Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisi, son virajda görüntülendi!

Ana sayfa / Savunma Sanayi

Türkiye’de bulunan tersaneler uzun bir süredir sivil alanda dünya standartlarında üretim yapabiliyor. Askeri alanda bu kaliteyi yakalaması, hatta öncül ülkeler arasına girmesi şüphesiz ki 90’lı yıllarda fikri temelleri atılan ve 2004 itibariyle de somuta dökülmeye başlanan MİLGEM projesiyle birlikte oldu. Bu alanda gelinen son nokta ise şu anda deniz kabul testleri yapılan TCG Anadolu gemisi.

TCG Anadolu, son test sürecinde görüntülendi!

Yapımına ilk olarak 2014 yılında başlanan TCG Anadolu’nun (L-400) inşası Sedef Tersanesi tarafından tamamlandı ve suya indirildi. Yapılan testlerin ardından elektronik sistemlerin montajına başlandı. Bu yıl sonuna kadar da hizmete girmesi planlanıyor.

Fakat sanıldığının aksine TCG Anadolu aslında bir uçak gemisi değil. Bazı uçakların belli koşullarda iniş-kalkış yapmasına olanak sağlayan kısa ve eğimli bir pisti bulunan amfibi hücum sınıfında yer alıyor. Yani birincil amacı savaş veya operasyon sırasında bir bölgeye Kara Kuvvetleri birliklerin, zırhlı araçların ve tanklar çıkartma yapmasını sağlamaktır.

Reklam
Reklam

Yerli motor kullanan Bayraktar TB3 ilk kez ortaya çıktı!

Baykar tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda Bayraktar TB3 özellikleri ve tasarımı ortaya çıktı.

Tabii savaş ve operasyonlar sırasında üzerinden kalkış yapabilen İHA, SİHA, helikopter ve jet uçaklarıyla destekte bulunur. Fakat Türkiye geçtiğimiz yıllarda ABD tarafından F-35 projesinden çıkarıldığı için üzerine 50 ila 110 adet arası Bayraktar TB3 SİHA konuşlandırılmasına karar verildi.

Bununla birlikte, göreve göre üzerinde konuşlandırılan SİHA sayısının 10’a kadar düşürülebileceği ve yerine T-129 Atak ve Seahawk gibi helikopterlerin veya farklı hava araçlarının yerleştirilebileceğini belirtelim.

TUSAŞ ve Baykar tarafından yapılan açıklamalarda ise Hürjet’in ve MIUS’un bu gemiden kalkış yapabilen versiyonlarının da geliştirildiği söylendi. Yani hem insanlı hem de insansız jet motorlu uçaklar gecikmeli de olsa kullanılabilecek. Ancak F-35 kadar gibi görev yapabileceklerine dair bazı soru işaretleri mevcut.

Öte yandan geminin envantere alınması için çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü görüyoruz. Yani 2022 sonuna kadar planlanan teslim töreni bir aksama olmadan gerçekleştirilecek. Zaten yukarıda paylaşılan tweette de görebileceğiniz gibi dışarıdan bakıldığında geminin göreve hazır durduğunu söyleyebiliriz.

Teknik özellikleri:

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam