Half-Life‘ın yapımcısı Valve’in oyun dünyasına hediye ettiği Steam, çoğu konuda hayatınızı değiştirecek bir program. Eğer oyunlarla aranız iyiyse bu yazılım mutlaka bilgisayarınızda kurulu olmalı.
Her ne kadar son dönem oyunlarındaki, zorunluluklar nedeniyle tekelci damgası yesede, Steam sayesinde popüler yapımları yüzde 50‘ye varan indirimlerle sahip olabiliyorsunuz.
Geçen hafta başladığımız Steam rehberine, devam ediyoruz. Bu yazımızda, programın ayarlarını ve oyun almak için gerekenleri öğreneceksiniz. Üstelik bu platform sayesinde arkadaşlarınızla online oyun keyfi yaşamanızda mümkün.
{pagebreak::Steam’in ayarlarını yapmak}
Steam’in ayarlarını yapmak
Steam her ne kadar kullanışılı ve faydalı bir program olsada, kurulum sonunda ortaya çıkan otomatik ayarlar sizi çileden çıkartabilir. Özellikle, Windows açılışında çalışıp, Login olmak için size şifre sorması işinizin akmasına neden olacaktır. Her güzelin bir kusuru vardır, ancak Steam’i bu dikenlerden kurtarabilirsiniz.
Ekranın altında bulunan Settings adlı kısıma tıklayın. Karşınıza ilk önce, şifrenizi ve elektronik posta adresinizi tekar düzenliyeceğiniz bir ekran gelecek. Normalde burada, Steam’e ilk üye olurken verdiğiniz bilgiler geçerlidir. Eğer şifrenizi güvensiz bulduysanız değiştirin.
Bir sonraki, adımda ise Friends menüsüne ulaşıyorsunuz. Buradan kendinize bir Avatar ekleyebilrisiniz. Bunun için ekranın sol üst köşesinde bulunan Avatar menüsüne tıklayın. Bu sayede, bilgisayarınızdan ya da internetten kendinize bir avatar yükleyebilirsiniz.
Bu avatar, oyunlar sırasında da aktif olacak. Yani, arkadaşlarınız ve rakipleriniz sizi hep bu resimden tanıyacak. Diğer ayarları ise resimde koyduğumuz gibi yaparsanız, arkadaşlarınızla daha rahat iletişimegeçebilirsiniz.
{pagebreak::Programı kişiselleştiren ayarlar}
Programı kişiselleştiren ayarlar
Bu adımda, ise size Steam‘i kişiselleştirmeyi gösteriz. Ayarlar menüsündeki üçüncü sekmeye yani Interface‘e gelin. Buradan Steam‘in rengini ve açılış penceresini değiştirebilirsiniz. Normalde program, her açılışta, Steam ile yeniliklerin olduğu bir sayfayı size sunar.
Ancak, Favorite Window kısmını değiştirirseniz, programı açtığınızda daha düzgün bilgiler bulabilrisiniz. Bunun için Favorite Windows sekmesine tıklayın karşınıza gelen seçeneklerden ise, size tavsiyemiz Games’i seçin. Bu sayede, programı açtığınızda, kendi oyunlarınızı ve indirimde bulunan oyunlarla ilgili yeni bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sekmenin bir altından ise Steam’in rengini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bir önceki adımda bahsettiğimiz Steam’in her açılışta aktif olmasını engelelmek için bu menüde bulunan, Run Steam When Windows Starts seçeğinin işaretli olmamasına dikkat edin. Ekranın en altında bulunan özelliği işaretlerseniz, program otomatik olarak sahip olduğunuz oyunlar hakkında size bilgi verecektir.
{pagebreak::Oyun satın alma }
Oyun satın alma
Şimdi sırada, programın ürkütücü olmasını sağlayan bir adım var. Steam‘i herkes merak etsede oyun satın almaktan çoğu kullanıcı çekiniyor. Ana menüde bulunan, Store kısmına tıklayın. Buradan programda bulunan tüm oyunlara ulaşabileceksiniz. Eğer istediğiniz bir oyun varsa, sol üste bulunan search kısmına adını yazın.
Ne aradığınızı bilmiyorsanız ise, sol kısımda bulunan oyun türlerini biraz dolaşabilrisiniz. Her seçtiğiniz oyun için Steam, size bilgi verecektir. Bu özel ekranda, oyunun genel skoru, özeti ve videolarını bulabilirsiniz. Ayrıca ekranın altında bulunan sistem özellikleri menüsü de size yardımcı olacaktır.
İstediğiniz oyunu seçin ve karşınıza gelen ekranda Add to card seçeneğini işaretleyin. Böylece satış işlemi başlar. Karşınıza yeni bir menü gelecek buradan, oyunun esas fiyatını ve size uygulanan indirimi görebilrisiniz. Oyunları başka kullanıcılara hediye olarak yollama şansınız da var.
Ekranın altında bulunan Checkout kısmından, oyunu kendinize satın alacaksanız Purchase for myself seçeneğini tıklayın. Eğer bu yapımı hediye edeceksiniz ise, Purchase for gift seçeneğini işaretleyin. Ancak bunun için o kullanıcının, Steam adını ya da posta adresini bilmeniz gerekiyor.
Karşınıza gelen ekranda ise kredi kartı bilgilerinizi girin. Steam güvenilir bir platform olduğu için bu konuda çekinmeyin. İşlem bittikten sonra sonra oyun ekranın üst kısmında bulunan My Games kısmına eklenecektir. Buraya tıklayıp oyunu indirebilirsiniz.
Oyunlarla ilgili ayarlar ve detaylı indirme rehberini ise bir sonraki yazımızda bulacaksınız?
:: Steam’i hiç kullandınız mı? Programla ilgili en çok merak ettiğiniz detaylar neler?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}