Android akıllı telefonlar özgürlüklerin ve genelde hızın temsilcisi oluyor. Kamera tarafında son yıllardır önemli gelişmeler yaşayan Android işletim sisteminin yer aldığı telefonlar için oyun performansında da önemli gelişmeler yaşandı. Sizler için oyun oynamayı daha keyifli hale getiren aksesuarlardan, fotoğraf çekmeyi bir üst seviyeye taşıyan pek çok cihazın her aldığı en iyi Android aksesuarları listesi hazırladık!
En iyi Android aksesuarları arasında pek çok ürün var
Android işletim sistemine sahip olan telefonlarda dayanıklılık bir tık öne çıkıyor olsa da yine de bu telefonları da korumamız gerekiyor. Telefonlar her ne kadar kılıflarla kalınlaşıyor, ağırlaşıyor ya da çirkinleşiyor olsa da koruyucu bir kılıf kullanmak telefonu darbelere karşı dayanıklı hale getiriyor ve uzun ömürlü bir kullanım sunuyor.
Bu nedenle akıllı telefonunuzda ilk tercih etmeniz gereken şeyler, ekran koruyucu bir cam ve darbelere ve çizilmeye karşı koruyucu bir kılıf olması gerekiyor. Bu sayede telefonunuzu daha uzun süreli kullanabilirsiniz. Kullandığınız telefonun markasına göre seçebileceğiniz bu kılıfları yine sadece kılıf üreten markalardan da temin edebilirsiniz. Bazı telefon modellerine özel olarak üretilen telefonu şarj edebilen kılıflar da ayrı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Peki, en iyi Android aksesuarları hangileri?
Telefonunuzun batarya performansına uyumlu bir Powerbank
Gününüzün büyük bir çoğunluğunu dışarıda geçiriyor ve şarjınızı da çabuk tüketiyorsanız size bir Powerbank( Çoklu Güç) şart. Çoğu telefon ortalama kullanımla size en az bir günlük pil ömrü sunabiliyor, ancak burada anahtar kelime “ortalama” dır. Telefonunuzun kamerasını çok kullanırsanız, fazla oyun oynarsanız, telefonda tüm gün sosyal medyada takılırsanız, telefonun pili kısa sürede bitecektir. Güçlü bir Powerbank kullanmak ise söz konusu pil sorununa önemli bir çözüm sunuyor.
En iyi Android aksesuarları arasında yer alan TP-Link, Xiaomi, Samsung, Anker ve Duracell gibi markaların cihazları yüksek performans sunmasıyla en çok tercih edilenler arasında yerini alıyor.
Kablosuz şarj cihazları
Samsung’un ikili şarj ünitesi, hem hızlı şarj destekleyen telefonlarda hem de kablosuz şarj desteği bulunan cihazlarda işe yarıyor. Uyumlu cihazlarla 15W’a kadar şarj ederken, aynı zamanda yine başka bir kablosuz şarj olabilen cihazı kolaylıkla şarj edebiliyor. Bu gibi şarj üniteleri kablosuz şarj noktasında gerçekten başarılı sonuçlar sağlıyor.
Kablosuz kulaklık kullanmaya ne dersin?
Birçok kişi için gerekli olan bir başka aksesuar da bir çift kablosuz kulaklık oluyor. Alınan telefonların çoğunun kutusundan çıkan kablolu kulaklıkların performansı kötü olabiliyor. Bu sebeple kablo derdinden kurtaran kablosuz kulaklıklar yüksek performans sunmasıyla da müzik, dizi veya film deneyimini yükseltiyor.
Aktif gürültü engelleme gibi çok başarılı özelliklerin de sunulduğu bu alanda tercih yapmak da biraz zor hale gelebiliyor. Kullandığınız telefon markasına görece seçeceğiniz kablosuz kulaklık aslında işinizi bir hayli görecektir. Örneğin, Xiaomi model bir telefonunuz var ve kablosuz kulaklık almak istiyorsunuz. Burada karşımıza Xiaomi Airdots Pro 2 çıkıyor.
Samsung telefon kullanıyorsanız orada da güzel seçenekler karşımıza çıkıyor; Samsung Galaxy Buds ve Galaxy Buds Live en yeni modeller olarak kullanıcılarla buluşuyor. Bunun yanında eğer Huawei tarafında bir telefona sahipseniz, Huawei Freebuds 3 güzel bir alternatif oluyor. Elbette farklı markaların kulaklıklarını da bütçenize ve diğer tercihlerinize göre seçebilmek sizin elinizde.
Bluetooth özellikli hoparlörler
Müzik dinlemeyi seviyorsanız, akıllı telefonunuz ile uyumlu bir bluetooth özellikli hoparlör sizin için vazgeçilmez olacaktır. Çantaya ve cebe sığan boylardan, çok daha yüksek ses performansı sunan ve kendi taşıma çantaları bulunan kablosuz hoparlörler bulunuyor.
Pek çok markada çok sayıda modeli ile karşımıza çıkan bu cihazlarda sizin sadece, isteğinize göre tercih etmeniz kalıyor. Tiz sesler mi sizin için önemli yoksa bas sesler mi? Ya da minimum performans ama küçük bir boy ile taşınması kolay olan bir model mi tercih etmek istiyorsunuz? Uygun fiyatlılarından yüksek ve performanslı olanlara kadar pek çok seçenek bulunuyor.
MicroSD kartlar
Android telefonunuzun hafızası artık size yetmiyorsa MicroSD kartlar imdadınıza koşuyor. Telefonunuzda hafızanız yetersiz geliyorsa farklı boyutlarda ihtiyaçlarınıza yönelik, SanDisk pek çok seçenek ile karşımıza çıkıyor. Samsung ve Sony tarafında da bu noktada önemli seçenekler sunuluyor.
Akıllı bileklikler ve saatler
Android tarafa geldiğimizde giyilebilir cihazlarda Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi dev markaların farkı hissediliyor. Özellikle bileklik tarafında Xiaomi ve Huawei liderliği sırtlıyorken, akıllı saat tarafında Samsung ve Huawei dikkat çekiyor. Yüksek fiyat ve performans tarafına geçildikçe de karşımıza Fitbit akıllı bileklikleri çıkıyor.
Akıllı bileklikler, akıllı saatlere oranla daha az özellik sunmasının yanında daha uygun fiyatlı olmasıyla daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Akıllı saatler ise daha fazla performans ve günlük kullanımda arama cevaplama, daha büyük ekran deneyimi ve daha fazla kontrol gibi özellikler isteyenler için bir tercih meselesi oluyor.
En iyi Android aksesuarları arasında aslında şüphesiz yer alması gereken :Telefon lensleri
iOS ve Android işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlar için en iyi lensler basit cihazlardır, ancak akıllı telefon fotoğrafçılığınızın olanaklarını genişletmeyi sağlar. Klipsli yapısının yanında bir kılıf gibi kolayca telefonlara takılabilen bu lensler yaratıcılığı geliştirmeye de birebir aslında.
Telefonlarımıza ek lensler takmak cihazların daha iyi yakınlaştırma performansı sunmasını da sağlıyor. Bu nedenle aslında ilk etapta yakınlaştırma oranının nasıl olacağına ya da hangi özelliği telefonun kamerasına kazandırmak istediğinize karar vermemiz gerekiyor.
Uygun fiyatlı lensler bulunduğu gibi Moment gibi markaların daha profesyonel lensleri ve farklı özelliklerdeki lensleri kullanıcıların karşısına çıkabiliyor. Burada aslında dikkat edilmesi gereken şey, lensin hangi özelliği sunması gerektiği. Yani telefon için alacağımız lens hangisi olacak; anamorfik, telefoto, balık gözü, makro.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}