Reklam
    Reklam
    Popüler Bilim

    Tekrar kullanılabilen uzay aracı!

    Önceki neslin kısmen tekrar kullanılabilir hale getirilmiş hali olan uzay aracı Dream Chaser, geliştirme ve test çalışmalarının ardından ISS’ye kargo sağlamak için kullanılacak. Dream Chaser’ın önümüzdeki birkaç yıla kadar göreve başlaması bekleniyor.

    İnsanlı ve insansız modeli bulunuyor

    Sierra Nevada Corporation tarafından inşa edilen uzay aracının insanlı ve insansız olmak üzere iki farklı modeli var. İnsanlı model 7 kişiye kadar mürettebat taşıyabiliyorken, insanız model 5500 kg’a kadar yük taşıyabiliyor. Daha sık, güvenli ve ekonomik seyahati hedefleyen NASA, Dream Chaser ile bu hedefe ulaşabilecek gibi görünüyor.

    Reklam
    Reklam

    Diğer uzay araçlarına kıyasla nispeten küçük olan Dream Chaser, sadece 9 metre uzunluğunda. SNC sözleşme yükümlülüğünü yerine getirmek için 2019 yılında yük teslimine başlayacak ve 2024’te sözleşme bitene kadar en az altı teslim ve kurtarma görevi gerçekleştirecek.

    ISS, 16 yıldan uzun süredir uzayda bir araştırma üssü olarak faaliyet göstermektedir. Uzay aracı, bağlı 15 modülden oluşmakta ve Dünya’nın 400 kilometre üstünde bulunmaktadır. ISS’de çalışan altı astronotun istasyonda temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kargo araçları ile gıda stoklaması gerekiyor. Dream Chaser, bu görevi yerine getirmek için tasarlandı.

    Reklam
    Reklam

    :: Uzay istasyonuna gıda taşıyacak olan Dream Chaser uzay aracı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. SDN Okuru

      Yazıdan ! : Önceki neslin kısmen tekrar kullanılabilir hale getirilmiş hali olan Black Mirror 4. Sezon sağlam geliyor! aracı Dream Chaser, geliştirme ve test çalışmalarının ardından ISS’ye kargo sağlamak için kullanılacak. Dream Chaser’ın önümüzdeki birkaç yıla kadar göreve başlaması bekleniyor.

    2. SDN Okuru

      Bakınız. Düz dünya. Dünya yuvarlak degil. Abd aya cıkmadı uzaya gidemedi.Iss teneke kutulardan veya nukleer fuzelerden ibaret. Bu giden füzeler mekikler hepsi atmosfer icinde dolaşip tekrar yere iniyor. 1986 challanger faciasi 7 mürettebat öldü dendi hepsi yaşiyor biri haric kimse bir bina dolusu yakitin tam tepesine oturup oraya gitmek istemez. kolay mi sandiniz atmosferden tekrar iceri girmek. kimse o mekiklerin füzelerin iss nin riskleri bilmek kaydiyla gitmek istemez bunlarin hepsi oyun rusya cin japonya abd ortak bu oyunu duzenliyor g kabinlerinde iss tiyatrosu cekiyorlar rusya da su altinda iss tamir ediyorlar. montaj, render göruntulerini yanlislikla youtube de paylastilar. Kimse dünyadan uzaga gidemedigi icin yuvarlak oldugunu soyluyemez dunya kubbe seklindedir. ay ve gunes sandigimiz gibi buyuk degildir. ay ve gunesin hareketleri esittir. dunya duz plak gibidir bm bayragina bakin. ay ve gunes dunya kendi etraflarinda donmezler 2 si birlikte yinyang seklinde dunyanin ustunde donerler. yinyanga bakın biri gunes biri ay.

    3. SDN Okuru

      emel sayın,ın bir şarkısı var…Gideceğin yere benide götür..sorana başımın belası dersin..olur ya mars,a giderse o kişi yanında Emel hanımıda götürürse
      mars,lı diyecek kim ya bu? dünyalı,,başımın balası….hahaahahahahaaha

    4. SDN Okuru

      5500 kilo taşıyorsa her seferinde..3 seferde 16.500 kilo eder..ya orada bir ATM..açsananıza NASA… şişen kadında götürüyormusun oradakilerin ihtiyacı olabilir..sonuçta hepsi abd.li.. dolmuş gibi …hadii abi arkayı 4,le ya..bak aşağıda müşteri kalacak..hahahahaaahaha

    5. SDN Okuru

      şu yorumları yapanların nasıl bir ruh hali olduğunu gerçekten merak ediyorum

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap