Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Super Smash Bros. Ultimate nasıl bir oyun?

Ana sayfa / Nintendo

Çok ama çok uzun süredir dövüş oyunlarından inanılmaz sıkıldığımı fark ettim. Artık hiç heyecanı yoktu. O kadar eSpor, o kadar ruhsuz oyunlara dönüşmüştüler ki, ne Street Fighter, ne de Mortal Kombat’ın son hali beni mutlu etmişti. İşte tam bu noktada Super Smash Bros. Ultimate öyle bir yumruk çaktı ki, halen kendime gelebilmiş değilim.

Super Smash Bros. Ultimate, Nintendo hayranları için çok ayrı bir yere sahip. Hem Nintendo hem de diğer yakın firmaların birçok ünlü karakteri bu dövüş oyununda bir araya geliyor ve kozlarını paylaşıyor. Sınırları tamamen oyuncuların belirlediği, delicesine ve tamamen eğlence odaklı olan Super Smash Bros. Serisi, bu ilk kez Switch için çıkış yapıyor.

İyi ki de yapıyor.

Super Smash Bros. Ultimate nasıl bir oyun?

74 dövüşçü, 108 dövüş bölümü, 1250’den fazla Spirit ile Super Smash Bros. Ultimate resmen devasa bir içerikle geliyor. 74 dövüşçüyü geçtik, bu 100’ün üzerindeki her bölüm kendine has tasarıma, tuzaklara ve oynanış mekaniklerine sahip. Yani sadece dövüş alanı değil, aynı zamanda oyunun büyük bir parçası olmuş durumdalar.

74 dövüşçü elbette oyunun başında direkt olarak size sunulmuyor. Onların hepsini hak etmeniz gerekiyor. İster normal Smash modunda isterseniz de Adventure modunda bu dövüşçüleri saflarına katabiliyorsunuz. Üstelik oyuna yapılan müdahaleler ve yenilikler öyle bir hava katıyor ki, Switch’in başında geçirdiğiniz zamanı anlamıyorsunuz bile.

Estetik açıdan çok güçlü bir oyun tasarlayan Nintendo, hiçbir alanda işini şansa bırakmamayı tercih ediyor. Diyoruz ya, günümüzün birbirinin aynı, sürekli olarak karakterlerin DLC’ler ve mikro ödemeyle sunulduğu sistemde bizi birbirinden sağlam ikonlarla buluşturuyor.

Pikachu, Link, Donkey Kong, Super Mario, Wario, Kirby ve daha nice Nintendo demirbaşının yanında, Cloud, Sonic, Snake ve Ryu gibi farklı oyunlardan karakterleri Super Smash Bros. Ultimate’da görmeniz mümkün.

19 yıllık bir serinin hiç yorulmamış olması bir yana, Smash hiç olmadığı kadar çevik ve eğlenceli bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Switch’in farklı oyun ortamlarını desteklemesi sayesinde, ister Joycon’lar, isterseniz Pro Controller, isterseniz de Gamecube Controller ile oyunu oynayabiliyorsunuz.

Yine Switch’in avantajları burada karşınıza çıkıyor. Dışarıdayken Joycon’ları iki kontrolcü olarak ayarlayıp, rahatlıkla kapışabiliyorsunuz. Böyle bir durumda da kontrollerin inanılmaz rahat olması donanım-yazılım uyumunu bizlere bir kez daha gösteriyor.

Oyunda diğer dövüş oyunlarından farklı olarak herhangi bir can barı bulunmuyor. Ultimate Smash yeteğini doldurduğunuz bar ve siz hasar yedikçe artan bir yüzde barı bulunuyor. Bu yüzde barı yükseldikçe karşı tarafı alt etme şansınızda artıyor. Yüzde yüzün üzerinde bir rakibe uygulanacak güçlü saldırı, onun kolayca K.O. olarak harita dışına atılmasını sağlıyor.

Smash Bros. aynı zamanda harita mücadelesi olduğu için, kesinlikle harita hakimiyeti şart. Haritanın size hazırladığı birçok tuzak, interaktif bölümler ve doğal olarak aşağı düşüp K.O. olabileceğiniz alanlar bulunuyor. Buralara dikkat etmeli, aynı zamanda karşınızdaki rakibe doğru zamanda saldırmalısınız.

Arkadaşlarınızla yaptığınız dövüşlerde kuralları sizin belirliyor olmanız, yine eğlenceli hayli artırıyor. Ben genellikle eşim ile yaptığım savaştım ve onunla olabildiğince uzun dövüş süreleri belirledim. Her şeyi bizim ayarlıyor olmamız gerçekten de tatmin hissini artırıyor.

Bir de işin Spirit bölümü var ki, olayı bambaşka bir boyuta taşıyor. Adventure modu üzerinde edindiğimiz Spirit’ler, yine geliştirilerek, yardımcı ruhlarla birleştirilerek dövüşçülerimizin yeteneklerini hayli artırıyor. Bu ruhları geliştirerek çok daha güçlü dövüşçülere sahip olmak tamamen bizim elimizde. Yine de sadece geliştirmek yetmiyor, çünkü karşımızdaki dövüşçünün ruh türü de önemli. Eğer karşınızdaki ruh türü sizden üstünse çok yüksek puanda olmanız bazen bir şey ifade etmiyor. O yüzden dikkatli ve planlı gitmeniz gerekiyor.

Sonuç olarak, Super Smash Bros. Ultimate dolu dolu içeriği, şahane görsel dili ve Switch’in müthiş erişilebilirlik seçenekleri ile kesinlikle oynamanız gereken bir yapım olmuş. Kesinlikle!

Yorum Ekleyin