Tek Tip Şarj Aleti Geliyor!
Avrupa Birliği tüm cep telefonlarını etkileyecek bir karara imza atmak üzere. Şuan Android ve Windows Phone üreticilerinin sıkça kullandığı Micro USB şarj girişi, tüm cep telefonlarında zorunlu hale gelecek.

Avrupa Birliği tüm cep telefonlarını etkileyecek bir karara imza atmak üzere. Şuan Android ve Windows Phone üreticilerinin sıkça kullandığı Micro USB şarj girişi, tüm cep telefonlarında zorunlu hale gelecek.
Karara göre üreticilerin tasarım ve donanımlarının Micro USB’ye adapte etmeleri için 3 yılları olacak. Özellikle Apple’ı derinden etkileyecek bu karar, aslında kullanıcıları rahatlatacak nitelikte. Eğer yasalaşırsa Apple’da neredeyse tüm üreticiler gibi Micro USB şarj girişi kullanmak, sevilen çift taraflı lightning girişinden vazgeçmek zorunda kalacak.

Apple Ayrı Cihaz Üretmez!
Apple’ın şu ana kadar uyguladığı politikalara bakacak olursak, şirketin Avrupa ve Amerika için farklı cihazlar çıkartma ihtimalinin az olduğunu görmüş oluruz. Ancak Steve Jobs sonrası dönemde büyük değişim yaşayan Apple’ın Avrupa’ya Micro USB’li Amerika ve diğer bölgelere lightning’li iPhone gönderme şansı düşükte olsa var.
:: Sizce Apple Micro USB’ye geçiş yapmak zorunda kalacak mı?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
Yorumlar (87)
çok kolay kırılıyo
Patenti kaldırsa herkes lightinge geçse yine bu kablolarda çipler olacak tabi üreticisi apple olursa ve tek satıcısı bakın nasılda kabul ediyor :D bende ipod touch5 kullanıyorum şu lighting çok güzel harika bir teknoloji hem hemen oturuyor yerine hemde şarj girişimden yani kabloyu takınca tutma yerinden tutup yere paralel tutabiliyorum çok sağlam duruyor tabi benim cihazım en hafif apple cihazı ayfonda dururmu bilmem :)))
böyle bir karar aslında çıktı, şarj ve simkartı standartıyle ilgili.. bütün üreticiler microusbye dönerken apple teknik bazı sorunlar bahane ederek olaydan sıyrıldi.. şimdi 3 yıl olan adaptasyon süreci sadece apple bahane üretemesin diye.. çünkü orjinal yedek şarj ciddi bir gelir kaynağı apple için
AB apple farkliligini ortadan kaldirmak istiyor bence yine politik bir oyun gibi ABD ve AB arasinda
Tabe tabe apple da yaparya avrupaya donusturuculu satar yine yapmaz bir kere micro usb cok dandik bir alet bence toplanip adam akilli cok uzun bir sure gidecek bir teknoloji uzeride kafa yorsunlar hatta bence oyle bir girip olsun ki sarj aletleri usb bellekler harddiskler bile ayni girisi kullansin su devirde alt tarafi usb bellekteki filmi telefonda tablette acip izleyemiyorsam olmaz olsun boyle teknoloji
gec bile kalınmıs karar
Unuttuğunuz bir şey var, lightning Apple'a patentli. Ayrıca USB girişine standart getirmiş bunlar şarj girişine değil ki. Sen nokia'nın ince girişli şarj soketini standart yap yine isteyen istediğin usb girişini kullansın. Usb hem şarj girişinden şarj olabilir nasıl olsa. Hem usb girişinin gelişimi engellenmemiş olur. Hem de Apple lightning üzerinden bilgisayar bağlantısına devam eder.
ZİYARETÇİ 16.03.2014 15:20 valla doğru söylemişler seviyoruz kardeşim var mı itrazı olan? hem çift taraflı hem usb 3.0 hem çekince çıkmıyor hem telefonun usb giriş fişleri bükünçe ya da zorlayınca lehim yerlerinden kopup içine kaçmıyor, çatlayıp bastırınca çalışıp bırakınca çalışmamazlık da yapmıyor bence apple lightning bağlantısının telifini kaldırsın herkes o bağlantı türüne geçsin...... vay arkadaş güreşiyormusun kablolarla sen yav. senin telefonlara bırak lighting i 5 cm halat bağlasak yetmez yav.
aman lighting mi zarting mi ne kullanıyorlarsa kullansınlar zırt bırt biten iphone larının şarjları ile benim şarz cihazıma musallat olmasınlar. hoş benim şarjım bir günde ne yapsam bitmiyor hep evde bırakıyorum.
bunlarla uğraşacaklarına.bu akıllı telefonların şarjları hemen bitiyor.şarjdan çıkmıyor ki zaten. telefon akıllı batarya gerizekalı.