Steam oyun iade konusu, bu platformdan oyun satın alanlar için önemli bir konu. Bir oyunu satın aldıktan sonra, bazen iade etmek istenebiliyor. Bu durumda da Steam oyun iade etme ya da Steam iade etme nasıl yapılır şeklinde internette aramalar yapılıyor. Biz de bu yazımızda, Steam nasıl oyun iade edilir sorusunu detaylı bir şekilde açıklayacağız. Yazımızı okumaya devam edin çünkü Steam iade yani Steam oyun iadesi konusundan geniş bir açıyla bahsedeceğiz.
Gelişen teknoloji ile, oyun DVD’lerini alıp bilgisayarlarımıza yüklemek tabii ki tarih oldu. Artık, internet üzerindeki Steam gibi platformlardan, online olarak oyunlar satın alıp oynuyoruz.
Tüm bu bilgilerden sonra, gelin Steam oyun nasıl iade edilir sorusunu yanıtlayalım.
Steam oyun iade etme nedir?
Steam lisanslı olarak oyun, video ve yazılım satışı yapan online bir platform. Kullanıcıların çoğu, bu platformu oyun satın almak için kullanıyor. Çağımızdaki reklam politikaları, tabii ki oyunlar için de geçerli ve çok başarılı reklamlar söz konusu. Kullanıcılar, bu tür reklamlardan etkilenip, oyun satın alabiliyor ve daha sonra hayal kırıklığına uğrayabiliyor.
Bunun yanında, internette ya da yakın çevresinde Steam kullanan kişilerden bazı oyunları görüp, çok seveceklerini düşünüp, oyunu satın alıyorlar. Fakat daha sonrasında beğenmeyebiliyorlar. Bu gibi durumlarda, kullanıcılar satın aldıkları oyunu iade etmek ve paralarını geri almak istiyor. Peki Steam iade hakkı var mı? Evet, Steam platformu kullanıcılara belirli şartlar altında, Steam oyun iadesi hakkı sunuyor.
Şimdi de Steam iade şartları neler, bunlardan bahsedelim.
Steam oyun iade etme şartları nelerdir? – Steam iade koşulları
Her ürün satışı yapan yerde olduğu gibi, Steam oyunu iade etme konusunda da, bazı koşullar mevcut. Peki, bu Steam iade koşulları nelerdir?
Öncelikle oyunu satın almanız üzerinden maksimum 14 gün geçmiş olmalı. Steam oyun iade etme süresi 14 gün. Eğer, 14 günü geçtiyse Steam iade talebi kabul edilmiyor.
İkinci olarak Steam gözünde, bir oyunun iyi ya da kötü olduğunu anlamanız için, oyunu iki saat oynamanız yeterli. Eğer oyunu, 14 günlük süre içerisinde toplam 2 saatten fazla oynadıysanız yine Steam oyun iade etmek mümkün değil.
Son olarak, Steam ürün iade için bir şart daha var.
Alışverişinizi Steam üzerinden yapmanız gerekiyor. Yani oyunu başka bir site üzerinden (3. Parti satıcı sitelerden) satın aldıysanız, Steam oyun geri iade işlemi yapamazsınız.
Gelin, şimdi de oyun iade Steam platformunda nasıl yapılır buna bakalım.
Steam oyun iadesi nasıl yapılır?
Steam oyun iade etme işlemi için öncelikle, Steam platformunda hesap girişinizi yapın. Daha sonra, sağ yukarıda bulunan, satın aldığınız oyunlarınızın da tutulduğu kütüphane kısmına tıklayın. Buraya tıkladığınızda, sol tarafta, sahip olduğunuz oyunların listesi çıkacak.
Bu oyunlardan, iade etmek istediğiniz oyunun üstüne tıklayın. Tıkladıktan sonra, oyunun sayfası gelecek. Burada, sağ tarafta bulunan bağlantılar kısmının altında yer alan, destek seçeneğine tıklayın. Destek seçeneğine tıkladıktan sonra, önünüze, oyunla ilgili “Ne gibi bir sorununuz var” şeklinde bir sayfa gelecek.
Buradan sorunu seçmeniz ve bundan sonra gelecek olan sayfada, yine sorunu belirtmeniz gerekecek.
Sorun seçimlerini yaptıktan sonra, yukarıdaki gibi bir sayfa açılacak. Burada, “İade talebinde bulunmak istiyorum” seçeneğini seçerek, iade talebinizi oluşturup gönderebilirsiniz.
Steam oyun iade etme süresi – Steam para iade etme süresi
Steam iade nasıl yapılır öğrendik. Peki, biz iade talebimizi oluşturduktan sonraki süreç nasıl oluyor?
Steam oyun iade talebi oluşturduktan sonra, ufak bir inceleme yapıyor. Bu inceleme yapıldıktan sonra talebiniz, Steam oyun iade şartları için uygunsa kabul ediliyor.
Bu talebin yanıtlanma süresi ise yaklaşık bir hafta.
Steam iade talebiniz kabul edildiyse, ödeme yaptığınız şekle göre, Steam para iadesi gerçekleşiyor. Bu iade, nakit ya da Steam bakiyesi olarak hesabınıza geri dönüyot. Steam iade parası ne zaman gelir diye sorarsanız, iade talebiniz onaylandıktan sonra 1 hafta içinde diyebiliriz.
Steam iade iptal etme mümkün mü?
Bazen kullanıcılar, yanlış oyunu iade ettiği ya da bir oyunu iade ettiğine pişman olduğu durumları da yaşıyor. Bu durumda, Steam iade iptal etme işleminin, mümkün olup olmadığı sorusu ortaya çıkıyor. Bu soruya da yanıtımız Evet, mümkün.
Steam iade etme işlemi yaptıktan sonra, talebiniz değerlendirmeye alınmadan önce, yine satın alım geçmişinden Steam iade etme işlemi gerçekleştirdiğiniz oyunu bularak, ürün detayından “Bir iade talebinde bulunmak istiyorum” bağlantısına tıklayarak yönlendirildiğiniz sayfada “İade talebini iptal et” seçeneğiyle karşılaşacaksınız.
Bu bağlantıya tıklayarak, Steam iade etme işlemini iptal edebilirsiniz.
Steam iade etme hakkında diğer sıkça sorulan sorular
Steam 2 saatten fazla oynanan oyunu iade etme mümkün mü?
Hayır, bu zaman aralığını geçtikten sonra Steam ürün iade mümkün değil.
İndirilebilir içeriklerde (DLC) iade nasıl olur?
Satın alınmış olan DLC yine Steam oyun iade süresi gibi 14 gün süreyi aşmamışsa ve 2 saat oynanma süresini geçmemişse, Steam DLC iade etme mümkündür.
Oyun içi satın alma iadeleri nasıl yapılır?
Valve yapımı herhangi bir oyun içi satın alım işlemi için 48 saat geçmemiş, oyun içi eşya kullanılmamış, değiştirilmemiş veya transfer edilmemişse Steam iade etme işlemi yapılabiliyor.
Ön sipariş edilmiş ürünlerde iade mümkün mü?
Steam üzerinden bir ürünü ön sipariş ettiyseniz, ürünün çıkış tarihine kadar iade talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca oyunun çıkış tarihinden itibaren yine Steam iade süresi boyunca (14 gün/ 2 saat) Steam iade etme talebinde bulunabilirsiniz.
Steam hediye iade edilir mi?
Kabul edilmeyen hediyeler standart sürede iade edilebilir. Kabul edilen hediyelerde alıcı iade başlatmalıdır. Hediye iadesinde para asıl alıcıya iade edilir.
Bu yazımızda, Steam üzerinden oyun oynayan kullanıcılar için, Steam iade etme konusunda gerekli koşullardan ve Steam oyun iadesi nasıl yapılır sorusundan bahsettik. Umarız sizin için yararlı bir yazı olmuştur.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}