve Xbox Series X/S konsollarında oynanabilir durumda. Ayrıca Xbox Game Pass abonelik hizmetine de dahil edildiğini belirtmek lazım.

Oyunun PlayStation 5 için de yayınlanması bekleniyor, ancak bir süre boyunca Xbox/PC ekosistemine bağlı kalacak.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.