Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Steve Jobs Öldü

    Sağlık sorunları nedeniyle Ağustos ayında Apple‘daki CEO koltuğunu Tim Cook’a bırakan Jobs, arkadaşı Steve Wozniak ile birlikte 1976 yılında Apple‘ı kurmuştu.

    Reklam
    Reklam

    Aynı yıl ilk Apple bilgisayarı 666.66 dolardan satışa sunan firma, 1980 yıllara gelindiğinde dünya çapında bilinen bir marka haline geldi.

    1985 yılında Apple’dan ayrılmak zorunda kalan Jobs, ertesi yıl NeXT ismini verdiği sunucu türünde üst düzey bilgisayarlar üreten firmayı kurdu. NeXT’Te istediği başarıyı yakalayamayan Jobs, 1997 yılında Apple‘a geri döndü.

    Katı kuralları, tek adam hakimiyeti ve Apple‘ı tek elden yönetmesiyle bilinen Jobs, birbirinden yenilikçi ürünlere imza attı. Bunlar arasında dünya çapında başarı yakalayan ve artık fenomen haline gelen müzik çalar iPod, efsane olan iPhone, Mac bilgisayarlar ve iPad gibi tablet bilgisayarlar bulunuyor.

    Reklam
    Reklam

    1986 yılında  animasyon şirketi Pixar‘ı da satın alan Jobs, bu firmayı da dünyanın en önemli animasyon şirketlerinden biri haline getirdi. Pixar, dünya çapında gişe yapan Toy Story ve Cars gibi animasyon filmlerde hep Pixar’ın imzası vardı. Jobs 2006 yılında bu firmayı Disney’e sattı.  

    2004 yılında kanser tedavisi görmeye başlayan Jobs‘a 2009 yılında karaciğer nakli yapılmıştı. Jobs‘un yönetimindeki Apple, ABD’nin ikinci en değerli şirketi haline geldi. 

    Haberin duyulmasından sonra Apple’ın internet sitesinin ana sayfasına Jobs’un fotoğrafı konuldu ve konuyla ilgili düşüncelerini paylaşmak isteyenlerin rememberingsteve@apple.com adresine e-posta gönderebilecekleri ifade edildi. 

    Reklam
    Reklam

    :: Steve Jobs’un vefatı Apple’ı nasıl etkiler?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    140 Yorum

    1. SDN Okuru

      Ne desem bilemedim? Hayatın gerçeği

    2. SDN Okuru

      Allah Rahmet eylesin

    3. SDN Okuru

      Ulen sabah sabah pc yi açıyorum okul yok diye google ye giriyorum alltta Steve Jobs 1955-2011 yazıyor sitesine giriyorum bir resmi var.
      Googleye Steve Jobs öldü yazıyorum ilk bu site geliyor.Ve acı haber yabancı birinin ölümüne en çok üzüldüğüm ikinci kişi 1.Michael Jackson.
      Apple’den bir ürünüm olsun istiyordum ama ölmeden alamadık neyse alırız yine ama eskisi gibi olmacak 🙂

    4. xxalfaxx

      Hatırlıyorum da iphone yokken, samsung f520 diye bir telefon vardı. Samsung’un bize dokunmatik diye yutturuğu (gerçi dokunmatik mi?, bastırmatik mi bilinmez?) . Hey gidi günler hey.
      Teknoloji öksüz kaldı.

    5. orcnd

      teknolojiye büyük hizmetleri oldu. keşke müslüman olarak ölseydi

    6. SDN Okuru

      Apple’ın işi bundan sonra çok zor…

    7. EzberimSin

      Teknolojinin cesur adamı gitti.

    8. ilica18
      whoobay Nickli Üyeden Alıntı
      Toprağı bol olsun.

      Arkadaşlar yazdığınız yazılara dikkat edin gavurlara Allah rahmet eylesin denmez…

    9. Nemre
      ilica18 Nickli Üyeden Alıntı
      Arkadaşlar yazdığınız yazılara dikkat edin gavurlara Allah rahmet eylesin denmez…

      Burada bir rahmet okuma yok.
      Müslümana Allah Rahmet Eylesin, Kafire Toprağı Bol Olsun Denir

    10. SDN Okuru

      yazık oldu buyuk dahi!!

    11. ReDo
      S i m y a c ı Nickli Üyeden Alıntı:
      Yanlış anlamayın. Sadece bilgilendirme amacıyla söylemek istedim. Gayr-i müslime rahmet okumak uygun değildir.

      OLsun günahı bana : )

    12. SDN Okuru

      Allah Rahmet eylesin

    13. SDN Okuru

      Müslüman, Hristiyan diye ayırmayın adamı! O da bir insan..

    14. blackmamba07

      üzülenlere anlam veremiyorum. madem birine üzüleceksiniz ilk elektronik devreyi, hatta direk ilk elektriği bulan adama üzülün ne bileyim matematiği bulan mısırlı adama üzülün, telefonu bulan graham bell yada sonradan yok o değil antonio meucci dediler artık hangisi icat ettiyse onlara üzülün, bilgisayarın mucidine üzülün vs. vs.’yi bulan adamlara üzülün onlar olmasaydı steve dayı nasıl yapacaktı iphone’u. bugün bu cihazlarda bu bahsettiklerimin hepsinden birer parça yok mu? bunlar olmasaydı iphone nasıl olacaktı? adam bi iphone üretti dünya peşinden koştu allah korusun milletin babası ölse üzülmez bu kadar.

    15. S i m y a c ı
      ReDo Nickli Üyeden Alıntı
      OLsun günahı bana : )

      Sessiz kalıp yapılan hatayı görmezden gelmek de yanlıştır. İyiliği emretmek, kötülükten nehyetmek her Müslüman üzerine bir vazifedir.

    16. SDN Okuru

      film şirketleri yaşadı biografi filmini çekerler bi kaç güne

    17. POWER

      Steve Jobs, bu dünyaya zerre kadar yararı olmayanlara bir tepki olarak 1955 yılında dünyaya geldi bugün de veda etti… Toprağı Bol olsun..

    18. SDN Okuru

      sevdirmişti kendini

    19. DarKeN
      Nemre Nickli Üyeden Alıntı
      Burada bir rahmet okuma yok.
      Müslümana Allah Rahmet Eylesin, Kafire Toprağı Bol Olsun Denir

      Hayır bence ölen müslümanın ana dili türkçe ise Allah rahmet eylesin , kafir ise toprağı bol olsun denmeli Çünkü dil önemlidir. Ana dili ingilizce olan birine Rest In Peace aka R.I.P denmesi caizdir hehe

    20. ArcShotTR
      blackmamba07 Nickli Üyeden Alıntı
      üzülenlere anlam veremiyorum. madem birine üzüleceksiniz ilk elektronik devreyi, hatta direk ilk elektriği bulan adama üzülün ne bileyim matematiği bulan mısırlı adama üzülün, telefonu bulan graham bell yada sonradan yok o değil antonio meucci dediler artık hangisi icat ettiyse onlara üzülün, bilgisayarın mucidine üzülün vs. vs.’yi bulan adamlara üzülün onlar olmasaydı steve dayı nasıl yapacaktı iphone’u. bugün bu cihazlarda bu bahsettiklerimin hepsinden birer parça yok mu? bunlar olmasaydı iphone nasıl olacaktı? adam bi iphone üretti dünya peşinden koştu allah korusun milletin babası ölse üzülmez bu kadar.

      Graham Bell veya Antonio Meucci telefonu hiç yoktan mı icat etti. Bunun için bir sürü şey kullandı. Bilgisayarı icat eden adamlar binlerce elektrik devresi kullanmadı mı o devreleri icat eden de elektriğin kendisini kullanmadı mı?

      Sizin düşüncenizle düşünürsek sadece elektriğe ve sayılara teşekkür etmemiz gerek. Steve Jobs var olan teknolojiyi ilerletti. Diğer firmalar ile olan yarışında tüm firmalar daha iyisini yapmak için çalıştı ve sonunda teknoloji şu anki halini aldı. İnsanlığa ufacık bir yararı olana bile teşekkür etmemiz gerek. Öldüğünde saygı göstermemiz gerek. Zaten çoğu müslüman değil bir de biz vurmayalım adama.

    21. arthkas

      Allahın rahmetini bir hristiyana veya başka bir dine mensup insanoğluna (ne kadar günahı olursa olsun) dilemek bence müslümanlığın ne denli açık ve hoşgörülü olduğunu göstermektedir. Ben bir yanlış göremedim dilemekte. Ayrıca insanlığa çok büyük faydaları olmuştur.

    22. muratteas

      Üzüldüm bak sabah sabah. iphone, ipad, mac’ler öksüz kaldı.

    23. blackmamba07

      zamanında mercedes için de öyle dediler. mercedes öksüz kaldı dediler ama bakın mercedes şimdi nerelerde. ford için de opel için de aynı şeyler söylendi ama hepsi dünyanın sayılı markaları şu anda. steve dayı sağlam veliahtlar yetiştirdiyse başarıların devamı gelir zaten. sıkıntı yapmaya gerek yok. başka sıkıntı yapacak şey mi yok?

    24. arthkas

      konunun tepesinde "1 beğeni" diyor ya onu anlamıyorum. Steve Jobsun ölümünü mü beğendik

    25. muratteas

      ———- Post added at 10:25 ———- Previous post was at 10:24 ———-

    26. moz

      Öncelikle toprağı bol olsun diyerek başlayayım. Bana göre Steve Jobs bir dehaydı kim ne derse desin bu yüzden üzülmemek elde değil.
      Anti parantez "Allah rahmet eylesin" demekte direnen arkadaşlara gelsin; Gayri müslim olduğu bilinen bir kişiye asla Allah’ın rahmeti dilenmez. "Günahı bana veya adam hakikaten çok hizmet yaptı insanlara ben derim " gibi yaklaşımlar insanı dinden çıkarır. Dinden çıkma hassasiyeti olmayan bir için zaten her yer araba yolu.

    27. muratteas

      Soldan sağa: 2000, 2003, 2005, 2006, 2007 ve 2008

    28. perganon

      Toprağı bol olsun diyelim. Büyük bir teknoloji patronu vefat etti, üzüldüm doğrusu. Apple bundan sonra yoluna Jobs olmadan devam edecek, ne derece başarılı olur bilinmez ama böyle bir üstadın aramızdan ayrılmış olması gerçekten üzücü.

    29. pesimist

      Apple artık iflah olmaz ben size diyeyim. iphone 5 ile rekor kırar ama sonraki 5 sene düşüşe geçecektir. Zira şimdiki Ceo ile hiçbir şey olmaz..

      Bu arada konuyu din kültürü ve ahlak bilgisine çevirmeyelim…

    30. Dream Team

      Mekanın Apple Olsun…

    31. acer

      Bence de Apple zirveyi Steve Jobs ile gördü.

    32. nadir akdag

      Steve Jobs dünyanın sayılı dahilerinden dünyayı nasıl etkileyeceğini bilen sayılı insanlardan biriydi ölümü tüm dünya için üzücü bir haber

    33. SKYNET

      Steve Jobs ‘u seversin sevmezsin. Benim de ilgilendiğim tarafı adamın idealleri , yapılamaz denilenleri yapması , garajda tasarım , apple ürünlerinin tasarımları bunlar hep bu adamın alkışlanması gereken yönleri. Şuan da kullandığımız pclerin evde kullanılabilir olmasını sağlayan kişidir. Neyse uzatmaya gerek yok videosunu paylaşıyım yeter

    34. xyz1234
      S i m y a c ı Nickli Üyeden Alıntı
      Yanlış anlamayın. Sadece bilgilendirme amacıyla söylemek istedim. Gayr-i müslime rahmet okumak uygun değildir.

      gayri müslim e mi yoksa kafire mi rahmet okunmaz. kişinin müslüman olmaması onun allaha inanmadığını göstermez değilmi.

    35. moz

      Her iki durumda da fark etmez. Hem gayri müslime hemde kafire rahmet okunmaz.

    36. moz

      Her iki durumda da fark etmez. Hem gayri müslime hemde kafire rahmet okunmaz.

      ———- Post added at 11:31 ———- Previous post was at 11:28 ———-

      pesimist Nickli Üyeden Alıntı
      Apple artık iflah olmaz ben size diyeyim. iphone 5 ile rekor kırar ama sonraki 5 sene düşüşe geçecektir. Zira şimdiki Ceo ile hiçbir şey olmaz..

      Bu arada konuyu din kültürü ve ahlak bilgisine çevirmeyelim…

      Doğru bildiğim konuyu doğru cümlelerle söylerim sizi neden rahatsız etti bu durum anlayamadım. ?

    37. ¢нє¢κ Vỉz

      O kadar para mal mülk hepsi boş.Hiç biri sağlığını geri getirmedi.Steve jobs gibi ölüm bizede çok yakın….

    38. muratveb

      Keman solosu dinlerken haberi gördüm Niye bilmiyorum ama yüreğim buruklaştı birden Rabbim günahlarını affeyler umarım Örnek alınacak bir CEO’du ..
      Bu arada dinledigim solo bu :[

    39. spybot

      Allah taksiratını affetsin google’da unutmamış steve jobs’u.

    40. finix

      Apple’ı sever miyim? Hayır.
      Ama üzücü…

    41. pesimist
      spybot Nickli Üyeden Alıntı
      Allah tahsilatını affetsin google’da unutmamış steve jobs’u.

      İyi para kaldırdı tabi haklısın Tövbe tövbe.

      Taksirat olacak o.

    42. annttiigs

      adam ölmüş arkasından gelen muhabbete bak. Sonunda kıracağım kafayı ben ya

    43. SDN Okuru

      Teknoloji ile ilgili bir sitede yazılan yorumlara bakın. “Müslüman olmayanlara “Allah rahmet eylesin” denmezmiş, dilenmezmiş, keşke müslüman olarak ölseymiş, “Günahı bana veya adam hakikaten çok hizmet yaptı insanlara ben derim ” gibi yaklaşımlar insanı dinden çıkarırmış.”
      Hiçbir zaman hoşgörülü olmayı beceremeyeceksiniz değil mi? Hayatınızın her alanında kullandığınız, işlerinizi kolaylaştıran, daha fazla para kazanmanızı sağlayan buluşların, gereçlerin tamamına yakını gayrimüslüm diye sınıflandırdığınız insanlara ait. Hiç demediyseniz en az bir kere hayatınızı kolaylaştıran bir alet için “kim bulduysa allah razı olsun” demişsinizdir. Bu durumda Allah rahmet eylesin de diyeceksiniz. Bunun denmeyeceğine inanan gerçek bir dindar, bunu burada zaten dile getirmez ve insanları üstüne vazife olmayan “aman müslüman kardeşim yanlışlıkla yoldan çıkmasın ,uyarayım,bilgilendireyim” saçmalığına girmez. Ölen kişi ardından inancına uygun bir şekilde taziyede bulunur ve işine devam eder. Bu kafayla elinize iphone 50 ya da ipad 30′ u da alıp kullansanız, sabit fikirli, bir noktada takılıp kalmış, teknolojiye hiçbir zaman yeni bir soluk getiremeyen insanlar olmaya devam edeceksiniz. Siz ve sizin gibiler arasından hiçbir zaman bir Steve Jobs çıkmayacak.

      En aklı başında yorumu yazan arkadaşa katılıyorum.
      “Steve Jobs, bu dünyaya zerre kadar yararı olmayanlara bir tepki olarak 1955 yılında dünyaya geldi bugün de veda etti… Toprağı Bol olsun..”
      Hayatı mücadele ve adanmışlıkla geçen, örnek alınması gereken bir insandı. Ne yazık ki dünyadaki hakim düzen ve ekonomik anlayış onun da hatalar yapmasına neden oldu.

      Dinden çıkma hassasiyeti olmayan ve her yerin araba yolu olduğunu kabul eden biri olarak kendisine Yaradan’dan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.

    44. SDN Okuru

      Helva yerinede artık iphone dağıtırlar herhalde 🙂

    45. Enisor

      rahmet dilemektense azabının hafiflemesi dilek daha uygun olacaktır,çünkü müslüman olamayan kişiye Allah’ın rahmet etmesi çok çok zor olasılıktır

    46. Elbruz46

      Teknoloji adına bir dahinin ölümü gerçekten üzücü. Apple firmasının ürün satış politikasını sevmesem de başarılı bulurum, ürünlerinin fazlaca abartıldığını düşünürüm, ancak hakkını da teslim ederim bir çok marka onun açtığı yoldan devam etmiştir.

      Birileri nedendir gocunuyor Allah Rahmet Etsin, ya da toprağı bol olsun demenin ne farkı var falan gibi yorumlar yazıyorlar…
      Bak güzel kardeşim her şeyin bir düzeni, usulü, yolu yordamı vardır…

      Örneğin maksat karşımızdaki insana iyi dileklerimizi sunmak ise Günaydın demişiz ya da İyi akşamlar demişiz ne farkı var diyebilir miyiz?
      Akşam vakti karşındaki adama Günaydın desen senin iyi niyetini değil deli olduğunu düşünür…

      Genel kültürün bu konuları bilmeye yetmeyebilir… Bunu öğrenerek aşarsın…
      Bizim kültürümüzde Müslüman olanlar dışında birisi öldüğünde onun arkasından Allah Rahmet Etsin denmez…
      Arkadaşlar bunu dile getirmiş ve ne söylenmesi gerektiğini de yazmışlar…
      Uzatmanın anlamı yok… Senin bilmiyor olman öyle bir şey olmadığı anlamına gelmez…
      Aksine bu gün burada bunu öğrenmiş olman bile ilerideki hayatın için genel kültür adına bir kazanımdır…

      Yoksa biz Allah Rahmet etsin dedik diye adama Allah rahmet etmez! Toprağı bol olsun dedik diye toprağı genişleyip rahat rahat yerinde yatmaz…
      Bunlar toplumsal kullanılan cümlelerdir ve hangisinin nerede kullanılacağı bellidir. Art niyet aramaya gerek yok…

    47. alpkop

      Allah’ın rahmet etmesi için bir kişi öncelikle Müsliman olarak ölmesi lazımki, rahmet edilsin, edilmeyedebilir bunu biz bilemeyiz. Müslüman gözüküpte kasap olan kaç tane zındık var halâ..

      Steve jobs belkide müslümandı?!! kim bilebilir? gizli müslüman olamazmı yani? bu nedenle pek ileri geri konuşmamak lazım.
      Dense dense "Allah yardımcısı olsun" densinki, müslüman olmadan öldüyse durum feci, müslüman olarak vefat ettiyse o zaman Allah yardımcısı olsunki kısa yoldan cennetlik olsun.

      ama şu bi gerçek, adam dahi idi, çok faydası oldu, isterimki müslüman olarak ölmüş olsun ve bu kadar hizmeti boşuna yapmamış olsun.

    48. uygar2580

      Soruyorlardır şimdi dünyanın en bilmem neyiydin yaratıcı güçmüşsün falan kaç şirke girmiştir, dünyanın sayılı zenginleri arasında olmak fayda verirmi ? İbret olsun. Öldü gitti. Kendine ahirette ne faydası var ? Dünyada da çekmiş ahirette de çekiyordur muhtemelen. Allah kibirden korusun, hidayet versin. Zenginliğin kibirin hiçbir faydası yok, istersen en zengin ol en güçlü ol, 20gr lık tümör dünyayı dar eder.

    49. mckenzie

      Hayranlık beslediğim bir insandır çok üzüldüm, toprağı bol olsun.

    50. SDN Okuru

      Toprağı bol olsun.
      Steve Jobs teknoloji duayenidir.
      Bu arada kullandığımız bilgisayarların evlerimizde olmasını sağlayan adam Jobs değil, Gates’tir.

    51. Elbruz46
      alpkop Nickli Üyeden Alıntı
      Allah’ın rahmet etmesi için bir kişi öncelikle Müsliman olarak ölmesi lazımki, rahmet edilsin, edilmeyedebilir bunu biz bilemeyiz. Müslüman gözüküpte kasap olan kaç tane zındık var halâ..

      Steve jobs belkide müslümandı?!! kim bilebilir? gizli müslüman olamazmı yani? bu nedenle pek ileri geri konuşmamak lazım.
      Dense dense "Allah yardımcısı olsun" densinki, müslüman olmadan öldüyse durum feci, müslüman olarak vefat ettiyse o zaman Allah yardımcısı olsunki kısa yoldan cennetlik olsun.

      ama şu bi gerçek, adam dahi idi, çok faydası oldu, isterimki müslüman olarak ölmüş olsun ve bu kadar hizmeti boşuna yapmamış olsun.

      Kardeşim kimin gerçekte ne hal üzere öldüğünü kimse bilemez…
      Son nefeste imanını kaybeden de olabilir, Allah’ın lütfuyla Müslüman da olmuş olabilir…

      Ancak burada "Şeriat Zahire Bakar" ilkesi geçerlidir.
      Yani gerçeği Allah bilir lakin toplumsal kurallar insanın içini bilemeyeceği için dışarıdan görünene bakar

      Son anda imanını kaybetmiş bir insanın imanını kaybettiğini bilemeyeceğimiz için onu İslami kurallara göre Müslüman olduğu varsayımla cenaze namazını kılıp defnederiz.

      Ya da kalpten Allah’a inanmayan biri dışarıdan yaşadığı toplumda zorluk çekmemek için Müslüman gibi görünebilir onu biz bilemeyeceğimiz için yine onu biz Müslümanmış gibi kabul ederiz…

      Aynı şey Gayri Müslimler için de geçerlidir.

      Biz adamın ne halde öldüğünü bilmediğimiz için dışarıdan gördüğümüz üzere hareket etmek zorundayız. Dışarıdan bakılınca da Hristiyan bir toplumda yaşamış Hristiyan bir insan olarak biliyoruz bu yüzden de ona göre yorum yapıyoruz…

      Adamın inancını sorgulamak kimsenin haddine değil sonuçta…

    52. kuntakinte

      Allah rahmet eylesin.

    53. MirAge42

      Dünya’ya kattığı fikirleri için Teşekkür ediyoruz.

      R.I.P S.J.

    54. __kadıköyRAP__

      Rest In Peace

    55. mylife.eg

      Teknolojide bi kayıp daha.

    56. SDN Okuru

      Apple artık iki ısırıklı olmalı …
      Steve olmadan Apple donanımsal olarak ortaya pek bir şey koyamaz bana kalırsa ve 4s rezilliği ile bunu görmüş olduk …

      Steve Amca olmasaydı rekabet ortamı olmazdı ve galasy s2 yapılmamış ve alamamış olurdum… Oluşturdugun rekabet ortamı için teşekkürler Steve …

    57. SDN Okuru

      yeri asla doldurulamayacak bir dahiydi .Allah Rahmet Eylesin..

    58. SDN Okuru

      “Allah’ın rahmet etmesi için bir kişi öncelikle Müsliman olarak ölmesi lazımki, rahmet edilsin, edilmeyedebilir bunu biz bilemeyiz. Müslüman gözüküpte kasap olan kaç tane zındık var halâ..

      Steve jobs belkide müslümandı?!! kim bilebilir? gizli müslüman olamazmı yani? bu nedenle pek ileri geri konuşmamak lazım.
      Dense dense “Allah yardımcısı olsun” densinki, müslüman olmadan öldüyse durum feci, müslüman olarak vefat ettiyse o zaman Allah yardımcısı olsunki kısa yoldan cennetlik olsun.

      ama şu bi gerçek, adam dahi idi, çok faydası oldu, isterimki müslüman olarak ölmüş olsun ve bu kadar hizmeti boşuna yapmamış olsun”

      aslında steve jobs’un biolojik babası suriyeli bir müslüman’dır.

    59. Hermiya$

      İyi olmuş hiç üzülmedim, versin şimdi öbür tarafta yaptıklarının cezasını. Hadi kurtulsaydı ya kanserden, kurtulsaydı ya ölümden o kadar parası vardı! Rahmet okuyanlara ise sözüm Allah sizi ıslah etsin.

    60. |SeYYaH|

      teknolojinin tanrısı (haşa) diye görülen adam öldü demek…
      insanlar onun yeni icatlarını çok büyük bir merak ve tecessüsle bekleyip durdular hep…
      ben onun ürünleri kadar belki daha fazla pazarlama tekniğini beğenmişimdir.
      asıl bu konuda gerçek bir dahiydi o…
      ölümüne üzüldüm elbet, belki yapabileceği daha çok şeyler vardı. genç sayılabilecek yaştaydı. ne ki her fani gibi ölümü tattı o da…
      kendilerini ölümsüz zannedenlere de büyük bir ibret dersi bırakarak gitti hem de!
      toprağı bol olsun.

    61. |SeYYaH|
      Charlie Scene Nickli Üyeden Alıntı
      R.i.p..

      yahu arkadaşlar cehaletimi mazur görün, bu rip ne demek?
      rahmet dilemenin ingilizcesi midir, nedir?

    62. ShekiLizmm

      R.i.p ölü demek kardeşim. artı ben anlamıyorum adamın biri çok üzüldüm yazmış pardon akrabanmıydı ? Steve Jobs kimdi senin hayatında neyin olurdu çokmu birşeydi iphone 1-2-3-4-5 7 -9 veya 25 farkedermi teknoloji öksüzmü kaldı pardon duyamadım bugun sacma sapan günündesiniz heralde. yıllardır bu teknolojiyi steve gelitı apple logosu yarım ısırık elma teee adem havva o yasaklı elmayı ısırması Vs. bi ton anlam yüklü logosunda ama Yapıcak bişiy yok Öbür taraflık bi iş hesap sorgu boşverin böyle sacma sapan haberleri şahsen benim hayatımda stevede bill gateste bi hiç hemde hiçmi hiç

      Yazımı maruz görün büyük tepki alabilirim ama avcılarda konyada ankarada bi kaç gencimiz maganda kursunuyla öldürülse bırakın bu kadar yorumu haber bile yapılmaz. Ki steve jobs yani sünnetsiz müslüman olmayan biri hakkında bu kadar abartmaya gerek yok ben ohh iyi olmuş gebermiş gitmiş demiyorum ama zaman kaybı. Hesabı öbür tarafta.

    63. muratflash
      |SeYYaH| Nickli Üyeden Alıntı
      yahu arkadaşlar cehaletimi mazur görün, bu rip ne demek?
      rahmet dilemenin ingilizcesi midir, nedir?

      Rest in Peace
      Huzur içinde yatsın

    64. Elbruz46
      |SeYYaH| Nickli Üyeden Alıntı
      yahu arkadaşlar cehaletimi mazur görün, bu rip ne demek?
      rahmet dilemenin ingilizcesi midir, nedir?

      Rest In Peace kısaltması sorsan kullananların çoğu barış içinde dinlen gibi abuk bir çeviri yaparlar
      Huzur içinde uyu(dinlen) anlamına geliyor… Ölenler için kullanılan bir ifade…

      Eee Steve Jobs ölünce tüm dünyada ortak dil İngilizce bu kelimeyi kullanan kullanana…

      Ama bizim forumdakiler ne kadar iyi İngilizce bildiklerini mi göstermeye çalışıyorlar?
      Yoksa Steve Jobs olur ya öldükten sonra ruhu Google da aratır ardımdan ne yazmışlar diye bakar Türkçe yazarsak anlamaz en iyisi İngilizce yazalım mı diyorlar anlamış değilim!

      Böyle yapmacık özentilere girmeye lüzum yok…

      Uluslar arası bir sitede yabancıların da okuyacağı bir sitede yazsalar anlarım ama burada bunu yapmaları vıcık vıcık özentilik…

    65. your hero -

      Dünya bir teknoloji devini kaybetti umarım gittiği yerde rahat uyur, teşekkürler Steve.

    66. ShekiLizmm
      your hero – Nickli Üyeden Alıntı
      Dünya bir teknoloji devini kaybetti umarım gittiği yerde rahat uyur, teşekkürler Steve.

      malesef MÜSLÜMAN olarak gitmediyse bırak uyumayı yandı yandı Ayvayı yedin steve desek daha dogru.

    67. smetcan

      Kimsenin kimseyi yargılama gibi bir hakkı yok. İsteyen istediğini yazar. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun yazıyoruz "kafire öyle denmez günah" diyorsunuz. R.I.P. yazıyoruz "özentilik" diyorsunuz. Dili, dini, ırkı neye inandığı umurumda bile değil, yanlış anlaşılmasın kendisine özel bir hayranlığım da yok ama büyük bir dehaydı, milyonlarca insan, onlarca şirket ondan ilham aldı, fikirlerini insanların hayatını kolaylaştırdı.

      Bu yüzden; Allah rahmet eylesin, toprağın bol olsun ve R.I.P. Steve Jobs…

    68. Elbruz46

      Al o zaman spoczywa w pokoju S.J

    69. finix
      smetcan Nickli Üyeden Alıntı
      Kimsenin kimseyi yargılama gibi bir hakkı yok. İsteyen istediğini yazar. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun yazıyoruz "kafire öyle denmez günah" diyorsunuz. R.I.P. yazıyoruz "özentilik" diyorsunuz.

      Bu yüzden; Allah rahmet eylesin, toprağın bol olsun ve R.I.P. Steve Jobs…

      Cidden bende kafayı yiyeceğim nasıl diyeceğim diye.

      R.I.P desek özenti oluyoruz. Açılımını diyince de. Huzur içinde yat diyince de millet Müslüman gözü ile bakmıyor. Toprağı bol olsun diyince kelime anlamı abuk-subuk bir şey çıkıyor. (Ne nan? Adam tarım için arazi mi satın alıyor?) Allah rahmet eylesin diyince de Müslüman olmadığı için kafayı yiyoruz. Herhalde millet "Ne halin varsa gör yaa… (Kusura bakma bizimkiler izin vermiyor.)" dememizi istiyor sanki.

      Steve, teknolojinin Hitleri. Bir diktatör! Fakat öldüğü gün böyle konuşmak gerekmez. İyi yanlarını sıralayıp iyi dileklerde bulunmak en güzeli olacaktır.

    70. Hermiya$
      ShekiLizmm Nickli Üyeden Alıntı
      R.i.p ölü demek kardeşim. artı ben anlamıyorum adamın biri çok üzüldüm yazmış pardon akrabanmıydı ? Steve Jobs kimdi senin hayatında neyin olurdu çokmu birşeydi iphone 1-2-3-4-5 7 -9 veya 25 farkedermi teknoloji öksüzmü kaldı pardon duyamadım bugun sacma sapan günündesiniz heralde. yıllardır bu teknolojiyi steve gelitı apple logosu yarım ısırık elma teee adem havva o yasaklı elmayı ısırması Vs. bi ton anlam yüklü logosunda ama Yapıcak bişiy yok Öbür taraflık bi iş hesap sorgu boşverin böyle sacma sapan haberleri şahsen benim hayatımda stevede bill gateste bi hiç hemde hiçmi hiç

      Yazımı maruz görün büyük tepki alabilirim ama avcılarda konyada ankarada bi kaç gencimiz maganda kursunuyla öldürülse bırakın bu kadar yorumu haber bile yapılmaz. Ki steve jobs yani sünnetsiz müslüman olmayan biri hakkında bu kadar abartmaya gerek yok ben ohh iyi olmuş gebermiş gitmiş demiyorum ama zaman kaybı. Hesabı öbür tarafta.

      Hahaha çok yaşa sen kardeş, bazıları ballındıra ballandıra yok onu yaptı yok bunu yaptı diyor,sanki kendi kafasından yaptı onları sağdan soldan arakla bende yaparım

    71. your hero -
      Hermiya$ Nickli Üyeden Alıntı
      İyi olmuş hiç üzülmedim, versin şimdi öbür tarafta yaptıklarının cezasını. Hadi kurtulsaydı ya kanserden, kurtulsaydı ya ölümden o kadar parası vardı! Rahmet okuyanlara ise sözüm Allah sizi ıslah etsin.

      Kusura bakma senin gibi cani insanlar oldukları sürece bu dünya düzelmez, ölmüş gitmiş adamın arkasından konuşuyorsun. Birde şu yanından düşün sen adamın yerinde olsaydın ve senin gibi insanlar senin hakkında böyle düşünseydi sen ne yapardın acaba? Neyse daha fazla konuşursam ağzımı bozacağım, en kısa zamanda Allah seni ıslah eder de bizde rahat ederiz.

      Saygılar.

    72. N4O1
      Hermiya$ Nickli Üyeden Alıntı
      Hahaha çok yaşa sen kardeş, bazıları ballındıra ballandıra yok onu yaptı yok bunu yaptı diyor,sanki kendi kafasından yaptı onları sağdan soldan arakla bende yaparım

      Neden yapmadın? Ayrıca şakirtler toplanmış yine

    73. your hero -
      N4O1 Nickli Üyeden Alıntı
      Neden yapmadın? Ayrıca şakirtler toplanmış yine

      Katılıyorum, aklı yokki yapmayı düşünememiş.

    74. N4O1
      your hero – Nickli Üyeden Alıntı
      Katılıyorum, aklı yokki yapmayı düşünememiş.

      Apple’ı iphone’dan ibaret sanan şakirtler gelmiş burda Steve Jobs’a laf ediyor.

    75. Hermiya$

      Oldu olacak firavunada rahmet okuyalım bari Bir müslaman ölse bu kadar üzülmezsiniz. Kimin cani kimin şakirt kimin akılsız olduğu belli

    76. POWER

      Ünlü bir söz vardır. Derler ki; bu dünyada iki tür insan vardır. Biri konuşanlar diğeri yapanlar. Dünyayı ise yapanlar yönetir.

      Steve yapanlar gurubunda idi.

      Çal çene grupları vardır bir de ek olarak. Ancak boş konuşurlar <

    77. N4O1
      Hermiya$ Nickli Üyeden Alıntı
      Oldu olacak firavunada rahmet okuyalım bari Bir müslaman ölse bu kadar üzülmezsiniz. Kimin cani kimin şakirt kimin akılsız olduğu belli

      Bir dahiye dediğin laflara bak sadece acıyorum sana insan nasıl bu kadar kör olabilir anlayamıyorum. nasıl gözlerinizi bu kadar kör ediyorlar?

    78. Hermiya$
      N4O1 Nickli Üyeden Alıntı
      Bir dahiye dediğin laflara bak sadece acıyorum sana insan nasıl bu kadar kör olabilir anlayamıyorum. nasıl gözlerinizi bu kadar kör ediyorlar?

      Tabiii tabii dahi şimdi sana Biruniyi El Cezeriyi İbni Sinayı sorsam kim olduklarıı bile bilmezsin Herneyse siz gidin Steve in mezarına mum felan dikin acılı gününüzde üzmeyem sizi daha fazla

    79. your hero -
      N4O1 Nickli Üyeden Alıntı
      Bir dahiye dediğin laflara bak sadece acıyorum sana insan nasıl bu kadar kör olabilir anlayamıyorum. nasıl gözlerinizi bu kadar kör ediyorlar?

      Hermiya$ cahil ve kör, birleşimi olunca kör cahil oluyor. Hermiya$ sen internette araba park etme oyunları oynarken o adam dünyayı değiştiriyordu. Allah aşkına fazla konuşma ve lütfen bu konuya bir daha cevap yazma.

    80. your hero -
      N4O1 Nickli Üyeden Alıntı
      Bir dahiye dediğin laflara bak sadece acıyorum sana insan nasıl bu kadar kör olabilir anlayamıyorum. nasıl gözlerinizi bu kadar kör ediyorlar?

      Bırak arkadaşım, konuşmaya değmez.

      ———- Post added at 20:17 ———- Previous post was at 20:14 ———-

      Hermiya$ Nickli Üyeden Alıntı
      Tabiii tabii dahi şimdi sana Biruniyi El Cezeriyi İbni Sinayı sorsam kim olduklarıı bile bilmezsin Herneyse siz gidin Steve in mezarına mum felan dikin acılı gününüzde üzmeyem sizi daha fazla

      Diyecek söz yok, bu kişiye Allah sabır versin başka birşey demiyorum.

      iyi akşamlar.

    81. N4O1
      Hermiya$ Nickli Üyeden Alıntı
      Tabiii tabii dahi şimdi sana Biruniyi El Cezeriyi İbni Sinayı sorsam kim olduklarıı bile bilmezsin Herneyse siz gidin Steve in mezarına mum felan dikin acılı gününüzde üzmeyem sizi daha fazla

      Biruni ve El Cezeri Steve Jobs ile aynı yıllarda yaşamadılar değil mi? Neden yıllar öncesinin dahileriyle şimdininkileri karşılaştırmaya çalışırsınız anlamam ki. Neyse daha fazla cevap vermeme gerek yok nasıl olsa anlayabilecek kapasitede bir insan değilsin

    82. Hermiya$

      Oynadığın oyunları açık etmene şaştım, inceden bir kinaye sezdim bunda çocukmu demeye getiriyon yoksa bana, kimin ne mal olduğunu bana anlatma. Sana bi tavsiye ne kadar çok cevap yazarsan tartışma o kadar uzar. Hadi gideyim bari başınız saolsun

    83. ShekiLizmm

      N401

      Arkadaşım öncelikle yorumlarına düşüncelerine ve yazdıgın sözlerine saygımı belirtmek isterim.

      Evet ben şakirtim. Steve jobs’a baglanmadıgım için. onun oyunlarından oynamadıgım için benim hayatımda hiçmi hiç bi insan oldugu için. Adam çok ulu biriydi ben bilemedigim için evet şakirtim. Kim bu steve neyin olur necin bu adam dayının oglumu ? adamı ne kadar tanıyosun ne sahipsin hakkında neye bu savunma maşallah adamın bazı şeylerini iyi biliyosun Peki FATİH SULTAN MEHMET’in herşeyini biliyomusun ? sen necisin TÜRK’sün. ee bizene elin gavurundan adam iphoneyi yapmıs uyn yapmıs onu yapmıs bunu yapmış bananeeeeeeeeeeee bizeneeeeeeeeeeeeee çokmu bişey iphone kullanmasam oyunlarını oynamasam ne kaybederim ? hapisemi atarlar nedir yani olayın absürd ederim seni şakirt diye sözlerine dikkat et sözlerimle dans ettiririm sabaha kadar seni şakirt ne ? sen bunu bize deme hakkını kimden alıyosun kimsin sen ? bak arkadaşım ben ince huylu saz telli birisiyimdir kimseye karısmam ama haddini aşarsan kalemim silah oluverir. lafları tek tek tek agzına sokarım. steve jobs un nesisin sen avukatımı gebermiş gitmiş biz kötü iyi demiyoruz neyin amacındasın neyi savunuyosun sen.

      Evet sen şakirt degilsin zihni bulanmıs televizyon ve oyunlarla hayatı ögrenmiş steve jobs’un yaptıghı oyun ve iphoneyle büyümüş birisisin. Tebrik ederim sen şakirt degilsin.

    84. annttiigs

      arkadaş ölüye saygı da kalmadı. lütfen yeter artık. "lütfen"den anlayacağınızı umuyorum !!!!

    85. turgutreisfb

      toprağı bol olsun

    86. Escaper

      Bırakın da insanları dinlerinden inandıklarından dolayı Allah yargılasın. Sizin yargılama hakkınız yok. Biz Steve Jobs’a yaptıklarından dolayı saygı duyuyor ve ölümünden dolayı üzülüyoruz. Burdaki bazı dinci geçinen üyeler kendileri cenneti garantilemiş ve cennete gideceklerine eminlermiş gibi konuşuyorlar. Belki siz cehenneme ve Steve Jobs cennete gidecek. Kimin müslüman olarak ölüp ölmediğini kimse bilemez. Bunu siz bilemezsiniz. Sadece Allah bilir. O yüzden uzatmayın da saygı gereği düzgün yorumlar yazın. İçinizden geçen cahil düşünceler de bırakın cahil beyninizde kalsın.

      Tüm yaptıkların için teşekkürler Steve Jobs. Senin gibi bir adamın bile yaptıklarına saygı duymayan cahil insanlar olduğu için de kusura bakma. Bunu sadece Allah bilir ama umarım yaptıklarından, dünyaya kattıklarından dolayı mekanın cennet olur. O zaman kendini cennetlik sanan bazı insanları cehennemde yanıyorken görürsen hatırlatırsın burada yazdıkları yorumları…

    87. finix
      Hermiya$ Nickli Üyeden Alıntı
      Oldu olacak firavunada rahmet okuyalım bari Bir müslaman ölse bu kadar üzülmezsiniz. Kimin cani kimin şakirt kimin akılsız olduğu belli

      Mesela sen ölsen üzülmem, çünkü seni tanımam etmem. Fakat düşüncelerime yön veren bir adamın ölümüne üzülürüm. "Az özellikle milleti kandır."

    88. shakal

      kafir öldügünde keske hersey toprak olsaydi dermis .neyine rahmet okuyorsunuz anlamadim sizin hayrinaza bir seymi yapti ,yada sizin saninizimi yüceltti ,yoksa sizin inandiginiz dindeki rahmet islam dinin dekinden farklimi ,yarabbi su müslümanlarin durumdan sana siginirim

    89. shakal

      kafir öldügünde keske hersey toprak olsaydi dermis .neyine rahmet okuyorsunuz anlamadim sizin hayrinaza bir seymi yapti ,yada sizin saninizimi yüceltti ,yoksa sizin inandiginiz dindeki rahmet islam dinin dekinden farklimi ,yarabbi su müslümanlarin durumdan sana siginirim

      ———- Post added at 21:19 ———- Previous post was at 21:14 ———-

      finix Nickli Üyeden Alıntı
      Mesela sen ölsen üzülmem, çünkü seni tanımam etmem. Fakat düşüncelerime yön veren bir adamın ölümüne üzülürüm. "Az özellikle milleti kandır."

      müslümanlar bir vucudun agzasi gidir ,bir yerde aci varsa vucut o aciyi hisseder, kardes ancak müslümanlar kardestir diyor Allah kurani kerimde sen kardesin ölse üzülmesmisin ,bence kendinizi bir sorgulayin biz Allaha ve onun dinine nekadar inaniyoruz sonra kime rahmet okuyonuz kime üzülüyoruz ,neye seviniyoruz

    90. finix
      shakal Nickli Üyeden Alıntı

      müslümanlar bir vucudun agzasi gidir ,bir yerde aci varsa vucut o aciyi hisseder, kardes ancak müslümanlar kardestir diyor Allah kurani kerimde sen kardesin ölse üzülmesmisin ,bence kendinizi bir sorgulayin biz Allaha ve onun dinine nekadar inaniyoruz sonra kime rahmet okuyonuz kime üzülüyoruz ,neye seviniyoruz

      Neden kardeş olduğumuzu anlayamamış kişiye kardeşim demem.

    91. your hero -
      shakal Nickli Üyeden Alıntı
      kafir öldügünde keske hersey toprak olsaydi dermis .neyine rahmet okuyorsunuz anlamadim sizin hayrinaza bir seymi yapti ,yada sizin saninizimi yüceltti ,yoksa sizin inandiginiz dindeki rahmet islam dinin dekinden farklimi ,yarabbi su müslümanlarin durumdan sana siginirim

      ———- Post added at 21:19 ———- Previous post was at 21:14 ———-

      müslümanlar bir vucudun agzasi gidir ,bir yerde aci varsa vucut o aciyi hisseder, kardes ancak müslümanlar kardestir diyor Allah kurani kerimde sen kardesin ölse üzülmesmisin ,bence kendinizi bir sorgulayin biz Allaha ve onun dinine nekadar inaniyoruz sonra kime rahmet okuyonuz kime üzülüyoruz ,neye seviniyoruz

      @shakal Tamam dincisiniz.

    92. Reco07

      Bırakın Allah Rahmet eylesin Toprağı Bol olsun demeyi

      Apple nin Başı Sağolsun diyin geçin

    93. shakal
      your hero – Nickli Üyeden Alıntı
      Kusura bakma senin gibi cani insanlar oldukları sürece bu dünya düzelmez, ölmüş gitmiş adamın arkasından konuşuyorsun. Birde şu yanından düşün sen adamın yerinde olsaydın ve senin gibi insanlar senin hakkında böyle düşünseydi sen ne yapardın acaba? Neyse daha fazla konuşursam ağzımı bozacağım, en kısa zamanda Allah seni ıslah eder de bizde rahat ederiz.

      Saygılar.

      kardes bu kafir icin duymus oldugunuz üzüntüyü nekadarini irakta öldürülen filistinde öldürülen tecavüze ugratilan iskenceye maruz birakilana gösterdiniz,adam zenginlik icinde yasadi Allah ona bir dert ihsan etti oda mefta oldu ,bence canilik sizin tasimis oldugunuz konumdur ,olmadi ruhuna el fatiha diyin ,gerci anlamini bilseniz bir seyler degisir amma yinede sanmiyorum bakin diyorki , bizi o dos dogru yola ilet kendilerine nimet (bereket,islam) verdiklerinin yoluna ,gaza ugramis ve sapiklarinin yoluna ( yahudilerin -hristiyanlarin -gayri müslümlerin yoluna) degil ,amin

    94. shakal
      your hero – Nickli Üyeden Alıntı
      Kusura bakma senin gibi cani insanlar oldukları sürece bu dünya düzelmez, ölmüş gitmiş adamın arkasından konuşuyorsun. Birde şu yanından düşün sen adamın yerinde olsaydın ve senin gibi insanlar senin hakkında böyle düşünseydi sen ne yapardın acaba? Neyse daha fazla konuşursam ağzımı bozacağım, en kısa zamanda Allah seni ıslah eder de bizde rahat ederiz.

      Saygılar.

      bu kafir icin duymus oldugunuz üzüntüyü nekadarini irakta öldürülen filistinde öldürülen tecavüze ugratilan iskenceye maruz birakilana gösterdiniz,adam zenginlik icinde yasadi Allah ona bir dert ihsan etti oda mefta oldu ,bence canilik sizin tasimis oldugunuz konumdur ,olmadi ruhuna el fatiha diyin ,gerci anlamini bilseniz bir seyler degisir amma yinede sanmiyorum bakin diyorki , bizi o dos dogru yola ilet kendilerine nimet (bereket,islam) verdiklerinin yoluna ,gaza ugramis ve sapiklarinin yoluna ( yahudilerin -hristiyanlarin -gayri müslümlerin yoluna) degil ,amin

      ———- Post added at 21:44 ———- Previous post was at 21:41 ———-

      finix Nickli Üyeden Alıntı
      Neden kardeş olduğumuzu anlayamamış kişiye kardeşim demem.

      sizin dememeniz sizi baglar ,ama o gercegi degistirmez

    95. fraud3

      çok sevmezdim politikalarını ama büyük adamdı kabul etmek lazım

    96. shakal
      your hero – Nickli Üyeden Alıntı
      @shakal Tamam dincisiniz.

      dinci demek ten kastiniz müslümansa evet hamd olsun müslümanim siz necisiniz

    97. muratteas

      Konu ne olmuş uyan Steve.

    98. |SeYYaH|

      dini hassasiyet taşıyan arkadaşlar, hata ediyorsunuz!
      adamı sevmeyebilirsiniz, yaptıklarını da yanlış bulabilirsiniz. ne ki bu size bir müslüman olarak kötü sıfatlarla tavsif etme hakkı vermez…
      ***
      bilirsiniz, sevgili peygamberimiz az ileride götürülen bir cenaze için ayağa kalkar. sahabiler derlerki, "Ya Resulallah, neden bir yahudinin cenazesine ayağa kalktınız? sevgili efendimizin verdiği şu cevap kıyamete kadar bütün insanlığa ölümsüz bir mesaj olarak kalır. "Ama o bir insandı!"

      şu noktaları unutmamanızı tavsiye ederim. 1. o adam bir fir’avn, yani bir din düşmanı değildi. 2. benim dinime düşman olduğunu gösteren herhangi bir karine mevcut değil. 3. benim vatanıma, milletime yahut herhangi bir müslümana bilerek ve tasarlayarak bir kötülükde de bulunmadı… iyi de bunca tepki çeken, müslüman hoşgörüsünü, nezaket ve zerafetini zedeleyen sözler yazmanın faydası ne?
      işte size bu konuda sevgili peygamberimizin getirdiği ölçüler:
      "(Kâmil) bir mü’min zem edici, la’net edici, yaramaz işli ve kötü sözlü olmaz" (Feyz’ül-kadir c. 5, s. 360).
      "Ölülere sövmeyiniz. Zirâ onlar, (kendilerinden) önce gönderdiklerine kavuşmuşlardır" (Buharî c. 2, s. 108)
      ***
      bu arada kötü söz yazan kişilere "dinci" yaftası vuran arkadaş, gördüğün gibi benim güzel dinim şahısların yaptığı hatalardan münezzehtir. islâm dini onu temsil etme iddiasında olanların şahsi hallerinden beridir ve çok yücedir.

      sevgiyle muhabbetle kalın.

    99. sungur 13
      blackmamba07 Nickli Üyeden Alıntı
      üzülenlere anlam veremiyorum. madem birine üzüleceksiniz ilk elektronik devreyi, hatta direk ilk elektriği bulan adama üzülün ne bileyim matematiği bulan mısırlı adama üzülün, telefonu bulan graham bell yada sonradan yok o değil antonio meucci dediler artık hangisi icat ettiyse onlara üzülün, bilgisayarın mucidine üzülün vs. vs.’yi bulan adamlara üzülün onlar olmasaydı steve dayı nasıl yapacaktı iphone’u. bugün bu cihazlarda bu bahsettiklerimin hepsinden birer parça yok mu? bunlar olmasaydı iphone nasıl olacaktı? adam bi iphone üretti dünya peşinden koştu allah korusun milletin babası ölse üzülmez bu kadar.

      Sizin bu düşüncenizle yola çıkarsak ilk tekerleği bulanlara da üzülelim. Onlar olmasaydı otomobil nasıl icat edilirdi değil mi? İcatlar ihtiyaçtan dolayı oluşmuştur. Telefonu Graham Bell yapmasaydı da bir başkası icat ederdi. Çünkü insanlığın böyle bir cihaza ihtiyacı vardı. Belki ilk icat binlerce deneyi ve araştırmayı gerektiriyor ama o icatları da geliştirip insanlığa daha ararlı hale getirmek de önemlidir. Bunlar zincirin halkaları gibi birbirini tamamlar

      Steve Jobs hayatında birçok iniş çıkış yaşamış ve bütün bu zorluklara rağmen ideallerine ulaşmak için yılmayan çok güçlü bir karakterdi. Başına gelen önce kötü şeye rağmen Hiç pes etmeyen ve devamlı araştıran dolayısıyla neye yatırım yapacağını iyi analiz edebilen biriydi.

      Kullanıcı deneyiminin telefondaki birçok özellikten önemli olduğunu herkese gösterdi, ayrıca ful dokunmatik ekranlar(ki ilk ı phone kadar birçok deneme amaçlı model üretilmiş fakat tutulmamıştı) ve ı padle tabletlere hayat verdi.

      İnsanlara yaptığı tüm bu faydalı işlerden dolayı kendisine teşekkür eder, huzur içinde yatsın derim.

    100. serkay1578
      shakal Nickli Üyeden Alıntı
      dinci demek ten kastiniz müslümansa evet hamd olsun müslümanim siz necisiniz

      İnsanları dinlerine,ırklarına,milletine göre sınıflandırmak ne kadar saçma bir iştir senin dinin sana gerçekse onun dinide ona gerçek oda kendi dininin doğru olduğunu düşünüyor.Dindar olmak ile dinci olmak arasında fark vardır bunuda bilin.

    101. Al Arabi

      Beni en çok ilgilendiren kısmı öz be öz arab (Öz babası Arab’dır) olmasına rağmen geçmişiyle hiç barışmamış olması. Onun dışında tıpkı bill gates,sabancı, koç gibi kapitalistin tekiydi. Emin olun sırtında binlerce işçinin hakkıyla ölmüştür. Yani diğerleri gibi bir şeyleri yaparken insanlık için değil, ticaret için bulmuş ve yapmıştır. İsteyen rahmet okusun isteyen toprağı bol olsun desin.

    102. Mta

      Ölünün üzerinden edebiyat yapmayın bari servet-i fünuncular.

    103. ReDo

      Ben Rahmet okudum okurumda daima.

      Ben ALLAH’ım dan beni yaradandan onun için rahmet istiyorum diLiyorum,biLiyorum o kişinin ne oLduğunu.
      Şimdi bu beni din den çıkardı mı yani ?

    104. your hero -
      shakal Nickli Üyeden Alıntı
      dinci demek ten kastiniz müslümansa evet hamd olsun müslümanim siz necisiniz

      Dinciden kastım sizden önce 2 arkadaşında dini fazla bu işin içine katıp çok fazla bu konuda kullanması, tabiikide Elhamdülillah Müslüman’ım.

      ve Steve Jobs okumamıştır. Okuyarak onun gibi olamayan insanlar da var, bunuda göz önünde bulundurmak gerek.

      Neyse konu amacından fazla çıkmasın;

      İyi akşamlar dilerim size.

    105. SDN Okuru

      “ELMA’DAKİ ISIRIK !..”

      Steve Jobs öldü…

      Elma’dan bir ısırık aldı,dünyayı değiştirdi…

      Elma’dan bir ısırık daha alacak kadar yaşasaydı,kimbilir neleri değiştirecekti?..

    106. topalsolucan

      forum küllün tahammülsüzleşti. ufacık bir meselede bile inatlar aklın önüne geçer olmuş. herkes birbirine saldırıyor. biri uyarıyor, diğeri sanane diyor. bakıyor ki sanane demem karşıdakinin canını sıktı, aldığı keyifden olsa gerek daha da ballandırarak söylüyor. diğeri de verdiği mesajı yerine zorla ulaştırmanın gereksiz gayreti içersinde.

      beğen butonu da fikirlerdeki çeteleşmeler için kullanılıyor.

      yeni tartışma yerimiz acaba bir bilgisayar oyunu konusumu olacak, yoksa komik videolar falan mı…

    107. finix
      shakal Nickli Üyeden Alıntı

      sizin dememeniz sizi baglar ,ama o gercegi degistirmez

      Eğer ümmetçi bir fikirle yaklaşıyorsanız buna saygı duyulabilir fakat insana insan gibi yakaşmayan kardeşliğin değerinide bilmez.

    108. Charlie Scene

      "Üşüyoruz Steve Reyiz”

    109. rtsbora

      mekanı cennet olsun…

    110. |SeYYaH|
      topalsolucan Nickli Üyeden Alıntı
      forum küllün tahammülsüzleşti. ufacık bir meselede bile inatlar aklın önüne geçer olmuş. herkes birbirine saldırıyor. biri uyarıyor, diğeri sanane diyor. bakıyor ki sanane demem karşıdakinin canını sıktı, aldığı keyifden olsa gerek daha da ballandırarak söylüyor. diğeri de verdiği mesajı yerine zorla ulaştırmanın gereksiz gayreti içersinde.

      beğen butonu da fikirlerdeki çeteleşmeler için kullanılıyor.

      yeni tartışma yerimiz acaba bir bilgisayar oyunu konusumu olacak, yoksa komik videolar falan mı…

      Sen de haklısın!

      (nasrettin hocamızın kulakları çınlasın)

    111. |SeYYaH|
      topalsolucan Nickli Üyeden Alıntı
      forum küllün tahammülsüzleşti. ufacık bir meselede bile inatlar aklın önüne geçer olmuş. herkes birbirine saldırıyor. biri uyarıyor, diğeri sanane diyor. bakıyor ki sanane demem karşıdakinin canını sıktı, aldığı keyifden olsa gerek daha da ballandırarak söylüyor. diğeri de verdiği mesajı yerine zorla ulaştırmanın gereksiz gayreti içersinde.

      beğen butonu da fikirlerdeki çeteleşmeler için kullanılıyor.

      yeni tartışma yerimiz acaba bir bilgisayar oyunu konusumu olacak, yoksa komik videolar falan mı…

      Sen de haklısın!

      (nasrettin hocamızın kulakları çınlasın)

      ———- Post added at 20:59 ———- Previous post was at 20:57 ———-

      rtsbora Nickli Üyeden Alıntı
      mekanı cennet olsun…

      ve "ısırık elma"yı sonunda kovulduğu cennete geri dönderdik!

      (helâl olsun bize)

    112. topalsolucan

      sanırım görüntüler apple binasının önünden. arkadaş bahsetmişti

    113. rakibim007

      birtanede üşüyoruz steve reyiz vardı o bina önünde

    Diğer yorumları gör (139) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap